- OLED TV topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
Na most kiragadtad a legkevésbé relevánsat.
De amúgy arra IS hajtanak a gyártók mivel a kisebb költség nagyobb hasznot és/vagy alacsonyabb árat jelent, utóbbi pedig vélhetően bővülő keresletet.DDR4-nél nyilván ez nem játszik abszolút értékben. Én is csak relatíve értettem DDR4 termelés felfutás-DDR3 leállás kontextusban. Mert elsősorban arról beszéltünk, hogy megvenni mikor éri meg, nem legyártani és eladni.
-
sb
veterán
Pedig nagyon másért nem jöhet ki. Ha nem nyújt semmi plusszt akkor minek új generáció?
Persze ezt csak a jelenlegi helyzetre írom, mert csak _jelenleg_ nem gyorsabb/szebb/jobb annyival, hogy "megérje": vagyis a pozitívumai egyelőre csekélyek. Mi más számítana, ha ez nem?Ellenkező esetben van egy eladó Ford Focusom is Ferrari árban.
(Aztán hosszú távon nyilván épp az a cél, hogy valódi előnyt jelentsen és el is fog jönni: gyorsabb, energiatakarékosabb, olcsóbb lehet.)
-
Fr3eWar
őstag
A Crucial Micron tulajdon. Ezen a néven adja a konzumer termékeit.
Tehát pl a Crucial közelebb áll a memória gyártáshoz mint a Corsair. -
Lomha 8V
addikt
Kíváncsi vagyok, mikor kerül egy a kezembe egyáltalán.
-
westlake
félisten
Méndkét gyártó gravíroz, memória IC-t nem gyárt.
Elpida, Hynix, Micron, Samsung.
Szerintem ezek a gyártók gyártanak jelenleg memória IC-ket.Play nice!
-
BlackSoft
addikt
Legolcsóbb DDR3-as 16GB-os kit hasonló árban van, a legdrágább 200k környékén -> szvsz nagyon is szép árakon indítják a DDR4-et, semmi panaszom nincs. Legalábbis, ha ezek az árak a DP-re vonatkoznak XD Mert én arról beszélek csak is
---------> Számítógép szerviz III.Kerület | https://hardverguru.com <---------
-
westlake
félisten
Elgurult a gyógyszerük. A legolcsóbb 16 GB-os kit (4x4 GB) 73.000 forint + ÁFA, a legdrágább meg 117.000 forint + ÁFA. Semmi nem indokolja ezeket az árakat.
Crucial-t lehet (majd) kapni már 51.000 forint + ÁFA-ért.[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
Hagyjátok már ezt a "megéri vs. nem éri meg" témát, mert semmi értelme. Ebben az esetben legalábbis. Nem azért jön ki a követkző generáció, hogy "megérje", hanem azért mert új generáció. Sokkal bonyolultabb ez annál, mint hogy egy egzakt választ lehessen adni egy egzakt kérdésre. Aki új konfigurációt vesz és van rá bőven pénze, az vegyen 5. generációsat, akinek meg nincs rá pénze, vegyen használt 2011-et, vagy 1150-et.
Play nice!
-
sb
veterán
válasz BlackSoft #34 üzenetére
Azért kérdezem, mert teszt alapján amit láttam szinte semmit nem gyorsít a ram sebesség.
2011-es rendszeren sem rendernél, alatta, 1155, 1150 meg pláne nem.Lewzke, ha laptopba kell ram akkor érdemes szétnézni az aprón, abból ki lehet fogni viszonylag olcsón most is. Kb. fél éve vettem 4GB-os 1600-ast 6k-ért.
Desktopba jóval drágább. Használtan is 7-9k között mennek, újan meg ugye 10k felett.
Régi szép idők... szerencsére sima DDR3-ból még az áremelkedés előtt sikerült vennem 4x4GB-ot 16k-ért az apróról. -
g@bo
nagyúr
annak idején, egy ddr2 es laphoz ingyen kaptam egy 128-as modult. shuttle lap volt. talán athlont toltam bele.
mikor el szerettem volna adni a ramot / még megvolt a vadász utcában a ready comp.... ) nem vették meg, mert túl új volt, ritka.
de nem túlárazott.... most a ramárakkal el vannak durvulva a gyártók. 4 gb 7 ropi körül kánaán volt, most dupla ár.
--- 2 éve vettem 10k körül a corsair 1600 cl9 2*4gb lp pakkot... most 26k. emlékszem, mert poénból zsákoltam be, olyan pofátlanbul olcsó volt. ---
kartellszag van.
[ Szerkesztve ]
-
pakriksz
őstag
az egyetlen előnye jelenleg a fogyasztás... mint ahogy minden generációnál így volt eleinte.
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
BlackSoft
addikt
Mennyiség, és a sebesség is...
DDR4-re várni csak azért felesleges, mert csak X99-nél lesz egy darabig... Az pedig átlag usernek nem kell, és nem is épp olyan áron lesz, amit akárki megvesz a sarki számtech boltban.
-
sb
veterán
válasz BlackSoft #11 üzenetére
De gondolom itt nem a sebesség adta a plusszt, hanem a mennyiség.
Legalábbis én nem nagyon láttam, hogy a render memsebesség függő lenne.Szvsz továbbra is felesleges a DDR4-re várni egyelőre. Otthoni, átlagfelhasználásra meg főleg. "Csak" +30% árban? Kvázi ugyanazért a teljesítményért az se kevés. Főleg ha tényleg ahhoz nézzük, hogy a DDR3 is igen drága.
szerk: Én DDR2-re, DDR3-ra is akkor cseréltem amikor már drágábban adtam el a régi DDR1/DDR2 modulokat mint amennyibe az újak kerültek. Azt a kemény 5% lassúságot meg addig kibírtam valahogy.
[ Szerkesztve ]
-
halkow
őstag
Hát nem lesz olcsó mulatság annyi szent
Alcatel onetouch idol2s the king
-
Fr3eWar
őstag
-
westlake
félisten
A CPU-k árát az Intel már jó ideje mindig úgy alakítja, hogy a elődöt váltó új generációs példány ugyanannyiba kerüljön. Az i7-4930K ugyanúgy 594$-ba kerül, mint az i7-3930K. Annó az i7-2600K-nak is ennyi volt az ára.
A X99 ugyanannyiba kerül, mint az X79. Ez egy folytonos dolog.[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
Apollyon
Korrektor
Nagyon jönnek már ezek, a SO-DIMM foglalatba is jöhetnének.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
-FreaK-
veterán
Van már valami real life teszt amiből látszik, hogy van-e előnye a DDR4-nek? kicsit lemaradtam mostanában hardver hírek terén bár gondolom úgy lesz mind anno DDR2/3 váltásnál hogy 0 volt az érzékelhető előny és csak később lesz javulás ha skálázódik a technológia.
-
NemesTom
tag
Már várom a DDR12-es, 17 GHz-s RAM-okat, 1 TB/ modul kapacitással
-
scampolo84
aktív tag
Én inkább megvárom a DDR5-öt.
-
BlackSoft
addikt
Az lehet XD De pár progi annyit eszik, amennyit tud Próbáltam már a gépemben 2133mhz-es CL9-es 32GB-ot. Hát bazzeg megfelezte a renderelési időt AE-ben Azért az meg nem mindegy, hogy 1 óra, vagy fél.
-
BlackSoft
addikt
DP-ből a 4266mhz-esekből majd jöhet 128GB De csak, ha lesz CL11 legalább...
-
Fr3eWar
őstag
Impozáns értékek!
Ha 30% körüli lesz az árkülönbség ez és a ddr3 között, váltani kellene.
A lap árak sem lesznek elszállva, viszont procit tuti nem lehet olcsón venni... -
Mate
nagyúr
Remélem 8 giga 30K körül beszerezhető lesz, mert tavasszal vennem kell.
-
westlake
félisten
25-30%-kal drágábbak mint a hasonó kategóriás DDR3-as modulok.
Az nem hirdetés egyébként.[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
rviktor25
tag
Már csak árat kéne mondaniuk
Chiwasuu!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OLED TV topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Építő/felújító topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Projektor topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest