Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
apuc
őstag
Ez a topik halott?
Szeretnék 650D-t venni, érdemes most? -
recwap
csendes tag
Akinek van iljen gepe es halot a Magic lantern firmware-rol, meg jelent az elso alpha verzio.
Sok ujdonsagot hoz a gepbe, tobbet it: [Magic Lantern 650D]http://www.apcc.tk
-
dattis_
csendes tag
sziasztok. Nem tudom, hogy típusfüggő, vagy típusfüggetlen, de elmondom, hátha esetleg találkozott már valaki hasonló dologgal. 3 hete figyelgetem a gépet, 650D-ről van szó. Figyelgetem, hogy esetleg az én agyam hagy ki, de most már biztos vagyok benne, hogy nem. Az történt, hogy csinálgatom a fényképeket, aztán megnézem mondjuk szgépen, ez a kör ismétlődik. Időnként olyan hiányérzetem van / volt, hogy csináltam fényképeket, de aztán valamiért nem találtam a fényképezőn. Mondom jó, biztos elfelejtettem mit csináltam, annyi baj legyen, majd legközelebb lefényképezem. Aztán most voltunk nyaralni a 7végén, és most már biztos vagyok benne, hogy időnként egy nem definiált mennyiség a kártyáról eltűnik, és halvány lila gőzöm sincs arról, hogy hova. Keresem, keresem nem találom. Memóriakártya olvasóba beteszem, semmi. Megnézem az összes Canon software-rel, semmi. És aztán megy a k anyázás, hogy hol van. És most már biztos vagyok benne, hogy nem az én agyammal van a baj. Random tűnnek el a képek a kártyáról. Határozottan emlékszem egy csomó képre, hogy csináltam, vissza is néztem, ott is volt. Barátnő tanúsítja. Ma meg szedném le a képeket, és nincsenek sehol. Foggalmam sincs, hogy merre, hova lettek, mi csinálta, szoftware, valami más. Nem tudom. Találkoztatok már hasonlóval?
DAttis
-
Stauffenberg
nagyúr
-
Tin
veterán
hát ez nem egy videokamera szint, az biztos... még belépő sem igazán. van pár felvétel a youtube-on, amikor autóval mennek, és rögzített a kamera. össze-vissza fókuszálgat...
ez a mozi autófókusz így teljesen használhatatlan.
viszont, a live view-ben sokkal gyorsabb lett az AF, és a videó közben is sokkal gyorsabb ezáltal az újrafókuszálás, az mindenképp előny.
remélem firmware update-el javítanak majd ezeken, vagy majd egy jövőbeli ML verzió javít rajta. potenciál van benne, csak szerintem kicsit korán dobták ki ezt a technológiát canonék.
-
zolka78
senior tag
Ez az AF videónál borzalmas . Itt még tanulnia kell a Canonnak. Ezt bármikor gyorsabban produkálja manuálisan akárki, aki sűrűbben videózik DSLR géppel. Viszont az új 40mm lencse nem lett rossz képügyileg.
Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!
-
ROBOTER
addikt
AF teszt videó módban az új, STM-es objektívvel, amit elvileg kifejezetten erre terveztek.
Szerintem ez gáz.
[ Szerkesztve ]
-
dattis_
csendes tag
Na, megvan a 650D-m. Nagyon baba kis készülék, egyáltalán nem bántam meg, hogy picit többe került mint a 600D és ezt vettem meg. Beszéltem elég sok mindenkivel (Canon Mo-val is), hogy 60D vagy 650D, és "meggyőztek", hogy nekem 650D kell. Úgyhogy kérdezzetek.
[ Szerkesztve ]
-
dattis_
csendes tag
sziasztok
esetleg nem szerzett már valaki be ilyen gépet?. Én megmondom őszintén nagyon szemezgetek vele, és el is beszélgetnék azzal, akinek már van ilyen
üdv:
DAttis -
ledgeri
nagyúr
Kb az elterelődéstől is hasznosak voltak az infók!!!
Így, mint Bejelentette... téma indító írás, szerintem az offok, is feleslegesek!
Szerintem egy picon megjelenő új termék piacra való hatása, hozzátarttozik a termékhez..
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
szaszimi
tag
válasz Mr.Csizmás #111 üzenetére
lehetne a második is egy túl jól sikerült darab...
-
szaszimi
tag
akkor már inkább a 7D utódot ide, DE GYORSAN!!
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz DarknessHope #107 üzenetére
DPreview már közölt tesztfotókat meg egy előzetes tesztet.
-
MLaca
őstag
válasz DarknessHope #107 üzenetére
mire vagy kíváncsi? képminősége: lásd más 18 MP-es szenzoros canon dslr.
[ Szerkesztve ]
http://mlzphoto.hu/
-
DarknessHope
senior tag
jézusom... 650D-ről már lassan szó se esik... no nem mintha én legutóbb arról beszéltem volna
ennyi....
teszteljék már valahol....
Mások álma akármilyen, Tisztelni kell!
-
MLaca
őstag
válasz Stauffenberg #105 üzenetére
nem adott magán fogást, ugyanis a felsorolást kezdi a de viszont. előtte pont van. az igazi stauffenberg meg nyitott szemmel olvas és éles ésszel értelmez!
(mod: értelmetlen is lenne a mondat a de viszonttal kezdve, szal érted..)[ Szerkesztve ]
-
MLaca
őstag
abba belegondoltak már, hogy olyan nem létezik, hogy "tűéles"? tű hegyes van és penge éles. én kérek elnézést, de ez már iszonyat fáj. de viszont, legoptimálisabb és legideálisabb sincs. csak mondom (írom).
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz M@trixfan #94 üzenetére
Hehe, én már elkezdtem egy svájci bankszámlára félre tenni a fizum egy részét. Szeptember körül jelenhet meg a Nikon D600 és ha igazak a pletykák akkor bizony a Nikon ordasul odafingik egy nagyot a Canon orra alá!
Még hogy az 5D Mk III az árvizek miatt lett annyira túlárazva amennyire... a Nikon gyárait jobban érintette az hömpölygő iszap, mégis előállt egy D800-al és nem úgy tűnik mint aki le akarna állni a Canon szívébe szúrt tőr forgatásával.
A 7D-t meg már most sem érdemes nézegetni, mert nem igazán akar megmozdulni az ára, túl régóta van beállva. Na meg Canon fronton is pletykálnak új "csúcs APS-C" vasat.
-
madgie
titán
válasz Stauffenberg #97 üzenetére
Na erről beszélek Nyuszómuszó
-
Stauffenberg
nagyúr
A Canon annak idején az 1000D bevezetésével ketté szelte a belépő szintet. Korábban eleve az xxxD számozással indult a legolcsóbb Canon DSLR váz. Azért is belépő, mert a váz nem ismer semmit amit a formatervezőknél anyagminőség tekintetében oktatnak, ráadásul a szenzor minősége (zajtűrés, dinamika, stb) nem éri el a 7D szintjét ami már egy egészen korrekt közepes gépváz amivel egy kisebb műterem vagy esküvői fotós is tud már dolgozgatni.
Figyeld meg a teljes DSLR palettát (elég csak házon belül) és érthető, hogy egy EOS 650D miért is még mindig "entry level". Hiába van ott az 1100D. Ennyi erővel a felső kategóriában is van több gépváz (1D X, 1D C, 1D Mark IV, stb), mégsem csak az egyiket nevezhetjük felső kategóriásnak.
Haladónak sokkal inkább a 60D-t nevezném, mely ugyan még mindig inkább az amatőröknek szól, de lényegesen jobb minőség mellett.
-
Cancer
senior tag
"Nem a felbontás a lényeg, de azért ebben is van verseny. Ha mondjuk két hét múlva megjelenik a Nikon 5200, ami minimum 24 megapixeles lesz azonos, vagy akár még alacsonyabb zajszinttel, akkor Te vajon melyiket választanád?"
Hogy némi személyes tapasztalatot vigyek a válaszba, amit ugyan nem nekem tettél fel...
Néha elhűlök, hogy a tökéletesen kiexponált, nagyszerűen bevilágított ISO 100-200-as képeimbe, ha jócskán belenagyítok, ronda pacákat látok!! Persze nem a 3-500%-osra gondolok. Viszont értelemszerűen nem a szenzorral van a hiba, hanem bizony a dupla kit egyike sem akkora bajnok, hogy tökéletesen megrajzoljon 18 MP-elt. (Elfeledtem hogy csak én tudom miről beszélek: 550D) S bizony ez igaz Nikonéknál is. A kitet nem arra készítik, hogy 18-24 Mp-eket tűélesen kirajzoljon! Hanem arra, hogy olcsón juthasson mindenki DSLR-hez. Márpedig aki olcsón akar DSLR-hez jutni, az nem fog mellé profi optikát vásárolni a gép árának 5-10x-eséért. Márpedig imigyen akár egy kompakttal vetekedő képminőség lehet az eredmény...
Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit...
-
DarknessHope
senior tag
nos hogy mesterségesen magasak.. én nem vagyok keresekedő meg marketinges se hogy tudjam ki mekkora árréssel dolgozik... meg menyi megy reklámra.. mennyi a nem eladott készülék maitti veszteség stb... ugyhogy ehhez nem szólnék. ha valaki tud erről konkrétumokt mennyit lehet lemenni kíváncsia hallgatom ha bizonyítja honnan is veszi elő a számításokat
És persze megint eggyet kell értsek részben.. jó lenne ha alsóbb szegmens se spórolna le dolgokat.. mellesleg nekem D70-em van nem véletlenül.. és is komálom a jó fogásu stabil vázakat amiben van anyag.
a helyzet viszont az hogy már nem csak a profik tehetősebbek kiváltsága a DSLR a belépő kategória vállaltan amatőröket céloz: pl d3200-ban bevezetett 24 megapixel.. ugyan ez melyik szakmailag tapasztaltabb vásárló kedvéért van
visszatérve Canonhoz
viszont ha teszem-azt 40D-féle vázat adnának 550D árában [most csak a vázról beszélek] belsőségek maradhatnak 550D és alatta 1100D lenne a 650 szintű akkor kérdéses mi lenne a többi fölötte lévő váz újdonsága???.... a sok kategóriát a Canon nem úszhatja meg.... mert konkurencia is igy tesz.. tehát kérdéses mi lenne akkor mivel vonzaná a 60D majd 70D felé az embereket ha már 650 árában is full időjárásálló lenne és csak a ezres lenne mondjuk nem teljesen az.. hanem 650D szintű.. bár ott is írtak valami megerősített vázat.... a helyzet az hogy nem sok újdonság maradna... megapixelek tekintetében is elég durván áll a helyzet.. már alig van hova növelni... de már 600D is 18 megapixeles akár a 7D.. sorozattal se tudnak hova menni.. alsóbb szegmensben is erősíteni kell hogy legyen valami az új modellben..(valamit azért kell az adatlapra írni) közben meg a felső kategóriát itt is közelítik... 650D már5 képet tud 7D hányat is? 8-at/s az azért nem ég és föld... és hosszú ideje 11kép/s a max ha jól emlékszem.. az új nikon meg a canon 1Dx se tud többet... tehát jó ideje stagnál a csúcs.. közben meg ilyen,( mik is?) MILC vagy mifene hála hogy nem kell tükröt csapkodni is húznak e felé.. egy nikon 1v1 meg 60 kép/s???.. persze rövid ideig ok.. de azért bajban vannak a te általad is említet d70-es időkben azért a canon 1D meg nikon Dakármi x volt a gyorstüzelő bajnok... azátn jött ilyen casio csoda cmos-os kompakt meg a tükör-nélküliek BSI cmos stb és felborult a rend.nikonnál fókuszmotor meg AI gyűrű maradt.. ami a profi gépek kiváltsága... bár a létjogosultságuk egyre megkérdőjelezhetőbb.. minden jobb optika saját motoros már pedig aki vehet d300 meg d7000 és afölött az nem régiekkel fog játszani... max már meglévők miatt oké.(de pont ez az elit réteg tudja felvállani anyagilag hogy lecseréli a régieket AF-s obikra, AI-s.. nos ilyen obival én játoszok mert nem telik drágábbra, de nekem meg nincs AI gyűrűm a vázon
és maradt ugye amit még írtál.. nem egérmozi kereső.. ez amiben még tudnak spórolni hogy lám érdemes 60D-t venned mert ott prizmás van. szóval én úgy látom folyamatosan jönnek rá az olcsóbb gépek a nagyokra....és most ha megnyitsz egy adatlapot persze egy rakat dolgot mondhatsz még kisebb nagyobb funkciók effekt meg sorozatmód fehéregyensúly kelvinben amit tud a nagyobb modell.. de azért valljuk be jó fogasú váz megfelelő méret súly, jó sorozat alacsony zaj megfelelő kijelző és kereső fókuszálási sebesség, minden hozzáértő ilyesmiket néz. aztán élőkép meg akit érdekel talán a videó.. per pill ebben lehet 650 lehagyja a nagyobb modelleket.. ez azért ciki na.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz DarknessHope #92 üzenetére
Lényegében mesterségesen magasak az árak most szvsz. Elhiszem, hogy sok anyag van egy DSLR-ben, de sok éve stagnálnak az árazással. Nem várom el, hogy úgy megzuhanjanak az árak, mint annak idején, a digit korszak hajnalán, de hogy cca 150 ezerért még recsegős műanyagot adjanak egérmozi keresővel, fél évtizede is elavultnak számító AF-fel? Nonszensz.
-
DarknessHope
senior tag
Az árakat tekintve egyet-értek nyilván jobb lenne ha minden olcsóbb lenne, persze mint minden ez sem magyar pénztárcához van szabva.
de hogy a differenciálódást megszüntessük azt nem támogatom... sőt ha rajtam múlna nem lenne olyan hogy ez most a 7D vagy d70 vagy akármi ..hanem hogy nekem az xtc8 as vázba van az új mikro-lencsés 18 megapixeles.. de nem kell a gyors sorozat ezért a régi digic pricival rendeltem meg
persze ez sem kivitelezhető amit én írok.. mert túl sokba kerülne egyedileg összeszerelt vázakat gyártani...tehát lényegében neked csak az árakkal van bajod.. teszem azt lehet egy 1000D szintű is most a piacon csak adják olcsóbban.. ezt azt-hiszem mindenki támogatná... sok múlik azon hogy gyenge a forint kevés a fizetés itthon... 2000 eurós havi fizetésből biztos nem nagy kunszt megvenni egy 7D-t, olyan mintha itthon 100-ért árulnák csak így hasra ütésre.
ez persze szép álom de ettől még ha a jelenben és reálisan gondolkodunk igen is jó hogy van sok szint, ezáltal több választás... hogy ha már nem is reális vagy inkább kívánt áron, de olyat vehessen az ember ami amennyire lehet kielégíti az igényeit...
nemsokára lesz egy írás itt a logouton tőlem ami pont ilyesmit taglal... ha érdekel majd néz rám néha... meg más is akit érdekel.
[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
mikor lesz a nikonnak érintésérzékeny kijelzője ?
-
madgie
titán
válasz DarknessHope #89 üzenetére
Az a baj, hogy már a Nikon se D70/D50 szintű belépő/amatőr vázat ad. Régebben volt három kategória max a Canonnál is, most meg... franc se tudja már.
Az a marketing, hogy ennyiért eladható. Kéne egy 550D alulra, felé a 7D és ennyi (no meg az egyes széria). Normális árakkal.
-
DarknessHope
senior tag
jaj istenem..... ez még viccnek is rossz... avagy sokakat beszippantott a marketing.... aki csak hobbiból fotózik és nincs több-százezre, és van annyi esze hogy inkább pár jó obit vesz mint egy drága vázat valami olcsósággal, annak fasza egy 550D is.
persze igen a 7D jobb de ezt itt mindenki tudja.
ha meg viccelsz hát nem jó poén... max trollkodásnak jó.. hogy mások.. mint pl most én irjunk rá.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
madgie
titán
válasz Mr.Csizmás #84 üzenetére
Ezért kapni fogok, de leírom:
1100D: mi ez a krumpli?
550D: kutyát dobálni jó
60D: alakul, majdnem jó
7D: na ez már fényképezőgép, méltó a (D)SLR megnevezésre.Ettől függetlenül az 1100D-vel is lehet jó képeket csinálni (sőt).
-
MLaca
őstag
-
MLaca
őstag
válasz Stauffenberg #78 üzenetére
tény, az 5d mk3 kicsit magas árkategóriában indul, de az AF már pont ott van. ugyanazt tették bele, mint az 1dx-be. a váz minősége brutál jó, az időjárásállósága sokkal jobb, mint az elődmodellé.
-
orbano
félisten
válasz Stauffenberg #78 üzenetére
szeirntem ez pont hogy jó. még most sem nagyon érzek égető vágyat a 20D lecserélésére, bár lassan érik
A vér nem válik VAZZE!™
-
Stauffenberg
nagyúr
Sajnos a mérsékelt innováció korszakát éljük. Persze biztos sokan nem bánják, mert így nem "kell" évente cserélgetni a vázakat, csak egyben idegesítő is, mert így meg soha nincs akkora mértékű fejlődés amiért érdemes megvenni az új modellt. Mert akkor meg ott állsz a boltban és vakarod a fejed, hogy megvedd-e az újat vagy spórolj egy valag pénzt az elődmodellel.
Lásd:
Canon EOS 5Dmk2 ~ 520.000 Ft
Canon EOS 5Dmk3 ~ 950.000 FtSzóval az új 5D kétszer annyiba kerül az előző modellnél, de (erősen szvsz) nem tud annyival többet. Még mindig nem a legjobb az AF rendszer, még mindig ugyan olyan béna a váz (ergonómiában és anyagminőségben sem hozza azt amit egy milláért vársz). Egyedül a low light performance jobb... de az durván, főleg videó közben. De semmi olyan lényeges előrelépés nincs benne ami indokolná a dupla árat. De az elődmodell is 700k körül volt megjelenésekor.
(Tudom iszap a Canon gyárban meg válság meg hasonlók... de ez más modelleknél nem nyilvánul meg).
-
Tin
veterán
nincs, csak STM obikkal.
az új 18-135-ös egy olcsó, nem fényerős utazózoom, a 40mm meg egy fix obi, ami cropos vázon pont nem az igazi. STM-es L-es lencse meg nincs.
marad az érintőképernyő és a 9 keresztpontos AF. előbbi nekem pl. max aranyos feature, utóbbi pedig bár előrelépés, de nem akkora.
így nézve, sajnos megint nem nagy durranás, ahogy a 600D sem volt az.
-
zenite
csendes tag
Ezt értem, de az elnevezés "belépő szintű", akkor is nagyon megtévesztő. Egy 650D, vagy közelebbi elődei (550D, 650D) olyan jó gépek, olyan tudással, ami nem rég még a profiknak sem állt rendelkezésre. Arról nem is beszélve, hogy a nem "belépő szintű", hanem jobb gépek drágábbak és nehezebbek és nem tudnak annyival többet. Én inkább nevezném őket az "igényes" "amatőr" gépének, mint "belépő szintű" DSLR-nek. Magam is tudnék drágább gépet venni, de akkor egy kilóval több lógna a nyakamban egy kiránduláson.
Ez a "belépő szintű" elnevezés inkább tűnik a gyártók marketing dumájának, mint tartalmilag helyes definíciónak, hiszen, ha "csak" "belépő szintű" géped van, akkor hamarosan tovább kell lépned, még jobbat vásárolni!!
-
Peethy
őstag
A belépőszinten belül is pozícionálni kell. Az 1100D azoknak van, akik kompaktról váltanak, és igazából nem akarnak komolyabban fotózni, de szeretnének egy DSLR-t maguknál tudni. A felsőbb pozíciók azoknak valók, akik szeretnének egy komolyabb gépet, mert nagyobb igényeik vannak, de nincs pénzük/szükségük a profibb sorozatra.
-
zenite
csendes tag
Valaki elárulná nekem, hogy mit jelent az, hogy belépő szintű? És ha igen, akkor miért is az, hiszen ott van az EOS1100? Nem az lenne a "belépő szintű" ?!
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
azt jól olvasom (pixinfo, dpreview, egyéb oldalak), hogy a hybrid AF live view és videofelvétel módban csak az új STM obikkal működik?
tehát egy 40mm-es 2.8-as ASPC-n épp semmire nem jó, illetve egy 18-135-ös kitobi fényerejű olcsó utazózoom-mal?
ha ez így frankó hogy az USM obiknál le van tiltva a hybrid AF, normális obikat meg nem kínálnak STM motorral, akkor mi az értelme az egésznek?
-
Domxc
senior tag
válasz scarabaeus #9 üzenetére
Meg számológépet.
Egyébként tetszik. Igazából főleg az a jó benne, hogy ezáltal a 600D ára (remélem) lejjebb megy.
[ Szerkesztve ]
Mindenkinek megvan a maga véleménye. Csak épp a te véleményed hülyeség!
-
Peethy
őstag
Érdekes, ezt nem tudtam. Gondolom az ilyen precíziós gyártási feladatokhoz (is) fejlesztenek. Egyszer szívesen elmennék megnézni egy ilyen üzemet, meg meghallgatni, hogy hogy zajlik ezeknek a gyártása, számomra lenyűgöző, hogy ilyen pontossággal tudnak lencséket készíteni. És még lenyűgözőbb, hogy nem csak most, hanem több évtizede is, amikor még nem léteztek a mai technológiák.
-
ROBOTER
addikt
A Nikonnak ugyanúgy vannak IC gyártó eszközei, és ipari mérőberendezései.
Nem egészen véletlen, hogy az optikában jártas cégek között több IC gyártással foglalkozót találunk. De kétségtelenül a Canonnak jóval nagyobb a termékpalettája, és maga a cég üzletileg is jóval nagyobb.
-
Peethy
őstag
Milyen vicces, eddig a Canont ismertük úgy, mint aki eszetlenül növeli a szenzor pixelszámát, erre a Nikon 24MP-es D3200-ával szemben kijön egy 18MP-s Canon váz. Ergonómiája jónak tűnik, bár szemből kicsit torz, dehát nem nézni kell végülis A 18-135-nek meg szépen nő a hossza zoomoláskor...
(#6) MZperX75: a Nikon az, ami optikai eszközökön kívül tudtommal nem gyárt semmit. (távcsövek, optikák, fényképezők, kiegészítők) Canon termékpalettája elég széles, ezért van elméletileg előnyben a Nikonnal szemben, mivel nem ezen az egy lábon áll a cég... az meg, hogy mi a világ legjobb fényképezője, ki dönti el? GH2-szintű videót meg nem tud se az 5DMk3, sem a D800, pedig az árcédulájuk alapján azért elvárható lenne.
[ Szerkesztve ]
-
ROBOTER
addikt
...
Meg TV stúdió-rendszereket a kameráktól a vágó és keverőberendezésekig
Meg integrált áramkör lithográfiai berendezéseket
Meg mikromotorokat
Meg optikai enkódereket
Meg vákumtechnológiai berendezéseket (merevlemez gyártás, LCD panelgyártás eszközei)
Meg bevonat alapanyagokat és berendezéseket (LCD panelek, optikai eszközök)
Meg a tökömtuggya -
hibavissza
veterán
itt az új magyar profifótósgép kusza szem ajánlásával
-
szaszimi
tag
mostanában mindenki fotós, akinek gépe van, ugye melóra sokan használnak ilyen gépet, egyrészt, mert alapfeladatokhoz elég, másrészt kisebb befektetés, hamarabb megtérül, hamarabb termel hasznot. nem munkagép, dehát itthon mi az, aminek látszik?
ezt kint másodgépnek veszik... -
eeXaa
addikt
válasz hibavissza #30 üzenetére
...ott a pont... ha valaki egy belépő vázat szeretne, ismerkedés, hobbi célból,az sokkal jobban jár egy G2-G3 al v. valami hasonlóval, és egy csomó pénzt megspórol... ha meg valaki komolyabban gondolja a dolgokat, ill. munkát is vállal, az meg nem ebből a kategóriából választ általában... sztem előbb utóbb belátják, hogy ezt így ebben a formában nem sok értelme van folytatni...
-
ledgeri
nagyúr
Venném!
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
PRO-peller
senior tag
Ez a markolat még mindig penge éles. Teret engednek még a konkurenciáknak. Érdekes lehet egy japán kéz...
-
zolka78
senior tag
A Peugeot is gyártott biciklit, sőt még ma is, és nem is akármilyet. A Samsung meg az egyik legjobb a hajódaruk gyártása terén, nem is értem miért mindenkinek a tv és monitor ugrik be először
Egyébként ezt nem értem, hogy a Canon miért ebből az ótvar képű 18-135 obiból hozza ki a vidijós obiját.
Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!
-
szaszimi
tag
jelenleg 600D-t használok már egy éve, és végre nyugodtan alszom, a keresztszenzoros fókuszrendszeren kívül semmi más nincs, amig irigyelnék az új gépből...
a 7D utódra vagyok kíváncsi, remélem még idén az is jönni fog, szerintem nekem az lesz a következő lépcsőfok
egyébként, akik az árat sokallják, gondoljanak bele, hogyha most 400 és 450D-vel fotóznak, ez nem tart ki majd ugyanúgy 3-4-5 évig is, ha vigyáznak rá? erre így kell tekinteni...
ha valaki néha munkát is vállal vele, teljesen vállalható az ára, és ezeknek a gépeknek már nincs baja a kijelzőjükkel, nem hullik szét a zárszerkezet, és nem gyullad ki az aksija, mint pár korábbi szériának.az megint más kérdés, hogy a forintunk seggtörlésre nem jó, dehát erre való az ebay meg a gazdag amerikai nagybácsi, nemigaz?
[ Szerkesztve ]
-
tabu3x
tag
Nem a felbontás a lényeg, de azért ebben is van verseny. Ha mondjuk két hét múlva megjelenik a Nikon 5200, ami minimum 24 megapixeles lesz azonos, vagy akár még alacsonyabb zajszinttel, akkor Te vajon melyiket választanád? (ha még nincs nagy halom Canon bajonettes objektíved)
Nálam két nyerő pontja van ennek a gépnek: a hibrid AF (ha valóban gyors LV-ben, mert a videózáshoz ez kell), és a működési sebessége (gondolom, van olyan jó, mint a 600D amit mostanában próbálgattam). -
MZperX75
addikt
válasz scarabaeus #9 üzenetére
"Mi ez az elvakultság, kérem?
Meg faxot.
Meg fénymásolót.
Meg nyomtatót.
Meg scannert."Valahogy az is képekkel kapcsolatos nem?
Ja persze a Mercedes is gyártott bringát,de mi is a fő profiljuk.....az autó.
(#17) Mr.Csizmás
[ Szerkesztve ]
-
lorinser
senior tag
válasz sebgutkopf #13 üzenetére
A Minolta pedig még régebb óta (aztán pedig a Sony).
Poco F5, Philips 55PUS8303, TCL 55C765
-
M@trixfan
addikt
Jól van, ma ez is kijött. Már egyre nehezebben bírom cérnával, pedig meg kéne várni még a Pana GH3-at és a Nikon D600-at.
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
Csepe
aktív tag
A váz nem tetszik, de a két új obi igen.
Nihil Novi Sub Sole /::\ https://bit.ly/2R7gwB2
-
Cancer
senior tag
Első gondolatom, hogy erre már érdemes lehet lecserélni az 550D-met. Hasznosak lennének számomra az újításai. (flip-LCD, video autofocus)
De talán valódibb előrelépés lenne egy 70D... Kérdés, hogy mennyiért? (300-350e-ért? )Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit...
-
-
matyiGo
aktív tag
hát nagyon kivácsi vagyok. ha a gh2-nek hozza a fokusz sebességét kontraszt módban akkor kell. illetve remélem hogy javítottak a szenzoron, gondolok itt videónál a moaré-ra különösen 720p-nél a rolling shutter-re és az érzékenységre.
vagy teljesen ugyanaz a szenzor mint az elődöknél?
[ Szerkesztve ]
-
DarknessHope
senior tag
amikor érintő fókuszt használsz akkor az élőkép aktív tehát a szenzor állít kontraszt alapon illetve mivel a szenzorba is van integrálva fázisos igy a hibrid fókusz.. ha nem élőképpel csinálod akkor cska a 9 fókusz van.. természetesen. ekkor meg minek érintgetni. úgyis az optikai keresőn nézel.
ez jó kis újítás.. kíváncsi vagyok a d5200 mit válaszol erre nikonban.. remélem nem csak egy 24 megapixeles szenzor lesz azt csá
-
orbano
félisten
válasz tiszavirág #35 üzenetére
kíváncsi vagyok ennyiért milyen képminőséget adnak majd, ha már gyorsnak nem túl gyors
A vér nem válik VAZZE!™
-
vond
MODERÁTOR
válasz Mr.Csizmás #31 üzenetére
Melyik lenne most a legjobb, illetve a közeljövőben várható (még)jobb, elérhető árú utazózoom-os milc kit?
Kellene a minél nagyobb wide is, meg egy viszonlag nagy tele (mondjuk kisfilmes 200-250mm...
Az elérhető árnál mondjuk a 150-200 körüli összegekre gondolok, nem fél- meg egymillákra... Egyáltalán van-e ilyen?
Köszönöm!
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
nord_
veterán
válasz tiszavirág #35 üzenetére
Az nem rossz ár - igaz, kell alá egy fullfrém váz…
-
tiszavirág
tag
#20 orbano: 200$, vagyis kb.60e píz lesz
A Video Snapshot már a 600D-ben is volt, tehát túl nagy újdonságról nem beszélhetünk.
[ Szerkesztve ]
Tudtam, csak nem sejtettem.
-
Iomega
addikt
Amerikában az indulóár az 850 USD lesz.
Annyit érünk, amennyi szeretet van bennünk. - "Ne menjen le a Nap, a te haragoddal!"
-
hibavissza
veterán
a g3-as pana ugyan ezt tudja egy százassal (100 000 Ft) olcsóbban....valami szar van a palacsintában canonéknál.....
(#20) orbano: nem, csak nem merik leírni szerintem....
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz Mr.Csizmás #28 üzenetére
Ezt olvastam:
"A kívánt AF-pont kiválasztása is egy mozdulattal elvégezhető, és engedélyezhetjük az érintésérzékeny expozíciót is, melyek összekapcsolásával a képmező bármely pontját megérintve azonnal odaélesít a készülék, majd a fókusz beállítása után rögtön exponál."Nem tudom, hogy ezt hogy oldották meg, hisz' ahogy írtad is, az AF pontok fix helyeken vannak...
Nem vagyok szaki, csak egy lelkes amatőr, és erre pl. kíváncsi lennék...
-
Pepepapa92
csendes tag
Üdv,
Nekem is még a "jó öreg" 450D-m van és bírom nagyon, de az árak valóban megugrottak,de rendesen.
Azt még a bejelentést követően 3 hónappal 140.000 HUF-ért megkaptad, azóta csak megy felfele, és ez miatt nem is merek álmodni komolyabbról:S
Amúgy ütős a gép, Kíváncsi lennék, hogy használat közben mennyivel lehet gyorsabb az enyémhez képest
Papa
Ha megtisztelek valakit azzal ,hogy privát üzenetben keresem, ő is legyen annyira kedves hogy válaszol!
-
vond
MODERÁTOR
válasz csepelball #23 üzenetére
Nekem pont kapóra jönne egy csomó helyzetben az érintéssel vezérelhető AF...
S ha mindehhez hozzávesszük a többi új és már megszokott feature-t, meg a valószínűleg kiváló képminőséget, akkor nyugodtan mondhatom, hogy bitang jó kis masina ez (számomra legalábbis)...
Egyedüli aggodalmam vele kapcsolatban a minden bizonnyal eléggé magas ár...
-
Tin
veterán
én kérek elnézést! valóban...
egy korai preview-ban olvastam valahol reggel, hogy nincs rajta, ahogy a 600D-n sem volt.
így viszont tökéletes masina lett, kár hogy a tegnapi pentaprizmás kereső nem vált be, ez is csak tükrös... de ez legyen a legnagyobb baja.
szerintem király kis masina lett, főleg ha kiderül hogy tudja kezelni a noise levelt külső mikrofonnal, és tud 1080p kimenetet a HDMI-n felvétel közben is.
arról tudtok valamit, hogy a 600D digitális movie mode nagyítását örökölte, vagy sem? bár gondolom ha a CMOS-ban is vannak kontrasztérzékelős pontok, akkor a nagyításkori más pixelmintavétel miatt ez valószínűleg kimaradt belőle.
-
madgie
titán
válasz csepelball #23 üzenetére
Mirrorless gépeken király, tükrösnél tényleg kicsit fura.
-
csepelball
tag
Minek az érintésérzékeny kijelző.... ez számomra még mindig fölösleges
5D rulz!! -
tabu3x
tag
Ez a szenzor tényleg van olyan jó, pedig már három éves, hogy egy új modellben is évekig állni fogja a sarat?
-
orbano
félisten
a 40-es obi ára titok?
A vér nem válik VAZZE!™
-
lujó55
addikt
Lehet fikázni bármit, de ez tényleg komoly és megbízható cucc.
Ahogy előttem már írták: Canon -
code1005
senior tag
-
zazahoho
őstag
válasz sebgutkopf #10 üzenetére
A cikk első sora alapján írtam amit írtam, ill. nagyon megtetszett maga a gép is.Régóta tervezem hasonló gép beszerzését, de az új gépek árai mindig elriasztanak.Tudom a canon minőség és ezt meg is kell fizetni.Gondolom kifutó modell sem lehet nagyságrendekkel olcsóbb.Esetleg ajánlanál más típust ?
Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.
-
Tin
veterán
válasz sebgutkopf #13 üzenetére
Az 550D-n volt közelségérzékelő, és tök jól működött.
A 600D-ről eltűnt, mert a kihajtható LCD miatt nem fért bele, itt gombbal tudtad kikapcsolni a kijelzőt, ha zavart.Egy touch screen-re közelségérzékelőt rakni viszont nem a legnyerőbb, hiszen akkor az ujjaidat is közelségnek érzékelné a képernyő tetején, és nem tudnád használni a touch screen-t.
Egyébként nincs rajta közelségérzékelő.
Szóval, vajon hogy oldották meg? Minden expó előtt ki-be kell kapcsolgatni a kijelzőt, vagy letiltani az érintésvezérlést?
-
Tin
veterán
azért az érdekelne, hogyan oldották meg, hogy a feléd fordított, Q módú kijelzőnél belenézel a keresőbe, akkor az orrod hogy nem fog minden beállítást elállítani a touch screen-en.
de gondolom erre azért csak gondoltak a japók... -
sebgutkopf
őstag
Ez nem teljesen belépő kategóriás gép. A Canonnál a belépő az az 1100d nevű plasztik szörny.
Ez a 650d vagy alsó közép kategória, vagy a belépő nagyon teteje. A kihajtható kijelző, ráadásul multi touch-ot támogatva egyáltalán nem belépő fícsör. Illetve belépő szinten a vázak markolata se gumírozott, illetve egy belépő gép se tud 5 fps sorozatot és végképp nincs a belépő gépekben 9db kereszt AF szenzor. Ha van is 9 abból 1 max 3 szokott kereszt érzékelős lenni belépő szinten, itt mind az.
A közép kategóriától ez a gép igazából a 2 vezérlőtárcsával marad el, ami egy fontos elem. Viszont ezt elég jól kompenzálhatja a tapis kijelző. -
scarabaeus
őstag
"A Canon csak Fényképezőgépet gyárt"
Mi ez az elvakultság, kérem?
Meg faxot.
Meg fénymásolót.
Meg nyomtatót.
Meg scannert.
Meg mindenfélét.Szerk.: Most jut eszembe, még ilyen szalagos csattogós számológépet is. Nomeg zsebszámológépet is.
[ Szerkesztve ]
Quoth the Raven "Nevermore."
-
Z0mbi
senior tag
ah... mar megint. es 800 euro mokas. Hat lehet nem szaladok megvenni. Inkabb egy hasznalt 60D vagy mitomen
-
MZperX75
addikt
"de valahogy azt érzem, mintha próbálnák a panasonicot beérni..."
Lehet,de a Panasonic ,szinte mindent gyárt-gyártott videót TV-t,nem pedig fényképezőt.
A Canon csak Fényképezőgépet gyártVilág legjobb fényképezőgépét sem Panasonic gyártja.
Sohasem lesz olcsó ,még a belépő szint sem a Canon-nál.
Canon-Nikon ,Nikon-Canon utána a többi gyártó!
5D mark III! -
fattyu
veterán
Én arra a 40es palacsintára leszek kiváncsi... bár elnézve amit idén kiadtak videós üveg címen azért nem teszi magasra az elvárásaim...
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
zazahoho
őstag
Régen néztem az árakat, de belépő szintnek kicsit drágállom .
Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.
-
eeXaa
addikt
...hmm nem rossz, de valahogy azt érzem, mintha próbálnák a panasonicot beérni... pl.az 1 éves G2-m gyakorlatilag az összes "new" ficsört hozza, megmég többet is....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- FEELWORLD WPC215 Hordozható rendezői monitor 1000nit fényerővel + SmallRig VB212 V mount akku.
- Sony DSC-RX100M VI prémiumkategóriás 20.1 MP digitális fényképezőgép
- Canon EF 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM eladó
- Nikon Nikkor Z 24-70mm f/4 S új állapotban
- Új! Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest