- Házimozi belépő szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hobby elektronika
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ASUS ROG Ally
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
ElEvEn11
senior tag
Én is mindennap tanulok és nem fáj. Erre van ez az általam kissé rövidített axióma: "Minél többet tanulsz és értesz meg a világ dolgaiból, annál inkább biztos leszel benne, hogy mennyire keveset is tudsz valójában."
Szerintem az iLindowsdroid, egyedi GUI-val a világ legjobb op.rendszere. ;o)
-
-
ElEvEn11
senior tag
IrfanView home made picture-bogarászásra tökéletes. Képnézegetőként Én is ezt használom, ha éppen valamiért lassú a Bridge. Csak próbálj meg ugyanezzel a programmal 3-nál több színt megjeleníteni (CMYK, esetleg direkt színek, vagy más egyéb színtér). Nem fog működni, külső plug-in nélkül az tuti. Ezért részemről ismét behatárolt, hogy miért azt használom és miért ennyi memóval.
-
mghltm
addikt
a processzorbol belulrol kifele haladva csokken a "munkaterulet" ( l1/l2/l3/ram/ssd/hdd ) sebessege de ezzel egyutt a gigankenti ar is csokken. a ramdisk pedig barmelyik ssd-t alazza
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
madgie
titán
Keresztelőn fotóztam a hétvégén, szerinted egyesével kellett volna megnyitogatnom a képeket szerkesztésre? Így 110 képpel egy óra alatt végeztem, egyesével a fél napom ráment volna. A #35 hsz meg elég furi, drágállani a ramot pont most, amikor szinte "fillérekért" dobják utánad... (pár éve annyiért vettem a négyet, mint most a tizenhatot)
-
Depression
veterán
Mivel a te procid, alaplapod nem is támogatja ezt a fajta memóriát, nem is értem, hogy minek hadakozol itt ennyire.
Már az első hsz-ben megírtam, hogy ezek azoknak jók, akiknek a 16/24 giga is kevés. Te meg hadakozol itt 3-mal.[ Szerkesztve ]
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
ElEvEn11
senior tag
Rossz válasz! Egyrész, ha (!) olyan munkákról van szó, amiket említettünk többen (kép- és videofeldolgozás), akkor már ma megkerülhetetlen, már csak azért is mert a komoly videovágó szoftverek egyre inkább csak 64biten futnak. Másrészt pedig azt Te sem gondolod komolyan, hogy 5 év múlva nem lesz drágább az addigra egyre ritkuló kínálattal rendelkező DDR2 és DDR3 piac. Nézd meg a DDR memók árát most!
No de nem akarnálak meggyőzni, hogy most azonnal rohanj a boltba és vegyél memót, csak azt értsd meg, hogy manapság sokaknak valóban szüksége lehet a 4 Giga RAM-ra és nem a játék okán!Szerintem az iLindowsdroid, egyedi GUI-val a világ legjobb op.rendszere. ;o)
-
ElEvEn11
senior tag
Például kötegelt végrehajtás. Amikor több képen ugyanazt a műveletet hajtod végre. Ehhez memória kell, hogy egyáltalán be tudja hívni minél gyorsabban és azt le is kezelje. Ugyanez swap-ben elég gyászos. Ha például a nyári képeidet akarod egy action-nel kezelni, akkor hasznos. Persze az olyanok, mint Én, akik valóban használják is a PS-t és nem csak "játszanak" vele, ott érezhető ez a különbség.
-
Apollyon
Korrektor
OMG
Jelen pillanatban lehet neked nem de 5 év múlva neked is egyszerűbb lesz az életed, fogadd el. 10 éve meg az 1GB ramtól hüledeztél volna..#35: Nem is mondta senki hogy neked ezt most és ennyiért kell megvenned ;p Majd megveszik azok akiknek nem a pénz számít
[ Szerkesztve ]
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
djculture
félisten
azért ramdisknek jól jön.Nekem most egy 2 gigás meg 1 gigás van bennt de az egyes helyett 4 eset akarok venni.
Ja amúgy van olyan lop elég sok ahol 8 gigát irnak maxnak mert 2 slot van alapon,na most a chipseztnek meg 16giga a korlátja.Szerintem ott belelehetne két ilyet pakolni simán.[ Szerkesztve ]
-
ElEvEn11
senior tag
Akkor próbáld meg a szerkesztgetést komolyabban csinálni, nagy felbontású, legalább 200 dpi-s képekkel, hívj be 10-nél többet, vagy futass rajtuk scriptet, actiont és meglátod, hogy a Photoshop-nak a Jóisten összes memóriája is kevés egy bizonyos szinten. A videóvágásnál ez csak hatványozottabban igaz.
[ Szerkesztve ]
-
zapok
aktív tag
válasz Depression #26 üzenetére
Manapság egy sincs, az én xar procimhoz mérve
Egy új procival G860, vagy Sandy 2100 lehet én is másképp beszélnék!...[ Szerkesztve ]
Anyám tyúk, avagy az ember tragédia.
-
Chaser
legenda
Megy az 1-gyel is, csak próbálj húzósabb dolgokat csinálni úgy. Nem mind1 hogy hdd-n pötsöl vagy pikk-pakk betölti ramba, ugyanez igaz videovágásra is.
szerk: nem kódolásról van szó, vágásról, van egy 10GB-os fájlod amit szerkesztgetsz, hát jobb lenne ramban ügyködni vele mint hdd-n, valszeg ssd-nél is gyorsabb
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
zapok
aktív tag
Mutasson nekem valaki egy-két olyan (átlagemberek által sem használt programot) amihez egyáltalán 4GB-nál több memóra van szükség! Az elvetélt xarul optimalizált játékokat hagyjuk ki!
Lezso6 - RIOS - ez egy. Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A többi gyártó is felzárkózhatna kínálatban, mert ez ennyiért luxuscikk.
Azt jó lenne tudni hogy hogyan skálázódik az időzítése mondjuk 1,5V-ig, lehet hogy tud ez valamit, csak a képen nem látszik
nálam ssd mellett is volt gyorsulás 4->8GB-re, jó ez, kell ez-nyálcsorgatós smile-
[ Szerkesztve ]
-
Móci
addikt
Jó ez... csak brutálisan drága.
"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
Notiba is jöhetne már ilyen, nem hiszem el, hogy még a mobil sandy-k is max 8 GB-ot támogatnak.
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
zapok
aktív tag
válasz Depression #17 üzenetére
Részemről túl van tárgyalva a nemhogy a nyolc, de a 4 GB memória szükségessége is!
Ha vetted volna a fáradságot és megnézted volna a profilomat, nekem 512 MB-os videókártyám van, amit most teljesen elegendőnek tartok napjainkban mindenre a monitoromhoz![ Szerkesztve ]
-
Depression
veterán
Tévedsz. 4 giga összmemóriát kezel, amiben benne van a videókártyának a memóriája, a procié, stb. Ezért nem lett teljesen 4 giga memóriád, mert ezek levonódnak. Attól még több memóriád lett, hogy nem kezelte az egészet, és a polcon sincs nagyobb haszna, mint a gépben.
Látom közben szerkeztettél. A videókártyád memória méretét nem a használatától tettem függővé, meg hogy mire használod, hanem ha azon van 1 giga ram, akkor tényleg felesleges beleraknod.
[ Szerkesztve ]
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
zapok
aktív tag
válasz Depression #14 üzenetére
Már egy éve kipróbáltam a negyedik gigát, nem tudta felismerni az x86-os win7, csak egy töredékét a +1 GB-nak. Ezért mertem mondani, hogy még most sincsen szükségem 4 GB memóriára! A videókártyámnak ehhez (hogy milyen munkát végzek a procival egy x86-os rendszeren) semmi köze sincs!!! Kivéve, ha használni tudom a Cudát egy-két progiban..., ami megint csak nem memóriafüggő!
[ Szerkesztve ]
-
Srodney
senior tag
már nagyon régen am2es lapoknál is,mostanába meg ahogy jöttek ki a fm1 és am3+ os lapok mindenhol az volt hogy 2db vagy 4db 8gb-os modul,csodálkoztam is hogy olyan még nincsen,legalábbis máig.most már van.
ami a ramot illeti,46K egy sima cl9es modulért eléggé drága,értelemszerűen dupla árra gondoltam mint 2x4es modul de azt még érdemesebb venni,mint ezt...
[ Szerkesztve ]
-
Roxbury
őstag
Nekem 8 Gb van a gépben, 4x2Gb. Teljesen felesleges egyébként 8Gb, én is csak azért vettem, mert nagyon jó üzlet volt, + jó ideig nem kell foglalkozni memória kérdéssel. Win7 64 bit alatt 4 Gb volt előtte, és 8Gb-re növelés után sem vettem észre semmit. Még, a leg-erőforrás igényesebb játék sem tudja kihasználni, hiszen mindegyik 32 bites, így csak 2Gb memót kaphatnak még egy 64 bites rendszertől is. Tudomásom szerint legalábbis.
[ Szerkesztve ]
-
zapok
aktív tag
válasz Depression #11 üzenetére
Én most elvagyok 3 GB.-al, mivel x86-os rendszerem van, de a polcon pihen a negyedik giga, amit egy 64 bites rendszerrel tudok majd, - ha szükségem lesz rá (pedig dolgozom a gépen minden nap) - kihasználni!
[ Szerkesztve ]
-
zapok
aktív tag
De szép... ára van!
-
mghltm
addikt
ne bantsatok a gyartot, csak koveti a szabvany eloirasait! feszkoban ala is mennek a 1.5 voltnak, de a tobbi ertek rendben van. a borda talan tuning eseten johet jol.
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
Apollyon
Korrektor
Ennek úgy van értelme hogy vagy olyan alaplapba amibe csak 2 modul fér (mert mondjuk úgy van slot), vagy aki 4 modult vesz, mert ennyi pénzért még nagyon nem éri meg..
Másrészt meg nem lehet valami előrehaladott technológia ha alap órajelek miatt is hűtőborda kell rá
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Depression
veterán
Képességeihez képest nem olcsó.
Tényleg csak annak ajánlott, akinek nem elég a 8/16/24 giga memória, azaz helyhiánnyal küszködik.
Viszont elég régóta megtorpantak a memóriaméretek, örülök, hogy megjelennek az első fecskék.Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Házimozi belépő szinten
- Háztartási gépek
- BestBuy topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Witcher topik
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...