- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 3D nyomtatás
- Bluetooth hangszórók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen alaplapot vegyek?
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JulianSinulf
őstag
válasz
attilav2 #45044 üzenetére
Lehet, hogy inkább egy villanyos topicban kellene érdeklődni a földelési lehetőségekről.
Én is laktam ilyen lakásban. Csak a fürdőben és a konyhában volt földelt konnektor.
Úgyhogy fogtam egy hosszabbítót és átvittem a konyhából a szomszéd szobába, ahol a gép volt. Ha a nappaliba is kellett volna, akkor vagy hosszabbítóval rondán megoldom vagy kábelcsatornában, sokkal szebben oldom meg. Ráadásul a falba be volt öntve az alu kábel. Szóval a csere nem volt lehetséges bontás nélkül. Ettől függetlenül gondolkodtam a kábelek cseréjén, csak aztán végül nem laktam benne annyit, hogy meglépjem. De az egyetlen igazán járható út a kiépítés.
TV alatt én PC-t használok. Nekem fontos a 4K, ha már 4K képes a TV. Próbáltam Pi4-el, RPiOS-sel, böngészővel. Nézhetetlen volt. Alacsonyabb felbontásra állítva a videót, akkor is. A Pi eleve 4K felbontáson futott. A 4K filmeket már meg sem próbáltam. A PC (szerintem erre a célra) sokkal jobb. De nem is volt célom kiváltani a PC-t Pi-vel.
Esetleg olyan PC tápot lenne érdemes nézni, aminek nem kell földelt konnektor. A laptopok töltője sem földelt, mégsem ráznak. -
zichie
senior tag
válasz
attilav2 #45036 üzenetére
Youtube-ra (is) tökéletes a Pi4, én évek óta csak ezzel nézek youtube-ot. Amíg nem volt Pi4, addig előtte Pi3-al. Erre a Libreelec-et youtube addon-al használom. A fejlesztői api kulcsokkal az elején el kell bíbelődni, de utána már megy rendesen (letisztultan, reklámmentesen). Nem akad (1080p esetében sem), stabil mint a beton.
A böngészős youtube viszont felejtős, nem arra való.
-
wassermann
Topikgazda
válasz
attilav2 #45036 üzenetére
A Pi-nek egy PC-vel szemben nincs rendes videokártyája, emiatt csak akkor jó desktopként, ha fejlesztésekhez, automatizálásra, robotikára vagy pl. irodai munkára használják. Ha valaki egész nap az interneten akar lógni, Youtube-ot akar Pi-vel nézni semmiképp! Sajnos az utóbbi esetben garantáltan szenvedni fog vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Gyúrósok ide!
- LEGO klub
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 5070 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- GAMER PC : RYZEN 7 9700X /// 32 GB DDR5 /// RTX 5070 Ti 16GB /// 1TB NVME
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- GAMER PC : RYZEN 7 7800X3D /// 32 GB DDR5/// RX 9070 XT 16GB /// 1TB NVME
- GAMER PC : RYZEN 7 7800X3D /// 32 GB DDR5/// RX 9070 XT 16GB /// 1TB NVME
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest