- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- MILC felhasználók szakmai topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Projektor topic
- Home server / házi szerver építése
- Hamarosan leszűkíti a támogatott hardvereit az NVIDIA
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
válasz
Sweet Lou 6 #46394 üzenetére
Nincs Android TV-m, egy Pi Zero W lenne a kliens, ambilight miatt.
Ahogy olvastam, ott sem találtam kliens OS-t, csak eszközt. Ezért jött előbb a Plex, de dockerben ott az Emby is. -
ViZion
félisten
Csak egy kis fél-off az utókornak... ha ezt tudtam volna, akkor nem szopkodom végig a Kodi, Libreelec, OSMC, Pi OS light, Diet pi, VLC, xbian stb... vonalat.
Médialejátszásra a Kodi volt a leginkább alkalmas, de beállítása egy rémálom, mindig is az volt (filmek felét újra kellett kerestetni, ha valami változott az elérési úton, akkor mindent is újra akart indexelni, címek megint kuka). De úgy tűnt, nincs más út. Jött a Jellyfin, minden fain... lehetne, de kliens csak kodi alatt működött, rohadt lassan. A többi kliens opciót nem lehetett pi zero W-n életre kelteni, böngészős lejátszás akadozott -> dev0.Váltottam Plex médiaszerverre, ahhoz van Rasplex, ami szintén libreelec, de ez mégis más. Valóban zeroconf, azonnal megtalálta a médiaszervert és működik minden flottul. Sebességben is jobb, mint a Kodi+Libreelec vagy pi os light + kodi, szal. hatalmas a bódottság
Elvileg a szerver transzkódol a kis zero-nak, holnap alaposabban teszteljük a kisfiammal, tartunk valami film-maratont -
ViZion
félisten
-
ViZion
félisten
válasz
wassermann #46277 üzenetére
+azbest:
nem állítgattam semmit, most majd megpróbálom, amit este cigam linkjén olvastam,
hogy nem a kodiban linkelem a NAS mappákat, hanem OS-szinten, NFS-t ír, samba van, de akkor bekapcsolom azt. Neten mondjuk nem mondtak nagy difit DLNA vs samba vs nfs között, inkább a pirinyó ram és az 1 mag a szerény.Próbának/okosodásnak jó ez is, de valszeg veszek nagyobbat. Valaki használja hyperion/ambilight/prismatik vagy ilyesmivel együtt? Ahhoz milyen pi kellene? 3B+ elég lehet?
-
ViZion
félisten
"visszavesz a lendületből, ha valóban melege van"
nah, erre gondoltam, mert restart után pörgősek a menük, stb. nagyobb film után/közben belassul. Állítgattam a kodit is, ne fusson a film a menüben.Valaki említette, h a kodi is lehet kliens, mert az lenne a legjobb, ha a server (illetve az ezen futó kodi, akármi) küldené az adatokat, amit a pi0 csak kiküld hdmi-re. Van ilyesmi?
Vagy mi a legkímélőbb megoldás? Mert a következő lépésben ambilight-ot is kapna...
-
ViZion
félisten
nah, a kicsi pi zero W a Sin City mkv-be belefagyott, mondjuk az blúréjj... A többi azért megy neki. Nagyon meleg, raktam rá ramsünit, venti is kellene?
Vagy mit lehet még Libreelec-en faragni, hogy ne hasaljon ennyire?
Tesztelik a gyerekek pár napig / hétig, a TV-nél így is gyorsabb -
ViZion
félisten
Igen, ez megvan. Ha a Kodi fut a Pi-n és NAS-ról (OMV, linux, SMB van) behúzza a filmeket, akkor ott több erőforrás kell, mint ha csak "készen" kapná, nem? Ez Pi Zero és a szerveren van kraft (átkódolni kell gondolom néha, ha felbontás, etc. nem passzol), ebben meg nincs.
Olyan nincs, h Kodi szerver küldi Kodi kliensnek?Kísérleti/hobbi project, tudom, h erősebb kellett volna, meg Pí4, stb. De itt nem az a lényeg, ha nem jó erre, akkor máshol használom. Ha jó erre, akkor veszek még párat.
Másik kérdésem, h USB3-SATA átalakítóval lehet hozzá SSD-t pattintani? Arra swappolhatna... bootolni gondolom onnan nem tudna.
-
ViZion
félisten
Sziasztok!
Olyat lehet valahogy, hogy PC szerver (Jellyfin, Kodi, akármi) streameljen filmeket a Pi zero-nak, ami azt HDMI-n továbbítja buta TV-nek?
Mindenhol olyan leírásokat találok, h RPi szerver, de nekem kliens kell...
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC RTX 3060 Ti 32GB RAM FULL HD / 1440p
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +Új RTX 3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP Prodesk 600 G3 mini PC i5 7500T / WIFI / 8GB DDR4 / 256GB SSD / Type-C / 3x DP
- Apple iMac 24 Blue! 16GB / M3 CPU / 512GB SSD!
- Asztali PC , i7 10700 , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest