Aktív témák

• F1DO

senior tag

Nahát egy érdekes téma...
    A részemről amit mondani tudok: Szintén régi bérház, a lakásban SEHOL sincs földelt hálózati csatlakozó. Informatikus vagyok, kb 6 éve rendszeresen -földeletlen tápellátással- üzemeltetem a gépeimet és eddig mindegyik rázott, és soha semmi hiba nem volt ebből kifolyólag. Persze hogy a földelés a biztonságos és a jobbik megoldás! DE azért szerintem nem kéne mindenkire a frászt hozni hogy úúú így meg úgy, ilyen meg olyan nagy baj lehet belőle! (ez olyan minthogy lehet hogy holnap reggel halálra gázol egy ittas autóvezető) Ugyanis mindegyik táp úgy van kialakítva hogy a bennelévő biztosíték menjen ki túlterhelés esetén, és ne engedje ki magából az áramot. Persze némi potenciál óhatatlanul keletkezik, de erre megoldás lehet egy olyan -direkt erre a célra gyártott - eszköz, ami ezt elvezeti, illetve kisüti. (pl az oktogoni Conrad műszaki boltban láttam ilyet.) További tanácsom, hogy ha kikapcsoljátok a gépet, akkor vagy kapcsoljátok ki a táp hátulján lévő hálózati tápkapcsolót is, vagy ha ilyen nincs, akkor húzzátok ki a táp konnektorát a falból és kapcsoljátok ki a monitort is a power gombbal- mindezt a biztonság kedvéért.

Aktív témák