Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• KTompi

aktív tag

válasz Johnny Cage #78 üzenetére

Na igen, de egy 22"-os CRT (ami ritka volt mint a holló) azért nem 160E ft-ba került (hanem közelítette az 1 millió ft-ot, kb. 10 éve)... 17"-os PVA-s TFT-t meg kapsz 50E körül is, ami már egész jó...

A "jófajta" CRT-nek nagyobb volt az inhomogenitása, mint ma egy átlagos TFT-nek, csak annak idején erről nem nyilatkoztak. Cserébe villódzott (még 100Hz-en is, most is a melóhelyen egy 17"-os Eizo CRT előtt ülök), a feketék jók, az igaz, de a fehérek már közel sem (vagy ha azok jók, akkor eltűnik a fekete). Szóval a CRT ugyanolyan gyerekbetegségekkel küzd, mint a TFT. A sávozódás hiánya, a gyors reakcióidő is (de közel sem 0ms, azaz utánhúzásmentes, maga a fizikai kialakítása nem teszi ezt lehetővé, mivel soronként rajzolja ki a képet, akár interlaced, akár nem) az igaz (a nagy kontraszt már esetleges), DE erősen függött a képminőség a használt kábeltől és a videókártya kimenetétől. Gyakorlatilag kalibrálás nélkül bármelyik CRT szintén használhatatlan volt munkára, sőt a beállított értékeket HETENTE felül kell vizsgálni, legalább (az Eizo S1931-em 1 hónap alatt 0,5cd/m2-es fényerőeltérést produkált, az Eizo CRT-m 1 hét alatt 10cm/m2-t...)

• Ijk

nagyúr

válasz Johnny Cage #78 üzenetére

Nézd. 10 évvel ezelőtt egy komoly 21" crt-nek iszonyatos ára volt. Most ahhoz képest arányaiban sokkal olcsóbban kapsz egy 21" pva-s tft-t. Minőségbeli különbség? Nem fogsz tapasztalni semmit a tft hátrányára. Egyedül talán a kevésbé mély fekete lehet feltűnő, de pva paneleknél ez kicsit sem fog zavarni. Viszont egy digitális jelű, homogén, analóg zajtól, villódzástól és torzítástól mentes képet kapsz.
    Én mindenképp pva-t javasolom neked, ha számodra fontos a minőség, mert ha tn-eset veszel, akkor később azon rágódsz, miért nem jobbat vettél. Ha rá tudod szánni a pénzt és nem sajnálod akkor vedd meg és élvezd.
    Én is ebben a cipőben jártam, végül decemberben megvettem a samu 214T-met. Azóta egy percig sem bántam meg, hogy rááldoztam az összeget. A monitor a számítógép azon része amit a legtöbbet használsz.

Új hozzászólás Aktív témák