Új hozzászólás Aktív témák
-
opr
nagyúr
válasz
GhanBuri Ghan #184 üzenetére
Ez igaz, viszont szerintem nem fogjak architektura szinten fragmentalni a gepparkjukat. Az egyik legnagyobb elonyuket dobnak el ezzel. Persze, meg lehet lepni, igy meg csak nem is lenne nagyon fajdalmas egyik oldalnak sem, csak szerintem nem lenne jo dontes. Dehat ezt majd tudjak ok, biztos kiszamoltak amit ki kellett.
-
opr
nagyúr
válasz
GhanBuri Ghan #180 üzenetére
Majdnem mindennel, amit irtal egyetertek, es soha nem is mondtam mast.
En ket dolgot allitottam:
- Hogy egy nagyobb teljesitmenyre, mas felhasznalasra kihegyezett procit megtervezni nem annyi, hogy feljebb tekerunk mindent es jo lesz
- Hogy az ido nekem nagyon kevesnek tunik, plane, hogy nem erkeztek oylan hirek, hogy az apple mernokoket vett volna fel kiloszamraEgyebkent nagyobb tlejesitmenyu ARM procit kesziteni annyira lehetseges, hogy konkretan van is, ma is, asszem kaphato is (ebben nem vagyok biztos, jobban utana kene nezni, de nem annyira fontos, lusta vagyok hozza, bocsi
). De itt a hirben ugye arrol volt szo, hogy teljesen sajat tervezesu apple lapka, midnennel egyutt, 2020ban. En csak ezt nem tartom valoszinunek.
-
bambano
titán
válasz
GhanBuri Ghan #118 üzenetére
"- drága. Az ARM proci mellé kell az Intel is, plusz az alaplap is bonyolultabb": az almánál eddig ugye fel se merült, hogy drága... aki most meg tudta fizetni az inteles almás gépet, notebookot, az ezután is meg fogja tudni fizetni, ha raknak bele még egy pár dolláros arm procit.
"- több memória kell hozzá, mert mindegyik proci csak a sajátját látná, azaz meg kellene osztani az összmemóriát": tévedés. a procinak nem kell memória. a programnak kell. tehát ha nem raksz bele több programot, akkor nem kell több memória.
"- lassabb lenne, mint a két proci sebessége külön-külön, mivel a feladatok elosztása rengeteg memóriamásolással járna": két okból téves: ha a feladatot egy adott program oldja meg, amit egy adott formátumra fordítottak, akkor az nem sok adatot fog másolgatni jobbra-balra. másrészt már régen meg tudják oldani a több procis rendszerekben az osztott memóriahozzáférést, proci-proci között is, proci-videokártya között is, stb.
-
rii
nagyúr
válasz
GhanBuri Ghan #118 üzenetére
" ... mintha egyre kevesebb erőforrást fordítanának az OS-re. .... "
szerintem meg túl sokat .-(
vagyis ahhoz képest tényleg keveset, amennyit szükségtelenül belenyúlnak csak hogy "új" legyen ....10.5.8 hackintos-t használtam több évig .. és nem értettem mért jön ki a 10.6 10.7 10.8 10.9 10.10 10.11 10.12
most 10.12.6 hackli van fent
az op. rendszer feladatát tekintve én marketing okokon kívül nem látok mást, hogy miért kell állandóan b.sztatni az oprendszert.
az osx az apple húzó ereje .. muszáj mindig valamit csesztetni rajta, h el lehessen mondani: "a legújabb OSX"
közben meg amit csinálnak szembe megy azzal, ahogy egy op. rendszert kezelni kellene. inkább kéne egy atomstabil alap ... ami már a 10.5.8 esetében is megvolt.. meg persze korábban is ...
de a finder szinezést nem lehet a régi módon használni ... ( xtrafinder kieg.-gel van megint )
-
válasz
GhanBuri Ghan #102 üzenetére
Macre sokkal kevesebb a legacy kód, ott rendszeresen jönnek ki a használt alkalmazások újabb verzióival
Nem tudom, te ezt hol láttad, de én rendszeresen imádkozok egy-egy frissítésért. Az Apple Logic évekig ragadt Yosemite-en. Van jópár driverem, ami miatt nem tudok új Sierrára váltani, mert évek óta nem jött ki frissítés. Másik eszköznek meg csak a Sierra és fölötte felel meg. Mac-es szoftvertámogatás (akár eszköz, akár alkalmazás), nagyon gyér tud lenni.
-
válasz
GhanBuri Ghan #102 üzenetére
Majd lesz érintő kijelző is rajta, ez lesz a magyarázat.
-
válasz
GhanBuri Ghan #92 üzenetére
Akkor ezeket a gépeket átállítják IOS-ra macOS-ről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Bloomberg információi szerint két projekt is fut a háttérben, amelyek nagy változást hozhatnak az Apple termékskáláján belül.
- Építő/felújító topik
- Milyen egeret válasszak?
- Xbox Series X|S
- Csak 15 ezret kérnek ezért az autós fejegységért - hát olyan is
- Gaming notebook topik
- Milyen TV-t vegyek?
- DOOM - The Dark Ages
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Intel Pentium I Celeron I Quad Core I I3 I I5 I I7 I LGA775 - LGA1200-ig. 1.000ft-tól.
- ÚJ Intel Core i5 14600KF BOX 14/20mag 20+24mb 125W GARANCIA
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core I3 9100F Eladó!
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Intel Core i7-13700K Processzor
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest