- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- 3D nyomtatás
- Acer notebook topic
- Fujifilm X
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
MongolZ
addikt
válasz
johnywalker #6 üzenetére
Úha... nézz utána, hogy mi is az a GDDR5 és a DDR3. Sőt, elárulom, GDDR4 is létezik.
-
-
stratova
veterán
válasz
Geri Bátyó #9 üzenetére
Ha olyan nagyon akarják a DDR4-et még reklámozhatják alacsony fogyasztással. Először úgyis csak a szerver szinten [és az abból érkező HEDT kategóriában] kapnak DDR4 vezérlőt a CPU/APU-k (Intel) és majd Tronotoval AMD (gondolom Carrizo is, de még nem tüntették fel útiterven). Ott nagy mennyiségnél még érvelni is lehetne vele. Árban pedig még a DDR4 felett lesz (jóval) a HBM.
-
-
dezz
nagyúr
válasz
johnywalker #6 üzenetére
Nem tudom, észrevetted-e, hogy én nem a GDDR3-ról beszéltem, hanem a DDR3-ról. Manapság ilyen van a kisebb videokártyákon. (Nem tudom, gyártanak-e még egyátalán GDDR3-at. Szerk.: pl. PS3-ban ilyen a VRAM.)
-
dfdfdf
őstag
válasz
BazsiBazsi #2 üzenetére
Itt "grafikus vezérlő" memóriáról van szó
-
BazsiBazsi
aktív tag
Kicsit nem jó a grafikon, mivel már rég DDR4es modulokkal kéne csapatnunk az ipart.
-
stratova
veterán
Sajnos a vállalat konkrétumokat nem árult el, de megpróbálják meggyőzni a gyártókat, hogy ahol hasznos ott az arany középutat válasszák.
Csak sikerüljön is nekik. Az akkor változatlanul él, hogy SO-DIMM kivitelben is gyártható (esetleg AMD nem pihenteti a GDDR5M kompatibilitást a memóriavezérlőben)?
Mert akkor (még) könnyebben elérhető haszna lenne FX-7600P-ben lakó R7-es GPU-nak, ami barátok között is legalább HD 7730M szint.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Autós topik
- Óra topik
- Bittorrent topik
- Diablo IV
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- E-roller topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Gombászkönyvek egyben
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest