Új hozzászólás Aktív témák
-
vimes
senior tag
1%-át nem adományozzák oda?
...picivel kevesebbel is beérem, ezen ne múljon
-
rt06
veterán
kicsit off, meg a keprol is rajohettem volna, csak beneztem a tizedespont-tizedesvesszo kulonbseget, de tobbek kozt az ilyenek elkerulesere is (meg mert amugy is illendo lenne), nem lehetne minden esetben feltuntetni a forrast is (pl az e celra fenntartott forras mezoben)?
-
Rickazoid
addikt
Én 834,665330590 milliárd forintot látok kiírva, abból hogy lehetne billió, azaz ezer milliárd vagy millió millió, ha dollárra váltjuk?
Az USA-ról beszélünk, ők a rövid skálázást használják, míg mi a hosszút. A neveinket se fordítjuk meg az USA kedvéért és nem kezdünk el lábakban meg fontokban beszélni centi-/deciméter és deka-/kilogramm helyett, valamint nálunk a vessző sem ezreselválasztó és nincs tizedespontunk, hanem -vesszőnk van. Még jó, hogy ez utóbbikat legalább nem cserélitek fel, csak mert a táblázatban úgy szerepel. Vagy a következő hasonló cikkben ez is össze fog jönni?
Egy kis pontosságot, ha lehetne kérni, nem bulvársajtó vagytok elvégre... -
rt06
veterán
ott pont nem, azt egy l betuvel irjak
amugy Puma K is pontatlan, milliard helyett billion-t hasznalnak
helyesen:
long-scale (eu): millio => milliard => billio => billiard => trillio => trilliard
shot scale (us): million => billion => trillion => quadrillion => quintillion => sextillionszoval itt a hirben 3.7 milliard (3 700 000 000) dollarrol, vagyis kb 843 milliard (843 259 500 000) forintrol van szo
tovabbi infot itt es itt lehet talalni arrol, hogy hogyan kell ezeket atszamolni
-
Puma K
nagyúr
Ööö amcsiknál a milliárd helyett a billiárdot használják, szóval nem 3.7 milliárdot költenek?
-
cer
tag
Mi az a BYOD trend?
-
Angel1981
veterán
WOW!
Vajon meddig fog növekedni?
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest