- Ízléses lett a Drop kompakt, vezeték nélküli klaviatúrja
- Jól felszerelt, csúcskategóriás külső videokártya jött a Gigabyte zászlaja alatt
- Gamescom 2025: Limitált szériás Godlike X lap és más finomságok az MSI-nél
- Leégett az első Radeon a hírhedt 12V-2x6 tápkonnektorral
- India betiltja a pénzalapú online játékokat
- SSD kibeszélő
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Az előírások megszegése miatt éghet le egyes alaplapokon a Socket AM5 foglalat
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Gaming notebook topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Dobta az OLED kijelzőt a Honor MagicPad 3
- Milyen monitort vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
KaiotEch #35768 üzenetére
Szerintem lófaszt se hűt, a hőtehetetlenséget picit növeli azáltal, hogy plussz fémtömeg a pocin, de elég rövidek a lamellák, így nagy felületnövekedést nem érsz el vele, ha mondjuk képzeletben kiteríted.
Én most a nagy, ultracsendes ventivel megfújt Pi4-et ilyesmikkel tervezek behűteni: [link]
De lehet, hogy a CPU kap egy chipset hűtőt, DIY módon rögzítve stabilan és a maradék melegedő 2 másik kis alkatrészre megy 1-1 ilyen borda.
Szvsz sokkal jobb, mint az aliexpress-es linkelés.
A legkomolyabb amivel találkoztam és amit mértek is, az Armor "házikó", ami egy passzív hűtés (azaz aktívban is van, de szerintem az lófaszjóska és zúg és nemhatékony), csak nekem az volt a gondom vele, hogy a 40 tűs GPIO kábel nem tud rámenni a csatlakozókra a kialakítása miatt, márpedig én a Pi mellett használok HAT-et, nem pedig rajta, így maradnak az egyenkénti kis hűtőbordák.
-
sztoja
csendes tag
válasz
KaiotEch #35768 üzenetére
Nekem olyan hűtőbordák vannak kezdettől beszerelve. Nem kell, de azon a pár forinton már nem múlik semmi, gondoltam és megvettem. Olyan nincs, hogy túlhűtött, de olyan van, hogy túlmelegedett. Így legalább biztos lehetek abban, hogy melegedési problémáim nem lesznek. Szerintem rendeld meg, mert az az ötszáz forint már nem oszt és nem szoroz, na meg jobb félni mint megijedni.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- World of Tanks - MMO
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Windows 11
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Battlefield 6
- Milyen autót vegyek?
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- AMD AM5 Ryzen7 Win11 FullHD gamingPC 2-3év garanciával (8700G/4060Ti/32GB/1TB M2/WiFi6/BT/Win11)
- Eladó 3. generációs I7-es számítógép
- AMD Ryzen 7 7800X3D / RTX 3080 Ti / B650 / 32GB DDR5 / 1TB SSD / 850W - Minden garanciás
- GAMER PC! i7 12700 / RTX 3080 Ti / 32GB 4133MHz / B760M / 1TB NVMe / 700w! BeszámítOK
- Belépő GAMER PC! i5-12400F / RX 6600 XT / 16GB 3200MHz / 512GB NVMe / 600w! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85M-D3H B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba Ár! Dell XPS 13 9380 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 3100 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1050 Ti 4GB ZALMAN S2 TG Chieftec 500W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest