- Fujifilm X
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Profiknak szánt, Thunderbolt 4-es SSD a ProGrade Digitaltól
- Mini PC
- OLED TV topic
- Leírhatatlanul sok újítást tartalmaz a friss AMD Software
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
Hirdetés
-
GPS és jobb üzemidő a Garmin Lily 2 Active-ban
ma Valamelyest a forma is változott, de a legnagyobb újdonság a műholdas vevő bekerülése.
-
Amit a Samsung okostelefonok, táblagépek, kütyük "régiózásáról" tudni kell!
lo Amit a Samsung okostelefonok, táblagépek, okosórák, fülhallgatók "régiózásáról" tudni kell!Avagy útmutató a...
-
Borongós őszt felvidító hardverportfólió
ph A napokig tartó esőzés komorságát desktop PC-k, többféle periféria, hűtések, toner és egy minőségi tápegység igyekeznek feldobni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pengwin
addikt
Hozzáértőktől kérdezném:
1. Ennek kb. mi lesz a célterülete? Milyen fajta szervereket építenek erre?
2. Milyen más architektúrájú megoldásokkal kell versenyeznie, pl. mi az x86-os konkurens termék? E5-ös Xeon-ok, vagy valami kisebb megoldás?
3. Sebességben kb. hol tartanak az ARM alapú szerverek? Képesek lehetnek a nagy teljesítményű megoldásokkal versenyezni?Üdv, pengwin
-
polika
senior tag
Nem vagyok szagértő, de szerintem a célterület az, ahol elsődlegesen a sok egyidejű viszonylag nem komplex számítésigényű feladatot kell szimultán tolni (azaz webes szolgáltatások, ahol kismillió user, konkurrens lekéréseit kell hozni). Legalábbis a sok mag, viszonlag kisebb egyszálú teljesítmény, masszív l3 cache, ill gyors memória elérés nekem ezt sugalná... aztán persze fene se tudja, hogy nincs-e vmi speci egyéb jól párhuzamosítható feladat is amire ez a felállás nagyon klappol még.
-
Dare2Live
nagyúr
egy 2014tól piacon lévő power 8, 12mag 96thread 230GB/s sustained memory bandwidth.
megvehető, licenszelhető...
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
zetor2000
senior tag
Azért ez a 2 terület nem teljesen ugyanaz.
Szerintem ez a cucc olyanoknak lehet jó, mint a Google, ahol azt mondták, hogy imádják a kereső alatt a sok processzormagot. Gondolom felhasználónként 1, max 2 mag, ez már kellően gyors a konkurens megoldásokhoz, és még energiahatékony is lehet. Azaz, ahogy már írta más is, webes vackokhoz, meg jól párhuzamosítható feladatokhoz, amik a sok magot ki is használják.
A Power processzorok ettől azért jóval erőteljesebbek. Azért, mert ez is, meg az is ~3 GHz en megy, még nem teljesen egy a célterület.
Az AMD és az Intel x86 cpuk is nagyjából hasonló tempón mennek, meg közel azonos mennyiségű processzor magot tartalmaznak, de látjuk, hogy ahol az AMD véget ér, onnan még van felfelé. Nem is kevés.
Szerver oldalon meg pláne. Lásd Opteron vs Xeon. Irgalmatlan fölény...Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
Dare2Live
nagyúr
"Szerintem ez a cucc olyanoknak lehet jó, mint a Google..."
hjaj de betaláltál... google már "rég" ejtette armot és beállt power mögé.
"A Power processzorok ettől azért jóval erőteljesebbek."
Meg (bár konkrét számaink itt nincsenek) sokkal jobb perf/wattot tudnak és googlinak (is) ez nagyon fontos.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
nagyúr
cikkben benne van:
"az Applied Micro szerint a 32 magos konfiguráció fogyasztása 110 és 125 watt között lesz" mindezt 16nmen.
csúcs power 8 jóval nagyobb teljesítménnyel 22nmen 190W és itt még nem vettük képbe, hogy google alakít rajta, hozzácsaphat pascalt vagy épp amit szeretne.Az ár pedig mindig üzlet kérdése, de itt az Applied Micronak nincs tömegbeli előnye, sött inkább hátránya van.
ahogy én látom amennyire félelmetesen sikeres mobil eszközöknél ARM, annyira nem/küszködik server vonalon.
[ Szerkesztve ]
-
Taranti
senior tag
Zárt rendszerű (se hálózat, se felhő) tesztkörnyezetekhez is jó lehet, ahol nem ritkán 6-10 VM megy párhuzamosan, egyenként ~4mag/16GB memóriával.
Úgy vélem, a játékokkal kapcsolatba hozott agresszivitás nem azok jellege miatt van, hanem (általában) csapnivaló minőségük okán.
-
ukornel
aktív tag
"csúcs power 8 jóval nagyobb teljesítménnyel 22nmen 190W"
Egyelőre fogalmam sincs, hogy mennyivel nagyobb a teljesítménye, mert az Applied Micro egyedi ARMv8 magjairól volt szó. Eddig igencsak az volt a tapasztalat, hogy a legfejlettebb ARMv8 magok azonos órajelen pariban vannak az Intel magokkal. Az Anand tesztje szerint kb ugyanez a Power8 magok szintje is.
Ahol az IBM csipje nagyon odaver, az a multithreading. A nagy kérdés szerintem az, hogy skálázódik a feladat arra a sok szálra, és hogy olcsóbb-e 3x32 ARM mag, mint egy 96 szálat kezelő Power8. Ha igen, akkor ez mehet a szegény ember szerverébe.
3 ilyen csip simán felérhet egy Power8 teljesítményével, hiszen órajele nagyon hasonló a 12 magoséhoz; a Power8 TDP-nél pedig vedd figyelembe, hogy ha nem akarsz megmaradni a 3,1 GHz-es alap órajelen, akkor máris 247 W-ról beszélünk.Én összességében tehát látok ebben fantáziát, de csak egy egységsugarú laikus vagyok, aki néhány szám felületes összehasonlításából von le messzemenő következtetéseket
Jöjjön ki a csip, és eresszenek rá egy SAP bencsmárkot, oszt máris tisztul a kép.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- LibreOffice topik
- Politika
- Mozilla Firefox
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vicces képek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elkészült a Dragon Age: The Veilguard, elviekben nincs akadálya a megjelenésnek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen