- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- DUNE médialejátszók topicja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Bluetooth hangszórók
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kansas
addikt
Ott igen.
Kár, hogy a játékra alkalmas APU-k baromi drágák lesznek(most is azok), mert az AMD a legnagyobb procik mellé adja a legerősebb IGP-ket.
Nagy marhaság ez tőlük, pont hogy a legnagyobb procik vevőinek van (többségében) a legkevésbé szüksége az erős IGP-re, hiszen akinek kell a grafikai erő, az a mai árakon is megveszi mellé a bivaly dVGA-t(és az APU-ból kivezetett kevesebb és/vagy alacsonyabb verziójú PCIe sáv miatt adott esetben hátrányt is szenved), akinek meg nem, azzal mi a francnak megvetetni a 8c16t CPU-részt... kétlem hogy sokan lennének akiknek pont ilyen teljesítmény-elosztással rendelkező APU-ra lenne szükségük.Az Intel ezt jobban csinálja, ott minden CPU mellé egyenvacak IGP kerül - ami ugyan mára nem is olyan rossz, de azért az érkező 12CU-s IGP-ktől messze elmarad.
Kellenének szerintem:
- HTPC APU-k amik a kis fogyasztás melletti hatékonyságra és a minél többféle fixfunkciós dekóderre gyúrnak(akár mobil/laptop SoC alapon)
- öszvér APU-k amik a budget koca-gémert és az otthoni nem-gamer PC-ket szolgálják ki közepes CPU és erős IGP résszel
- bivaly CPU-k alapszintű IGP-vel, mint amilyeneket az Intel gyárt i7/i9 néven, arra tervezve, hogy vagy durva gamer gépbe kerülnek majd dVGA mellé vagy irodai/munkagépbe VGA nélkülEhhez a szegmentációs modellhez az Intel sokkal közelebb áll jelenleg szvsz.
#232Tigerclaw: szerencsére AMD vonalon egyre több az olyan HTPC-nek szánt barebone, ami az utolsó 2 szériás laptop-APU-kat használja(pl. ASUS VivoMini R3-4300U-val, de van 4800U-val is, illetve más gyártótól 5xxxU szériás Ryzennel szereltek is). Sajnos a jelen piacon ezek se épp nevezhetők olcsónak, de egy dVGA-s rendszernél még mindig kompaktabbak.
Én pedig egy ilyennel szemezek: ECS Liva One A320 50e-ből megvan, és egy Athlon Pro 300GE-t(25e-t kóstált egy hónapja) fogok beletenni, de elvileg 65W TDP-ig tud APU-t fogadni, szóval egy R7 5700G is beleférhet(ne, ha nem lenne ilyen baromi drága).[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
hahakocka
őstag
6600 XT 8 gb rammos és erősebb 10% al kb az 5700 XT nél. Valamit benéztél talán.
A sima 6600, a 3060 alatt van picit erőben. Az XT erősebb.
Annó amikor kijött én is azt mondtam hogy gyengébb mint sokan várták, de azóta driverekkel 10% +t kapott olykor új gameknél és emellett az ára is lejjebb ment picit bár persze így is túlárazott mint a franc. S azóta nagyon viszik is. Fogyasztási is alacsonyabb az én sima 5700 amnál. A PCI 3-4.0 közti probléma ami fájó nagyon bár elvileg pár fps-t jelent.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
- Delta Force - Nyáron jönnek a mobilos kiadások
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Call of Duty: Black Ops 6
- Mazda topik
- Betilthatja a kínai drónokat az USA
- Kerékpársportok
- AliExpress tapasztalatok
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- További aktív témák...