- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- OLED TV topic
- Kiterjeszti a Smooth Motiont az új NVIDIA App
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Murdock1981
tag
válasz
k.akoska #36536 üzenetére
Plex media servert lehet terminálból telepíteni:
https://pimylifeup.com/raspberry-pi-plex-server/
én ezt szoktam.
Az én rpi3b+-ommnál a buster desktop volt instabil (táp rendben), a strech majd egy évig ment hibátlanul. Aztán átgondoltam, és áttértem a lite verzióra. Mindent tudtam telepíteni maradéktalanul, amit használtam.
Szerintem is jobb hdd-ről bootolni, így használom. Viszont érdemes plusz tápot adni neki, mert bootoláskor egy pillanatra elveszi a pi az usb-től az áramot, emiatt a vinyó újra felpörög és egy idő után adatvesztést okozott. Plusz táppal hibátlan.
-
zsolt_64
senior tag
válasz
k.akoska #36536 üzenetére
Akkor ez lehet döglődő SD kártya, javaslom hogy amennyiben le tudod menteni a merevlemez tartalmát akkor próbáld meg az usb boot-ot. pont úgy kell csinálni mint az sd kártyával. Én a balenaEtcherrel csináltam. Első boot kor elfoglalja az egész merevlemezt..
Egyetlen buktatója hogy nem minden 2.5 külső usb dobozzal működik. Nekem furcsamód egy usb3-al működött, persze usb2 üzemmódban, hiszen a 3b+ on csak az van.
Sjnos ezt csak kisérlettel lehet eldönteni, egyébként felvillantja az sd kárty ledjét (ami üres) és utána már az usb doboz villog, és jön a booot....
Az egész GUI felület érezhetően fürgébb lesz
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest