- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 3D nyomtatás
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Milyen processzort vegyek?
- eGPU tapasztalatok
- Apple notebookok
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
ukornel
aktív tag
"csúcs power 8 jóval nagyobb teljesítménnyel 22nmen 190W"
Egyelőre fogalmam sincs, hogy mennyivel nagyobb a teljesítménye, mert az Applied Micro egyedi ARMv8 magjairól volt szó. Eddig igencsak az volt a tapasztalat, hogy a legfejlettebb ARMv8 magok azonos órajelen pariban vannak az Intel magokkal. Az Anand tesztje szerint kb ugyanez a Power8 magok szintje is.
Ahol az IBM csipje nagyon odaver, az a multithreading. A nagy kérdés szerintem az, hogy skálázódik a feladat arra a sok szálra, és hogy olcsóbb-e 3x32 ARM mag, mint egy 96 szálat kezelő Power8. Ha igen, akkor ez mehet a szegény ember szerverébe.
3 ilyen csip simán felérhet egy Power8 teljesítményével, hiszen órajele nagyon hasonló a 12 magoséhoz; a Power8 TDP-nél pedig vedd figyelembe, hogy ha nem akarsz megmaradni a 3,1 GHz-es alap órajelen, akkor máris 247 W-ról beszélünk.Én összességében tehát látok ebben fantáziát, de csak egy egységsugarú laikus vagyok, aki néhány szám felületes összehasonlításából von le messzemenő következtetéseket
Jöjjön ki a csip, és eresszenek rá egy SAP bencsmárkot, oszt máris tisztul a kép.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AliExpress tapasztalatok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- AMD A10-7800 4-Core 3.5GHz FM2+ Processzor
- INGYEN FoxPost! Intel Core i9-14900 LGA1700 processzor - 12 hó magyar bolti garival! -
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Tálcás - Új, 3 év garancia - Eladó! 88.000.-