Hirdetés
- Milyen RAM-ot vegyek?
- 3D nyomtatás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ha a koreaiakon múlik, még évekig ingünk-gatyánk rámehet a memóriákra
- Milyen notebookot vegyek?
- iPad topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Az Intel korábbi vezére szerint a kvantumforradalom gyorsan elsöpri a GPU-kat
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vasti74
senior tag
válasz
DarkByte
üzenetére
Hát ja... Én is úgy emlékszem, hogy ez (Pi) eredetileg egy oktatókütyü lett volna, amin főleg a diákok programozni tanulhatnak úgy, hogy viszonylag egyszerű progikkal viszonylag látványos eredményt érjenek el (erre való a sok kiegészítő)
Mi még erre a célra ezt a csodát használtuk a 90-es évek elején :-)Ahhoz képest sokan egészen másra, sokkal többre akarták használni... Szerintem ennek nem kis részben az az oka, hogy Youtuberek elvetemültebbnél elvetemültebb dolgokkal álltak elő, hogy erre IS jó LEHET egy pl. Pi, vagy hasonló kis masina, de a céljuk elsősorban az volt, hogy minél nagyobb nézettséget produkáljon a csatornájuk.
Amikor pl. rack szerverként látom a Pi-t egy halom vinyóval, sikítani lenne kedvem... Szerintem teljesen alkalmatlan minden téren a feladatra, és amennyiből összebarkácsolják ezeket a valamiket, annak tényleg a töredékéből lehet levetett vér profi szervereket venni.
Na mindegy, mindenkinek van hobbija - nekem pl. a fórumokon okoskodás ;-)
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Battlefield 6
- Milyen RAM-ot vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- NetApp FAS8200 NAF-1601 AFF-A300 Controller disk nélkül
- !!AKCIÓ!! GAMER PC Intel Core i5-14600KF/MSI MAG B760 TOMAHAWK WIFI/RTX 3080Ti 12GB/32GB DDR5
- APC Smart UPS 3000 USV - Szünetmentes tápegység- Új ára 950.000Ft
- HP R/T3000 G4 HV INTL UPS- szünetmentes tápegység
- APC SMX1500RMI2UNC - Szünetmentes tápegység - UPS - Új ára 770.000Ft
- Asus laptop E1504F Ryzen 3
- BESZÁMÍTÁS! Asus H410M i5 10500 16GB DDR4 500GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG N-Base 500W
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Eladó Apple iPhone 14 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
- Minden szoftver mellé teljesen audit és NIS2 biztos, jogilag hiteles licencigazolást adunk át!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
wassermann