-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Noxy
veterán
válasz
Arcanus #28722 üzenetére
Igen elbírja, de ha még + dolgokat akasztasz rá, akkor lehet hogy egy aktiv USB hub-ra is szűkséged lehet.
Amúgy meg sztm tök felesleges a ventilátort zúgatni a PI-n. Bőven elég egy hűtőborda is.
Nekem pld semmi nincs rajt a házban, és soha nem volt gond a melegedéssel.
Olyan házat amiben a HDD és a Pi is elfér, valszeg nem fogsz találni. Max ha építesz magadnak egyet.
Ettől függetlenül tehetsz egy kört az e-bay és társai keresőjével. -
Yoshida
aktív tag
válasz
Arcanus #28403 üzenetére
Közben találtam kemény 4-5 parancsot amivel működésre lehet bírni a transmisssiont, azt hittem bonyolultabb...
Arcanus: Szerintem nézz be az "Okos Otthon / Smart Home" topikba
Többféle lehetőség van, akár teljesen gyári rendszertől, a magad forrasztod össze a micro controllert, és menteted adatbázisba végletig.
A pi is teljesen alkalmas adatbázis, és webszerver futtatására, nem muszáj "felhőzni".
És ha vpn mögé rakod az otthoni rendszert, egész jól le is tudod védeni az egészet.
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged