-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
harry
veterán
válasz
vzoltan #5520 üzenetére
Most egy 5V 2A táp van microUSB-n, noha elvileg ha terhelve lenne, sem használná ki teljesen, de nem is kell, egyelőre bill+egér van rajta. Ha majd lesz más periféria is, akkor tuti egy külsőtápos usb hubbal látom el, és csak adatkapcsolat lesz usb-n rpi-periféria között. No ehhez már jó lesz a 2A-es táp.
Szerintem veszek egy Arduino klónt is, szívesen megnéznék azon is pár példaprogramot, illetve a két eszköz illesztése, és RPi-vel való Arduino irányítása érdekelne.
Csak mivel egyelőre nincs különösebb projektem, így nincs igazán motivációm foglalkozni a dologgal, de majd merítek ihletet. Szóval én nem azért vettem, mert szükségem volt rá valamihez, hanem mert szerettem volna ezzel foglalkozni, mert érdekel, csak még nem tudom, mihezMondjuk egy házi riasztórendszer már kellőképp komplex és érdekes, valamint hasznos is lenne, szóval szerintem ebbe az irányba fogok elmenni. Mármint tényleg, egy éles rendszerre lenne szükségem: egy többszintes családi házról van szó, amikor ide jöttünk, már be voltak húzva a helyiségekbe a riasztóvezetékek (2 köteg / helyiség: mozgás és tűzjelző), de nincs se központ, se végpont, csak egy helyre egy szekrénybe be van vezetve igen sok kábel - na egy ilyen nem kihasználni vétek lenne
Csak ez azért tényleg összetett feladat, szóval körbe kell járnom. Egyáltalán, hogyan építsek érzékelőt, azoknak a jeleit mi fogadja, hogyan lehet feldolgozni. Aztán, mivel közel 20-24db érzékelő végpontról van szó, azokat mire kössem, hogyan osszam zónákra, stb.
Mielőtt valaki félreért: most nem 0-ról kérek segítséget, csak hangosan gondolkodtamUtánajárok majd a részleteknek, kezdésképp itt egy RPi + Netduino + ATtiny85 rendszer [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BMW topik
- Android szakmai topik
- Internet problémák
- Háztartási gépek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Lenovo M900 Mini PC - Core i5 6500T - 8Gb ram - 256GB SSD -több db - ÁFA-s számla is
- vadi új DELL 5090 Micro - Mini PC - Core i5 10500T- 16GB 256GB NVMe SSD -gyári WIFI - több db
- Komplett PC I7-12700KF RTX 4070 TI SUPER! FULL SETUP ASZTAL MINDEN!!
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- Maximális teljesítmény és biztonság, csak az ARCTIC mx-4-el! Adj új erőt a gépednek!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest