Új hozzászólás Aktív témák
-
KTompi
aktív tag
válasz
Johnny Cage #78 üzenetére
Na igen, de egy 22"-os CRT (ami ritka volt mint a holló) azért nem 160E ft-ba került (hanem közelítette az 1 millió ft-ot, kb. 10 éve)... 17"-os PVA-s TFT-t meg kapsz 50E körül is, ami már egész jó...
A "jófajta" CRT-nek nagyobb volt az inhomogenitása, mint ma egy átlagos TFT-nek, csak annak idején erről nem nyilatkoztak. Cserébe villódzott (még 100Hz-en is, most is a melóhelyen egy 17"-os Eizo CRT előtt ülök), a feketék jók, az igaz, de a fehérek már közel sem (vagy ha azok jók, akkor eltűnik a fekete). Szóval a CRT ugyanolyan gyerekbetegségekkel küzd, mint a TFT. A sávozódás hiánya, a gyors reakcióidő is (de közel sem 0ms, azaz utánhúzásmentes, maga a fizikai kialakítása nem teszi ezt lehetővé, mivel soronként rajzolja ki a képet, akár interlaced, akár nem) az igaz (a nagy kontraszt már esetleges), DE erősen függött a képminőség a használt kábeltől és a videókártya kimenetétől. Gyakorlatilag kalibrálás nélkül bármelyik CRT szintén használhatatlan volt munkára, sőt a beállított értékeket HETENTE felül kell vizsgálni, legalább (az Eizo S1931-em 1 hónap alatt 0,5cd/m2-es fényerőeltérést produkált, az Eizo CRT-m 1 hét alatt 10cm/m2-t...)
-
Ijk
nagyúr
válasz
Johnny Cage #78 üzenetére
Nézd. 10 évvel ezelőtt egy komoly 21" crt-nek iszonyatos ára volt. Most ahhoz képest arányaiban sokkal olcsóbban kapsz egy 21" pva-s tft-t. Minőségbeli különbség? Nem fogsz tapasztalni semmit a tft hátrányára. Egyedül talán a kevésbé mély fekete lehet feltűnő, de pva paneleknél ez kicsit sem fog zavarni. Viszont egy digitális jelű, homogén, analóg zajtól, villódzástól és torzítástól mentes képet kapsz.
Én mindenképp pva-t javasolom neked, ha számodra fontos a minőség, mert ha tn-eset veszel, akkor később azon rágódsz, miért nem jobbat vettél. Ha rá tudod szánni a pénzt és nem sajnálod akkor vedd meg és élvezd.
Én is ebben a cipőben jártam, végül decemberben megvettem a samu 214T-met. Azóta egy percig sem bántam meg, hogy rááldoztam az összeget. A monitor a számítógép azon része amit a legtöbbet használsz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen házat vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- OLED TV topic
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- FÓLIÁS! LG UltraGear 32GS95UE-B OLED GAMING Monitor! 3840x2160 / 480Hz / 0,03ms / G-Sync / FreeSync
- Samsung 27" 4K UHD IPS HDR10 - LS27A700NWUXEN
- MSI MAG 274PFW IPS 27 inch 180Hz monitor eladó
- GIGABYTE AORUS FI32Q X 2560x1440p 270Hz IPS monitor RENGETEG GARIVAL eladó remek áron
- Samsung Odyssey G8 (G85SD) 34" ívelt OLED 175Hz monitor eladó
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Apple iPhone 15 Pro / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest