- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- ASUS notebook topic
- Milyen videókártyát?
- Vezetékes FEJhallgatók
- HP notebook topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- OLED TV topic
- Hisense LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kobe
veterán
válasz
Petikeje #47886 üzenetére
szerintem nekem akartad válaszként
igazából ahogy néztem, az OMV alól dockerből futtatva a HA-t eléggé más élményt ad, főleg performancia terén, ezért nem javasolják, inkább a direkt HAOS telepítését
annyi lenne a cél hogy ha már van egy raspberry pi, akkor lehetőleg minél több feladatra költséghatékonyan használni - pl felszabadul egy 1 TB-os sata SSD-m, meg akkor kivenném a 4 terrás vinyót a pc-ből, és csinálnék egy NAS-t is, mivel a vinyón szinte kizárólag a tv-kre megosztott filmek vannak.
A DLNA-t annyira nem csipázom, eléggé lowsec megoldás a többihez képest, általában smb megosztást preferálok, bár msotanában jellyfin alól futtatom a media servert PC-rőlennyit kellene tudnia, home assistant + torrent letöltés a külsőleg csatlakoztatott vinyóra + onnan megosztás jellyfinen keresztül
-
Kobe
veterán
Sziasztok
tervezek loni egy pi 5-ost Home Assistant futtatasahoz, viszont ugy lattam ahhoz kulon Home Assistant OSt kell flashelni az SD kartyara
Mivel amugyis ugyanarra a halozatra lenne kotve, igy elgondolkoztam hogy akkor mi lenne ha mar NAS nak is hasznalnam a ketyeret openmediavaulttal pl, de arrol nem igazan talaltam leirast hogy lehet e 2 rendszert igy kulon flashelni es egyidejuleg futtatni
van erre valami megoldas ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó fullos Asus Tuff PC Plusz Monitor +...
- Gamer Gép- Gigabyte Z790, Intel i7 14700, 32GB DDR5, RTX 4070 Ti Super, 1 TB M.2 SSD, 1300W
- Apple iMAC 24" M3 8/256 Green
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Szerver rack szekrény 42U gurulós zárható 200x100x60
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- 126 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest