- Kezdő fotósok digitális fényképei
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED monitor topic
- Milyen videókártyát?
- Veszélyben az adataid? Gond van a WD népszerű HDD-ivel
- Mini-ITX
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple asztali gépek
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
- 

TOM-202 senior tag válasz  #65675776

üzenetére #65675776

üzenetéreÉn szerettem a Zalman-jaimat anno, meg voltam mindig a hűtési teljesítményeikkel elégedve. A 7000-es egy 2500+@3200+ Bartont vitt, a 7700 egy 3700+@2,9GHz S939A64-en lapult, míg a 9000-es egy 4400+@2,8GHz X2-t hűtött le elég hatékonyan és halkan. A 9000-es még most is megy az egyik gépben egy B50el. Viszont a TRUE már egy jelentősebb előrelépés volt hozzá képest, így azt használtam elég sokáig. 
- 

#65675776 törölt tag A CNPS7000 pl gyengébb és hangosabb volt 89W-os A64-eken, mint a gyárilag mellékelt Ajigo cooler. Pedig az egy sima aluborda volt. A CNPS7700 hozta kb azt a szintet. A 3800+-hoz már réztalpút mellékeltek, ami jobb volt a 7700-nál. Ráadásul a Zalman-okkal ellentétben nem szórták tele a házat elektromágneses zavarral. A heatpipe-os coolerek meg ezt a két akármit nagyon csúnyán le is mosták. 
- 

Ric4m0nd aktív tag Silentpcreview: Thermalright HR-22 CPU Heatsink 
- 

TOM-202 senior tag válasz  Silentfrog

üzenetére Silentfrog

üzenetéreA gyári hűtőt ha jók az emlékeim az AthlonXP-s idők óta nem is használtam. Kivettem, megnézegettem, megforgattam a tenyerembe majd ment mind vissza a CPU dobozába még "kézmelegen". A legtöbbjük azóta is ott porosodik, vagyis soha sem volt használva.  
- 

Lomha 8V addikt Kell! Valaki derítse ki az árát!  
- 

bteebi veterán Nice. Nem semmi, mekkora  . Nekem egy Scythe Ninjám van, az ehhez képest szinte apróság. Kíváncsi leszek az árára. Az volt már, hogy eltöri-e az alaplapot? . Nekem egy Scythe Ninjám van, az ehhez képest szinte apróság. Kíváncsi leszek az árára. Az volt már, hogy eltöri-e az alaplapot? 
- 

szab.tam nagyúr azért, mert már készítettek. kis méretben is, htpc-nek. elég sokat. 
 nagyban is. a zalman többet is. elég drágák, nem túl jók. tervezési hibák, illesztési nehézségek, stb.ismerek olyat, aki megvett egy ilyen zalman házat. majd az alaplapcserénél vehetett + csöveket, hajlítgathatta, hogy elérjen a prociig, és így kompatibilis legyen... 
- 

Vesa veterán nem tudom, mit vacakolnak ezekkel a belső hűtőkkel? Miért nem készít már valaki olyat, ami a ház testére vezeti ki a hőt? Egyrészt, bazi nagy felület és eleve alumíniumból vannak a jobb házak, másrészt, rögtön kiküldi a hőt a külvilágba...kevesebb venti kell ahhoz, hogy kipucolja házbelsőt 
- 

Vesa veterán Valójában semmi új nincs ezekben. Úgyanaz a hőcsöves rendszer, ugyanazok a ventik és a lemezelés, csak kicst más a design, de sokat már azon sem tudnak variáni... 
- 

kromatika veterán Machot kiváncsi leszek veri e?Bár a passzív hűtés Haswell esetében már elég meredek téma már i5 nél is ,tuning mentesen is. 
- 

imikee tag Kíváncsi vagyok mit tud a kicsike  bár a mugen2-öm sem kicsi bár a mugen2-öm sem kicsi 
- 

Silentfrog veterán "Jó lenne egy nagy passzív teszt... " De bizony az tényleg jó lenne !  De nem valami virsli 45 wattos tdp-s procira rakva,hanem "normális" procival lenne az igazi! De nem valami virsli 45 wattos tdp-s procira rakva,hanem "normális" procival lenne az igazi!(#64) TOM-202 .: Igy van, elfoglalja az össze helyet a gépben egy ilyen hűtő,de nekem olyan furcsa,ha leveszem a hűtőt a prociról,és visszarakom a gyárit. Olyan üres a ház!  
- 

Potzee addikt válasz  Silentfrog

üzenetére Silentfrog

üzenetére   
 ...hát, nagyon ráindultam a cuccra...CoolerMaster Z600, Ninja 3, NoFan, HR-02 Macho, Heligon HE02, Deepcool Lucifer...most pedig a HR-22... 
 Jó lenne egy nagy passzív teszt... 
- 

Potzee addikt válasz  FatalEror

üzenetére FatalEror

üzenetéreÖsszehasonlítva konkurencia adataival [link] 
 talán a lamellák közti távolság lehetne nagyobb, de még így is jobb, mint pl. egy Ninja 3...Fin Thickness = 0.5 mm 
 SilverStone Heligon HE02 - 0.52 mm
 Thermalright HR-01 Plus - 0.45 mm
 Thermalright HR-02 Macho - 0.34 mmFin Spacing = 2.8 mm 
 SilverStone Heligon HE02 - 3.30 mm
 Thermalright HR-01 Plus - 3.15 mm
 Thermalright HR-02 Macho - 3.12 mm
 Scythe Ninja 3 - 2.64 mm
 Noctua NH-D14 - 2.33 mm
 Prolimatech Megahalems - 2.00 mm
- 

FatalEror addikt Lehet volt már a kérdés: 
 De,ez a hűtő 12cm széles!Azért valljuk be,relatív sűrű a lamellázása is,és a hőcsövekkel sem spóroltak.Egy halkabb venti képes lesz ezen átpasszírozni az összes meleg levegőt csendben?
- 

TOM-202 senior tag válasz  Silentfrog

üzenetére Silentfrog

üzenetéreA 300 grammos keskeny hűtő valóban nem a tuning eszköze, de pl. én ennél a cégnél maradva előbb egy TRUE-t majd egy Venomous X-et használtam a mostani Corsair hűtőm előtt. Azok nemcsak hogy mind jó léghűtők, de tudok mellettük/leszerelésűk nélkül kábeleket rendezni, memóriákat cserélni, míg a hírben szereplő monstrum a legjobb esetben csupán kitölti a rendelkezésre álló teret, a legtöbb házban viszont el sem fér, vagy ha nem elég széles a ház az oldallapot nem lehet felrakni. Tény ami tény,hogy passzív hűtőnek valószínűsíthetően jól teljesít, viszont az összes rendelkezésre álló helyet elfoglalja.  
- 

aswmaster tag kell rá tenni vmi csnedes 120/140-es ventit 400 rpm-el, aztán néma marad és nem kell aggódni nyáron sem. amúgy nekem rohadtul bejövős, de azért egy tesztet megnéznék, mit "tud". ez alapján talán az ára is elviselhető lehet a csúcshűtők között. 
- 

Szééép. Lehetne réz, vagy legalább rész színű...  
- 

jedis senior tag Ezé má a mételepen is szép summát adnának !  
- 

BenHans addikt Bitang és nagy  Erre még egy izmos ventit... (de milyet? Erre még egy izmos ventit... (de milyet? ) )
- 

vedini őstag azért azt se feledjük, ha bevágjuk egy egy passzív házba, venti nélküli táppal, eléggé megrekedhet a hő, szvsz ha 95w-ot elvisz az már brilliáns 
 ha meg már egy venti is van a házba akkor erre is lehet rakni egy halk 120-ast
- 

Potzee addikt Egy Silverstone Heligon HE02 beszerzésén gondolkodtam...eddig. 
 A HR-02 Macho után jöhet a HR-22!
 Éljen az elmebeteg megalománia és a passzív hűtés! 
- 

stewe2 aktív tag Hát nem tudom, ez már optikailag is túlzásnak tűnik, meg ugye a Zintelek nagyon jól fogyasztanak, oda minek ekkora monstrum.  AMD 9xxx esetleg, de nyolcezresek elvannak 150w alatt enyhe tuninggal, arra meg elég 6 cső +2 venti, és még halk is lesz AMD 9xxx esetleg, de nyolcezresek elvannak 150w alatt enyhe tuninggal, arra meg elég 6 cső +2 venti, és még halk is lesz 
- 

Petyyyyy addikt D14 szinteket karcol ez a súly. Az eltolás jó ötletnek tűnik.  
 Pár unboxing kép
- 

oriic HÁZIGAZDA Wow, és én még azt hittem hogy az NH-D14 a benga állat.  
- 

proci985 MODERÁTOR Zalmannak nagyon régen volt ilyen megvehetően is. a linkelt Thermalright ház ahogy emlékszem megmaradt prototípusnak. HTPCk között egyébként vannak ilyen hőcsöves megoldások. 
- 

Ixion77 addikt Eszébe juthatna már valamelyik gyártónak olyan asztali toronyházakat árulni, ami egyben hűtőborda is, tehát arra lenne rávezetve a prociról a hő. Jó nagy felület, csak a hőt kell odajuttani, pl. folyadékhűtéssel. 
- 

dgabor80 tag Egy újabb házban (kábelcsatornák, rejtett elvezetések) szerintem nem okozhat gondot... 
 A csend egy hangosabb gép után hihetetlen felüdülés tud lenni! Szóval nekem is jól jönne egy ilyen...Ja és a 65 W-os új intel-es Core i3-ak 5-ök mellé szuper lesz...kivéve ha valami nagy csatakártyát teszel melléje..annak a hangja úgyis elnyomja a többi ventit rendesen meghajtva! 
- 

tibi72 aktív tag Vas telepre,vagy levélnehezéknek!! 
- 

Normi™ őstag Engem az érdekelne,hogy egy MicroAtx lapon szabad marad-e a proci felőli memória slot,ha van rajta egy ventilátor.Ha igen cserélek  
- 

#65675776 törölt tag Nem az, de kellően sűrűek a lamellák, főleg a HP-ok közelében, ami nem éppen optimális ha a cél a felmelegedett levegő minél gyorsabb eltávolítása, pláne passzívan. Emellett amit írtam, az fekvő kiépítésben értendő, ergo a lamellák között szépen meg is rekedt a levegő. Tömegét tekintve egyébként kb pont ugyan annyi, mint a HR-02 (a 960g az Infinity esetén ventilátorral együtt értendő), de legalább csak 5 HP van beleépítve. 
- 

TOM-202 senior tag Ez már talán a túlzás kategóriája. Értem hogy fejlődés meg jobb paramétek, viszont a legtöbb házba be sem fér, ahova meg befér ott kitölti az összes rendelkezésre álló teret és majdhogynem egy szál drótot sem lehet mellette elvezetni. A súlyáról persze nem is beszélve. Egy másik fórumon valaki ETZ blokkhoz hasonlította, joggal.  
- 

proci985 MODERÁTOR úgy emlékszem egy HAF volt a ház, ami ekkora bordánál kvázi direkt szellőzést jelent. egyébként egyetértek, egyszerűbb a bordára rakni a ventit, full passzív sok szempontból macera. 300rpmen egy TY140nek/400rpmen egy SFlexnek nincs hangja, viszont hőfok tekintetében elég nagy a különbség. 65Wnál ennek jóval többet kéne bírnia, anno egy 1.008Vig alulfeszelt q6600at megbírt az IFX14em is ventik nélkül open benchen (tehát vízszintes helyzetben, minden szellőzés nélkül), pedig azt tényleg nem arra találták ki. ok, volt vagy 40fokos a deltaT, de a primenak úgy áltam neki, hogy egy 2000res UK azért kéznél volt, ha elszálltak volna a hőfokok  . .
- 

#65675776 törölt tag 
- 

fi:zi'k nagyúr Takaros egy darab. 
 Kb mi lehet a felső határ amit képes passzívan kezelni egy átlag konfig és szellőzés esetén?
- 

mghltm addikt "AMD és Intel CPU-k foglalatra is felhelyezhető legyen, hanem az eltolt kialakítással a memóriafoglalatba helyezett méretes hűtővel ellátott modulok behelyezését sem fogja zavarni." a kepen egy x58-as lap van, szepen hozza lehet ferni az osszes memoriahoz. ellenben x79-es lapoknal, ahol oldalankent 2/4 hely van, be kell aldozni valamelyik oldalt, mert teljesen eltakarja. 
- 

Silentfrog veterán Nah ez hűtő,kíváncsian várom,hogy mit mutat a tesztekben! 
- 

Speed® titán Megfelelő körülmények között semmi gond a húzott csúcsprocikkal sem..nálam is ventimentes az üzem, 70°Ct alulról szagolja terhelten a 2500K 4.4en..mögötte-felette 1-1 12es házventi 800rpmen, ~némán. Cserélni is max. a dizájn okán cserélnék..nem hinném, hogy a +2 cső effektíve több °C hozna..de ki tudja. Teszt után okosabbak leszünk.. proci985 
 Attól függ, mit értünk tartósság alatt..? Tény, a dizájn maradandóm, nem kopik a "fénye"..de egyéb szempontból semmi gondom nem volt sok-sok éves rezes cuccokkal sem..mitöbb, a HR-02m talpa is polírozva van..idővel mattul, de könnyen korrigálható. Egyébként elég baj az, hogy sok éves távlatokban tudunk gondolkodni hűtőkkel kapcsolatban és nincs semmi érdemi újdonság..még mindig a sok hőcső+nagy felület 1001 kombinációjával etetnek minket..valami radikális újítás jöhetne már Tibor_560sec 
 Hypothermiát akartál írni..?
- 

Tibor_560sec aktív tag Ez alatt trombózist kap a proci ... ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif) 
- 

anytime őstag válasz  Translator

üzenetére Translator

üzenetéreVarom a tesztet, bar a a mostani HR02-m is tobb, mint tokeletes a szamomra.  
- 

Translator tag tetőn létható kivágásokat 
- 

Reggie0 félisten A kovetkezo gephazamban mar lesz futodaru  
- 

zolee5016 őstag Olyan Macho-s......ez mellé (alá) épphogy befér egy videokari..... 
 Az az 1120gramm nem is sok..ahhoz képest amekkora.......
- 

Speed® titán Tesztet..aztán majd eldől, lecserélem-e a HR-02t..bár nincs rá panaszom  
- 

flakter tag Aztahétmeganyolcát!!!!  
Új hozzászólás Aktív témák
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Okos Otthon / Smart Home
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Nintendo Switch
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Az AI miatt biztonságosabb az Android, mint az iPhone
- OLED monitor topic
- Poco F7 – bajnokesélyes
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3583, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

. Egy alaplapot baromi nehéz eltörni.
. Egy alaplapot baromi nehéz eltörni. 

. Nekem egy Scythe Ninjám van, az ehhez képest szinte apróság. Kíváncsi leszek az árára. Az volt már, hogy eltöri-e az alaplapot?
. Nekem egy Scythe Ninjám van, az ehhez képest szinte apróság. Kíváncsi leszek az árára. Az volt már, hogy eltöri-e az alaplapot? 

De nem valami virsli 45 wattos tdp-s procira rakva,hanem "normális" procival lenne az igazi!
 De nem valami virsli 45 wattos tdp-s procira rakva,hanem "normális" procival lenne az igazi!

)
 ) 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)