Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• duffbeer

őstag

válasz Undoroid #47328 üzenetére

Nem akarom a dietpi-t hypeolni, nekem bevált. Van más rendszerem, ahol sajnos nem tudtam kikerülni a raspbiant, az is jó és nyilván teljesen stabil. De ezek pl a jelenleg futó processek egy Pi4-en:

Töredéke a raspbiannak.

Én is ilyesmire használom, frekventált biztonsági mentés telefonokról androidon Foldersync-el, vagy X-plore-al.
    Te esetedben egy szög egyszerű rendszer kell, egy db HDD/SSD-vel. Biztonsági kérdések és paranoiád a következő faktor. Ha csak Te használnád, különösképp nem kell titkosítanod, akár bárki hozzáférhet a saját belső hálózatodon. Ha ezt nem akarod, akkor kicsit bele kell matatni a jogokba és samba userekbe. Ha még paranoiásabb vagy, raksz fel egy fail2ban-t is, ami X rossz jelszó beírás után tiltja Y percre az adott IP-t. brute-force és próbálkozók ellen teljesen jó. Ha fizikailag is hozzáférhet valaki a géphez, félő, hogy lekapja a HDD-t és nem akarod, hogy a macskádról készült képek illetéktelen kezekbe kerüljenek, akkor érdemes egy LUKS meghajtót létrehozni. Annyi, hogy azt minden újraindításnál nyitni és csatolni kell. De áramtalanítás után senki nem fér az adataidhoz.

Új hozzászólás Aktív témák