Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ukornel

aktív tag

válasz Dare2Live #8 üzenetére

"csúcs power 8 jóval nagyobb teljesítménnyel 22nmen 190W"

Egyelőre fogalmam sincs, hogy mennyivel nagyobb a teljesítménye, mert az Applied Micro egyedi ARMv8 magjairól volt szó. Eddig igencsak az volt a tapasztalat, hogy a legfejlettebb ARMv8 magok azonos órajelen pariban vannak az Intel magokkal. Az Anand tesztje szerint kb ugyanez a Power8 magok szintje is.
    Ahol az IBM csipje nagyon odaver, az a multithreading. A nagy kérdés szerintem az, hogy skálázódik a feladat arra a sok szálra, és hogy olcsóbb-e 3x32 ARM mag, mint egy 96 szálat kezelő Power8. Ha igen, akkor ez mehet a szegény ember szerverébe.
    3 ilyen csip simán felérhet egy Power8 teljesítményével, hiszen órajele nagyon hasonló a 12 magoséhoz; a Power8 TDP-nél pedig vedd figyelembe, hogy ha nem akarsz megmaradni a 3,1 GHz-es alap órajelen, akkor máris 247 W-ról beszélünk.

Én összességében tehát látok ebben fantáziát, de csak egy egységsugarú laikus vagyok, aki néhány szám felületes összehasonlításából von le messzemenő következtetéseket :B

Jöjjön ki a csip, és eresszenek rá egy SAP bencsmárkot, oszt máris tisztul a kép.

Új hozzászólás Aktív témák