- Computex 2025: két GPU-t is rejt a Maxsun Arc Pro B60-ja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Saját vezérlőpultot tervezett a Snadragon X IGP-jéhez a Qualcomm
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Computex 2025: mindenkinek elérhető AI szuperszámítógépeket vizionál az NVIDIA
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Twyzx909
kezdő
Kis korrekció: A fiatalok nem félnek használni az "AI-t"
-
Qkackca
őstag
Csak engem zavar az utolsó mondat?
Ha ilyen nyíltan kérdeznek róla egy kutatásban akkor a valóságban ez mióta működik? -
"Kicsit szakmaibb szemmel nézve ugyanis a képjavító algoritmus aligha tekinthető AI -nak."
Nagyon leegyszerűsíted a problémát. Nekem van egy "AI képes" telefonom. Fényképezéskor nagyon jó eséllyel ismeri fel a témát. Nem tökéletesen, de sokkal jobban mint vártam. Ennek megfelelően állítja be a fényképezés paramétereit.
Ráadásul nagyon le lett egyszerűsítve a téma. Egy telefon fényképezés segédje nem azonos kategória a valóban fontos AI rendszerekkel. Ha az önvezető járművek AI képességeiről szólt volna a kérdés, a válaszok döntő többsége azt tartalmazta volna hogy ne egy eszköz döntsön a megkérdezett helyett. Még akkor sem, ha a balesetek száma jelentősen mérséklődne.
-
Micsurin
nagyúr
+1
Szerintem a Neurális hálót amik jellemzőek ma a lakkossági vonalon amúgy is erős artificial intelligence-nek nevezni. Inkább egy válasz gyűjtemény.*
*ami roppant hasznos speciel nagyon szeretem az Amazon megoldását sokszor nagyon hasznos, persze nem alapból hanem a közösségi fejlesztésű "skill"eknek hála.
-
Slack
tag
Bennem is hasonló fogalmazódott meg. Valószínűleg a felmérés azt vizsgálta meg, hogy ismerik -e a fiatalok a marketing dumát, meg volt -e már a kellő beetetés. Kicsit szakmaibb szemmel nézve ugyanis a képjavító algoritmus aligha tekinthető AI -nak.
Szóval remek, a magyar fiatalok ugyan úgy nem tudják, mi az AI, mint a külföldi társaik, de legalább már sikerült őket az átlagnál jobban beetetni. -
Silεncε
őstag
A "10-ből 9 fiatal van tisztában az AI fogalmával" azt jelenti, hogy tényleg tudják, mi is az (esetleg hogyan is működik?) vagy annyi, hogy "ja igen, ez az az izé, amitől jobbak lesznek a képeink"?
-
janeszgol
félisten
Az AI sem fog félni használni (manipulálás) a fiatalokat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Ukrajnai háború
- Yettel topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Computex 2025: két GPU-t is rejt a Maxsun Arc Pro B60-ja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Politika
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, konzol adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- Lenovo Thinkpad T480 8-32GB 256GB-2TB
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest