Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Laslow

senior tag

válasz Ric4m0nd #121 üzenetére

De hát szinte mind olyan!
    inoreader.com, theoldreader.com, commafeed.com, stb...

• Laslow

senior tag

A TheOldReader nem lesz fizetős. Pár orosz (vagy ukrán, vagy valami hasonló) fiatal csinálja, eszükben sincs abbahagyni. Lesz ugyan neki fizetős verziója, de minden alapfunkció ingyenes marad, amit jelenleg is tud. Mivel most kismillióan beregisztráltak hozzájuk, várólista van a feedek importálásában, szóval lehet arra számítani, hogy napokat kell majd várni mire minden hírcsatornát beimportál. Amúgy gyorsnak tűnik az oldal, meg nincs túlbonyolítva - majd meglátjuk, amint beáll egy stabil állapotra.

• Laslow

senior tag

Kipróbáltam ma egy pár alternatívát:

collected.info : Gyors betöltődés, de nem igazi RSS olvasó: nem szeparálja a már elolvasott feedeket, hanem egy oldalra időrendi sorrendben mindent kirak (az aljára MORE gombbal, hogy a régebbiek közül hozzátöltsön még). Lehet van akinek jó lenne, de nekem ennél komplexebb megoldás kell. Ráadásul nem tud importálni GR-ből, egyenként kell beadni neki a címeket. Viszont bejelentkezés nélkül bárhonnan elérhető, mert egy egyedi webcímet ad, amin (asszem beállítástól függően) bárki megtekintheti az adott feedgyűjteményt. Érdekes hozzáállás, és nem egyértelműen rossz.

feedly.com : Egész kulturáltan néz ki, de betöltéskor kicsit lassúnak érzem, kell neki 1 másodperc, mire reagál az egérre. Jól testreszabható, hogy milyen elemek jelenjenek meg, rászánva pár percet jóra meg lehet csinálni. Tudja az átgörgetéssel olvasottnak jelölést. Azonban összeköti magát a GR-el, és amit itt módosítasz, az ott is jelentkezik, és fordítva. Lehet, hogy önmagában nem is életképes?! (Ezt azért nem hiszem.)

netvibes.com : Alapvetően elég az ingyenes verziója, kellően testreszabható ez is, importálhatóak a GR-es feliratkozások, van hozzá 1 klikkes feliratkozást lehetővé tevő Chrome plugin, gyors (bár írták, hogy a hirtelen megnövekedett felhasználószám miatt lassú lehet, de nem tapasztaltam), tudja az átgörgetéssel olvasottnak jelölést. Egy bajom van vele: ritkán ellenőrzi, hogy van-e új feed bejegyzés, hiába kattintgatok a Frissítés ikonra. GR-en gyakorlatilag rögtön megjelent minden új feed, itt viszont nem tudom, talán óránként ellenőrzi őket. (Tesztelésből feliratkoztam index.hu meg origo.hu feedekre, és feedly-n van 14 meg 36 perccel ezelőtti indexes hírem, de netvibes-on ezeknek még nyoma sincs, hiába frissítgetek.) De lehet, hogy a lassulás ebben mutatkozik meg, és hamarosan normálisan fog működni.

Szóval egyelőre még keresgélek...

Új hozzászólás Aktív témák