- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ajalberto #31620 üzenetére
Nem biztos hogy a nagyobb táp a megoldás. Hiába lesz nagyobb tápod a Pi-hez, az USB-n akkor sem fog tudni többet kiadni 1200mA-nál. Persze ez így sok ismeretlenes egyenlet, nem lehet tudni, hogy a a Pi tápja nem tud többet kiadni magából, vagy a USB.
Próbáld ki úgy, hogy sd kártyáról futtatod a rendszert, és a próba idejére lehúzod a pendrive-ot(azok is fogyasztanak vagy 100mA-t, ha nem többet), és csak a merevlemez legyen rádugva. -
válasz
ajalberto #31617 üzenetére
erősebb tápot nem javasolt 3-as pi-hez használni
Ez így butaság. Semmi baja nem legy egy 3-5-10A-es tápegységtől. Ez csak azt jelenti hogy ennyi a max. amit ki tudnak magukból adni. Olyan mint az autók sebességmérője. Attól hogy az van ráírva 220, még simán tudsz menni 50-el, és autópályán sem kötelező gyorsabban menni a megengedettnél. De ha odalépsz neki képes rá. A tápegység is pont ilyen. Nem feltétlen annyit ad ki magából. Ha csak 100mA-re van szükség, akkor csak annyit, de ha szükséges akár több Ampert is.Simán elképzelhető, hogy a winyó fekteti meg, hiszen csak USB2-es (max 500mA)portokkal rendelkezik, még ha a Pi3-ban 1200mA-re van tuningolva. De! Ez nem portonként értendő, hanem összesen a 4USB portra(a szintén USB porton lógó hálózati chip is levesz belőle egy keveset). A pendrive-nak is van fogyasztása. Szóval igen, egy külső tápos USB HUB megoldhatja a problémád.
-
etrop01
tag
válasz
ajalberto #31456 üzenetére
Letöltöttem a fájlt meg cigam által javasolt winScp-t (ami nagyon jó nem ismertem eddig köszi) rácsatlakozok a Pi-re de nekem nincs ilyen mappám a storageben, hogy kodi.
Version info:
Build: Kodi 18.0-alpha1 Git:69a6725
Complied: Jan 19 2018
szerk.: én voltam hülye rejtett fájlok nem voltak megjelenítve...
de az Inputstreamet még mindig nem tudom frissíteni, erre esetleg ötlet? -
etrop01
tag
válasz
ajalberto #31449 üzenetére
Először is köszi, hogy ránéztél és sikerült is megcsinálni, nekem akadt pár problémám a folyamat közben, tök jó lenne ha még tudnál benne segíteni, csak most jutottam el idáig, hogy megcsináljam.
Szóval gondoltam letöltöm először a tgz fájlt a dropbox-ról de nekem csak html formátumban menti el a chrome már itt elakadtam, hogy miért, na mindegy gondoltam akkor befrissítem addig a Inputstreamet rámentem a myaddons-ra kikerestem, update látom is hogy tényleg 27-es a legújabb de ha rákattintok azt írja ki hogy:
The dependency on kodi.binary.global.main version 1.0.13
Ez valami függőség lehet, orvosolható?
Illetve még próbálkozok ezzel a letöltéssel ha sikerül, hogy tudom ssh-n átvarázsolni a gépemről a rpi-re? -
válasz
ajalberto #30912 üzenetére
Bármelyik io porton keresztül meghajthatod, de nem közvetlenül. Fontos hogy a motor áramfelvételét/terhelését nem viselné el, rövid úton tönkremenne, Ezért szükséges pár plusz alkatrész, ami leveszi a(z elektromos) terhelést a processzorról, és a (relatíve)nagy árm kapcsolását egy tranzisztor(vagy FET) végzi. A programtól függ, hogy melyik lábra csatlakoztatva működik, és folyamatosan szabályozza a sebességet (pwm), vagy statikusan, a hőmérséklettől függően kapcsol ki-be(mint egy rezsó, vagy bojler).
-
Kisrozi
csendes tag
válasz
ajalberto #30906 üzenetére
Nem szeretnék nagyon beledumálni, de ha nagyon szeretne rá hűtventillátort, ugyanakkor félti a PI-t az állandó terheléstől, akkor miért nem kerüli ki a pi-t, és miért nem közvetlenűl a tápról ( párhuzamos kötésben, esetleg szint illesztéssel ) hajtja meg a ventit? Nem egy ördöngs dolog, ha nagyon kell az a venti :-) ...
-
válasz
Ez így jó, fix 5V-ot kap, nem a processzor i/o lábait terheli.
-
wassermann
Topikgazda
válasz
... tényleg nem biztos hogy kell az a ventilátor: a Pi nem PC, hanem egy törpe fogyasztású - felépítését tekintve egy mobiltelefonszerű izé... A kereskedők nyilvánvalóan pénzt akarnak ezért minél több dolgot akarnak rád sózni. Az enyém minden gond nélkül csak hűtőbordával, ház nélkül lóg a TV-m mögött
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Robogó, kismotor
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- EAFC 25
- Lexus, Toyota topik
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Apple MacBook
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- Eladó magas teljesítményű gamergép AMD Ryzen 7, RTX 4060 Ti, 32GB RAM!
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest