Új hozzászólás Aktív témák
-
yoid
tag
A jovoben gondolom nem mozgo lakatreszek fogjak alkotni a cpu-t.Laser cpu-k lesznek.Tudom mert a jovobol jottem.De le vagytok maradva , azota az intel nem is letezik , az amd egy atombombat dobott a cegre , ezzel totalis megsemmisuleset okozva. Azota egy kis kinai ceg gyartja a chakie chan cpu-kat.
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
Én csak azt nem értem miért emlegetik még mindíg a HyperThreadinget mikor a Core2-ből már kiveszett?
Legalább is nálam az XP és a Vista is csak 2 magot lát az E6420 fizikai 2 magjából és a BIOS-ban sincs hyperthreading opció. Én csinálok valamit rosszul, vagy csak a Core2 Extrem procikban van HT? (vagyis inkább egy core2-esbe se?)TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
RazoR_45
tag
Intel megint belehuzott csak hát nem is tudom AMD-nek ennyit tudok mondai lassu víz partot most vagyis szerintem az Intel el fogja rontania tendenciát de nekem még mindig AMD^^
-
gV
őstag
az Intel sztem nem is az amd ellen csinálja a nehalemet lsd 4ghz feleti órajel (várhatóan) hanem az ibm power6 ellen [link]
a pipeline meghosszabitását bőven ellensulyozza majd az int mem vezérlő, új sse és a nativ 4 mag és akkor még ott van h ez jobban fog skálázodni mint a c2
-
glutamin
őstag
Úgy néz ki szegény AMD-nek egy darabig nehéz lesz labdába rúgnia
„When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“
-
Ste
addikt
Az összefoglaló néven Leheljrám-ként emlegetett csipszcsalád egyik változata lesz a Búúúmfild, valószínűleg az egykrumpliszeletelős asztali aprítógépekhez szánt ÉB-k (étkezési burgonyák) csúcskategóriájának ízalapját fogja adni. A Leheljrám-generációval az Ízcsel elkészíti első olyan aprítógépeit, melyekben négy kés egyetlen asztallapkán foglalhat helyet. A módosítások a platform egészére kihatnak, ugyanis az aprítóvezérlő a ÉBF (étkezési burgonya felhasználó) része lesz
.
A TRG (Turbó Rágó Gumi) legújabb Oldtimer, illetve Fantom rágógumiaira emlékeztető változtatások hátterében – ahogy arra a Hujde Buboa korábban rámutatott – egy újfajta tervezési szemlélet áll, melynek révén az igények, illetve a megcélzott piaci területek függvényében rugalmasabban alakíthatják ki rágógumiaikat, mind az integrált részegységek, mind az általuk elérhető funkciók tekintetében. Ilyen ragacsdarabkák lehetnek az energiamenedzsemm különböző finomságú/ízű megvalósításai, a Szájszerv-Tűrés, az eltérő magszám (kizárólag gyümölcsös ízesítésnél), de akár az integrált glükóz vezérlő is.eddig mennyire leszólták az Amd-t a kevesebb cache miatt, erre meg most...
vicc az egész[ Szerkesztve ]
-
Rive
veterán
Jááááj, gyerekek. Ezt a military marhaságot nagyon el kéne már felejteni Az az iparág az irodai PC-ik dolgában a legmodernebb, saját fejlesztéseik meg alig vannak - és azok sem az elektronikát érintik
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
simonzé
addikt
Ha igaz lenne ez a "15 évvel előre járnak" hipotézis, akkor miért engedte az intel éveken keresztül, hogy az AMD beleköpködjön a levesébe? Miért kellett 3-4 évet várni, mire végre visszavették a vezetést a CoreDuoval? Ez bizony dollármilliók, ha nem milliárdok elbukásáról szólt. Szal szerintem talán elméleti síkon már léteznek a 15 év múlva elkészítendő procik. Csak a próbagyártásig még 10 év, a sorozatgyártásig meg 14 van, ezért lesz piacon csak 15 év múlva.
Ha lesz.I don't fit in. I fit out.
-
Thulcandra
senior tag
Hehh, hát ha ilyen tempóban haladunk kiváncsi leszek milyen gépet használok 40 év múlva. (ha megérem)
" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "
-
hunnylander
őstag
válasz TESCO-Zsömle #23 üzenetére
Nem ugrott át semmit, csak félretette az útból a szerencsétlen Pentium 4-et, és a mobil platformról folytatta tovább a desktop-ot is a Pentium M -> Core Duo (Yonah) -> Core 2 fejlesztési ággal. A Core 2 nem a semmiből jött, és nem is hirtelen.
Ami a laborokban és tervezőasztalokon zajlik, az még nagyon messze van attól hogy forgalomba is tudják hozni. AMD is vehetne egy nagy levegőt, dobná a kukába a Phenom-ot és már jöhetne is a Bulldozer-rel 32 nm-en jövőre.
www.HunnyF1.com
-
Szlovi
senior tag
Akkor most(majd) lesz egy 1160-as és egy 1366-os tokozású proci ugyan arra az architektúrára és technológiára,mint az AMD-nél a 754 és 939? Bocsi a láma kérdésért: ennek valójában mi értelme van?
-
Myers
senior tag
Neuron alapú processzorok lesznek. Ez egyértelműen látszott a Terminátor filmekből.
Dysonék már nyomatják a cuccot a Cyberdin-ben. Az is lehet, hogy Sarah Connor a napokban érkezik meg Dyson lakására.
http://www.muszaj.hu/
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz killahdrums #13 üzenetére
[OFF]Nem is tudom pontosan melyik lap írta. (Talán HVG)
Az Intel-el készítettek mélyinterjút (olyan bő 15 oldalast) és az egyik mondat megragadt.
,,A laborban átlagosan 15 évvel járnak előrébb, mint ami éppen kapható."
És akkor megvan a válasz a kérdésre!
Az is nyilvánvaló, hogy Intel azért kezdte a tikk-takk-ot, hogy a fejlesztéseknek legyen ideje behozni az árukat.
Én azt sem tartom kizártnak, hogy minnnyájan tanúi voltunk egy olyan pillanatnak, mikor az Intel nagy levegőt vett és "átugrott" egy ilyen fejlesztési fázist hogy egy későbbre tervezett alternatívát dobjon piacra. (C2D) Emlékezzetek csak vissza! Mikor intel kihozta a Core-t, egyidőben a teljes ütemtervet előrébb hozta egy évvel... Persze ők nem kommentálták, ezért mindenki úgy fogta fel, hogy szorongatják AMD-t!
De ha megnézitek az erőviszonyokat K10 inkább a "régi" C2D-nek lehetne ellenfele.
Hiányzik onnan egy "NetBurst-os év".[/OFF]
Én már éve várom Nehalem-et, mint messiást.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
ftc
nagyúr
válasz FireKeeper #18 üzenetére
32nm-nél tartanak a nagy gyártók....kis alkatrészeknél....28nm az utolso kutatási eredények...s Si vége kb 18nm-nél lesz...32 után kezd izgalmas lenni melyik félvezető erül bevezetésre...
-
veterán
válasz FireKeeper #18 üzenetére
ugye ugye
azok már tudják mi van azon túl, amit mi nem tudunk... ^^ szóval értitek[ Szerkesztve ]
A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz killahdrums #11 üzenetére
mi itt csöpögünk a 45 nanóra, már sokkal kisebben is gyártyjáka chipeket, csak persze nem nekünk, katonaságnak, űrkutatás, ilyenek. amit az átlagjúzer kap az elavult szar
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
P00By
nagyúr
levegööt leveg...
Rohamosan fejlődik..a világ -
-
Zull
senior tag
hat hat, elegge durvanak igerkezik, kivancsi leszek, ekkor tervezem ugyanis a mostani gepem lecsereleset
-
killahdrums
senior tag
Nem vagyok egy össze-esküvés elmélet fan, de az a véleményem, hogy pedig valahogy így van ahogy leírtam, szinte biztos vagyok benne, hogy nem lőttem totál mellé... Igaz senki nem fogja megerősíteni (mármint valaki illetékes) az tuti, max cáfolni.
There is no God, just Technology...
-
klambi
addikt
válasz killahdrums #11 üzenetére
hát engem szét vetne az ideg hogy van a spejzben 1 olyan proci ami lenyomja az összes többit, és nem használhatod fel csak olyan év vagy 2 után.
"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
killahdrums
senior tag
lézer procit ide!
najó... pörög a "fejlődés" rendesen.
Olyan kiváncsi lennék, hogy ha nem lennének marketing illetve gazdasági szempontok, akkor az itt leírt hirekben lévő cuccok illetve a még le sem írtak holnap az asztalunkra kerülhetnánek... értem ez alatt, hogy már milyen technológiák lehetnek a spájzban amit csak azért nem dobnak piacra mert a köztes lépcsőkből is pénzt, munkahelyet, gazdaságot kell éltetni. Ez tök izgi lehet.
There is no God, just Technology...
-
klambi
addikt
igp-s...2010 re ígérték a nanocsöveset nem?
arra marhára kíváncsi lennék!"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
Oliverda
félisten
Én olyanokat (is) olvastam hogy az Intel ebben a Nehalem-ben meghosszabbítja a piplene-t (éjjen a Prescott ), illetve hogy csak a Xeon procikban lesz beépített mem. vezérlő, tehát a desktop vonalon marad a chipset-be beépített, jelenleg is használatos Intel módi. Ja, meg valahol 1-2 hete megemlítették azt is hogy ismét be szeretnék dobni a jó öreg RDRAM-ot.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
rudi
nagyúr
Akkor 2009-től már csak 6 IC lesz egy PC? Az első a CPU+GPU+NB, a másik az I/O+hálózat+audio a maradék négy meg 1 GB RAM? (na jó, az SSD-t kihagytam)
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
Integra
titán
újabb cudar időknek néz az amd elébe
megy az intel gőzhenger keményen...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
dokar
addikt
ez a nehalem nagyon ütős lesz
extra - SEXRay
-
simonzé
addikt
Most jöhetnék az AMD-s hype-pal, hogy az integrált memóvezérlő már évek óta benne van a kis gyártó procijaiban, de nem vagyok én olyan. Inkább le sem írom.
I don't fit in. I fit out.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó 13600KF-em, garis a Konzolvilághoz 2026.03.20-ig
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- Garanciális Intel Core i5-10400F
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest