- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Acer notebook topic
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen TV-t vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
graffin
csendes tag
Na, megvan az első nagyon zavaró tapasztalat, bár ez valószinűleg inkább az XBMC hiba: van olyan videom, amire utólag lett rákeverve a hangsáv. Nos itt pár másodperc után teljesen elcsúszik a kép és a hang...
Próbáltam a beállitásokban az audió-videó szinkronizálást bekapcsolni, de nem segitett.
-
graffin
csendes tag
szia!
nekem is valami ilyesmi a tervem, ezért került fel rasbmpc.
Itt olvastam, hogy az alá könnyebb egyéb dolgokat tenni.Egy nyomtató szervernek szerintem nincs valami brutál erőforrásigénye is nincs is gyakran használva, úgyhogy remélhetőleg szépen el fog ketyegni a kettő egymás mellett.
Még ugyan nem próbáltam, de ez a terv.
Üdv
g
-
-
graffin
csendes tag
válasz
Hyperion #4073 üzenetére
Én is igy gondoltam, csak elkezdtem olvasni ezta thread-et:
http://www.raspberrypi.org/phpBB3/viewtopic.php?f=63&t=5201&p=161669 , ahol valami olyasmit kezdtek el irni, hogy kell egy kliens és egy deamon, illetve ugyanezt láttam vzoltan bejegyzésénél.Szóval ha ez csak úgy megy, hogy PCről nézek filemt, azt valami szoftver feldolgozza és küldi a vezérlést raspberrynek, aki pedig villogtatja a led-et, akkor nem épitem meg.
-
graffin
csendes tag
válasz
vzoltan #3595 üzenetére
Szia Vzoltan!
Ez az ambilight projekt [is] érdekel.
elsődleges kérdésem, hogy megoldható e az, hogy a Pi játsza a videot és vezérli a LEDsort?
másodlagos kérdésem, ha az előzőre igen a válasz, hogy van e esetleg egy-két hasznos linked, amiből ki lehetne indulni?
Köszönöm, üdv
g
-
graffin
csendes tag
válasz
wassermann #4036 üzenetére
A GIPOknál lévő 5 volt használata a reléhez nagyon perverz?
vagy jobb lenne külön tápról megoldani? akkor az usb hubból szedem ki.
[szeretném minimumon hagyni a rendszerhez szükséges villásdugók számát.] -
graffin
csendes tag
De igy jobban belegondolva, pont ez a baj:
az itt már többször belinkelt optocsatolós relénél ha jól értem, addig zár a relé, amig van input.
azaz addig van áram alatt a nyomtató, amig az adott GIPO high.persze ennél sem látom egyelőre, miért rossz, hisz akkor ennek az optócsatolós relét önmagában nem lehetne semmire használni.
-
graffin
csendes tag
utánajárok, bár azt gondoltam, hogy ha pl. lámpa kapcsolgatásra jó ez a relé, akkor nekem is jó lehet [egy-egy használat során max 5 percig lenne bekapcsolva.]
kideritem még, milyen lehetőségek vannak, de köszönöm az infot.
milyen hátrányai lehetnek ha GIPOval tartom a relét? -
graffin
csendes tag
Sikerült beszerezni a málnát.
Nem biztos, hogy jó ötlet volt a legnagyobb hóban felsétálni a Gellérthegyre, kiköptem a tüdőm, mire felértem.
Két kérdésem van:
1. ha felteszek egy openelec-et, akkor az alá fel tudok még tenni 1-2 dolgot, ugye? Pl. valami nyomtató szervert, webcam szervert Láma a kérdés, de gondolom ugyanúgy elérhető valami parancssor, ilyesmi.2. Ez már trükkösebb: meg tudom vajon azt csinálni, hogy ha felteszek egy nyomtató szervert, akkor legyen valami trigger, amit tudok figyelni és egy GIPO-n keresztül egy relét vezértelni? Az elképzelés valami olyasmi, hogy ha bekerül valami a print queue-ba, akkor kiadok az egyik GIPO-n egy high-t, mondjuk 2 percig. Persze okosan, szóval minden nyomtatáskor újraindulna a timer. És igy nem kellene bekapcsolni a nyomtatót, nyomtatás előtt bekapcsolna, kinyomtatnám az oldalt, majd magától lekapcsolna.
Ennél mondjuk eggyel gagyibb, de legalább megoldható: csinálok valami alap weblapot, amin lesz 1 gomb, amivel be lehet kapcsolni a nyomtatót.
De a legjobb az lenne, ha lenne olyan nyomtató szerver program, ami egy kicsit jobban konfigurálható és akár arra is képes, hogy valami scriptet meghivjon nyomtatáskor, ilyesmi.
Egyelőre csak a Cup-ot nézegettem, nem tudom, ki használ e mást.Köszönöm, üdv
g -
graffin
csendes tag
válasz
Alien83 #3998 üzenetére
szia!
én pénteken rendeltem az fdh-tól, délután hivtak, hogy még van egy, akár érte is mehetek.
Hétfő délelőtt megyek érte, egy Pi + tok, 10e Ft.
Nekem kábelem van, hubról tervezem tápolni.Azt nézem, hogy pl. kintről, az RS-től rendelve is 50 dollár lenne, az kb ugyanennyi.
Üdv
g
-
-
graffin
csendes tag
válasz
moli.hu #3959 üzenetére
nyilván minden eset más és más, de én ezzel vitatkoznék:
szüleim se nagyon értenek a géphez, XP van fent és semmi baja, szerintem legalább 1.5 éve.
Van rajta virusirtó, tűzfal és nem kell havonta újrarakni.Amire használják: net, email.
Azért ha van egy alap XP-d, amire nem telepitesz semmit, csak használsz pár jól bevállt programot [pl. FF, Skype], akkor mitől is kellene állandóan újra tenni? Na de ez már itt off és végülis hitvallás kérdése. -
graffin
csendes tag
válasz
dabadab #3946 üzenetére
Na de ha én veszek 5-öt, 5*$2 -ért + $6 szállitás, akkor fizetek $16-ot.
Megérkezik hozzám.
Én pedig "eladom" nektek $3.2 -ért darabját, ami 700 Ft.
Csak össze kell futnunk valahol. vagy postázom 1-200 Ft-ért és még igy is 1000 alatt van.Azt sejtem, hogy nem ilyen tűéles a képet, illeszettem már ilyet PChez, csak az 2x16-os zöld volt.
-
graffin
csendes tag
válasz
lord.lakli #3942 üzenetére
De ha már 5-en összeállnánk, akkor kb. 3 dollár lenne 1 db, ami még 1000 Ft sincs...
Annyit meg simán megér.
[persze ez akkor éri meg, ha utána már nem kell tovább postázni...]800-900 Ft-ért én vennék, még akkor is, ha esetleg végül nem építem meg.
[egyelőre Pi-m sincs még :Đ de ami késik nem múlik.]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest