Hirdetés
- Mostantól több képkockát generálhat az új Arc meghajtó
- Önmagában is értékesíthetőnek tartja a Vera CPU-t az NVIDIA
- A sufni mélyén született a Galax Titan RTX Hall of Fame VGA
- Rég elfeledett képaránnyal nyúzhatjuk a múlt nagyjait az AYANEO kézikonzoljával
- Ráncfelvarrás után marad nagyjából ugyanaz a Minsforum OCuLinkes mini PC-je
Új hozzászólás Aktív témák
-
subaruwrc
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
kis tutorial

a prioritások tudnak szivatni a menetrendet illetően

-
Mr.Csizmás
titán
kaptok egy kis tutorialt

csak szöveges lesz, ahogy olvasod, úgy csinálod a szerkesztőben.
szóval alapból adott az, hogy 3 féle scenot lehet csinálni, free roam - szabadon bárhova, standard sceno, ilyen pl. a kocsirendezgetős, tologatós feladat, és a timetabled sceno a menetrendalapú.
bevezetésnek: az RW másképp kezeli mint a TS a dolgokat, ez igaz a vonatok közlekedtetésére is. itt nem ledrótozunk egy útvonalat, mint a TS-ben, hanem megadunk pontokat, amin át kell haladnia/érintenie kell a megadott sorrendben a vonatnak, mondhatni projektalapú menedzsment

most a legutóbbival kezdeném, program indít, szokás szerint a szerkesztéshez TSX off, és ablakban.
editor-pályaválasztás-scenario editor-new scenario >>
és itt már trükkösebb. először is válasszuk ki a timetabled scenariot, majd a bal oldali bütyökben a kb.-ra kezdőhelyet, ez lehet tetszőleges, de tudni kell, hogy amit ad plecsnit (sárga vonatos fehér cukorka) az ott lesz, ahova ki van választva, magyarul ha máshonnan akarunk indulni, vinni kell a timetabled scenario plecsninket magunkkal. itt működik az a trükközés, hogy kijelöljük, hogy előjöjjön a gnome-ja (nyilas-forgatós), választunk egy másik markert, odaugrunk, és a távolból odahúzzuk a plecsninket.
hasznos tanács: F2 a mentés, Ctrl+Z a visszavonás (szerelvény lerakása, stb.)
rakjuk össze a szerelvényünket, ez valszeg menni fog, majd a plecsninket forgassuk úgy, hogy a vonatunkra nézzen, mert ez lesz a kezdő kameraállás. ha megvan a szerelvény, akkor tegyünk rá egy sapkás fejet, hogy legyen vezetője. és itt keződik a móka, vagyis a menetrend szerkesztése. elsőnek a plecsnin kattintsunk duplán, állítsuk be a sceno kezdő időpontját (figyelem, ha ezt átírjuk, utánaszámolja a menetredet is), időjárást, nevet, címet, leírást, stb.
a harmadik sorban van a piros-kék óra, arra kell rákattintani, felhozza a térkép+menetrendet.
alapból van a service1 nevű vonat, elvileg ez lenne a miénk. kattintsunk a fejre a listában, és nevezzük át, alul-középen a kis vonatikont pipáljuk be, hogy "player train" (ha rátartjuk az egeret, kiírja a nevét), esetleg vonatnemet is adhatunk neki, alapból a legmagasabbat adja. (elvileg)
ezután érdemes úgy kezdeni, hogy megadni a vonat végcélját, a kék ajtós gombbal. egyszer katt rá, bekerül a listába, katt a kék ajtóra, és a listából válasszuk ki azt a pontot, legyen az egy gate (kapu), peron marker, rakodómarker, stb. bármi ami meghatározó pont a pályán. ha nincs helyismeretünk, a baloldali térkép kellő segítséget nyújt, az előbb említett objektumok helyének beazonosításában.
start-cél megvan, mostmár csak hozzá kell adni a közbenső megállókat.
ha csak megállni akarunk, akkor mutató kéz, ha utasforgalmat is generálnánk, akkor barbi.kattintsunk barbiékra (kék-piros emberkék), jelöljük be a pipával, és vigyük fel a listában a sapkás fej után, az lesz az első megálló. a listában katt rá megint, keressük ki a kívánt megálló nevét, a program ír rá egy kb. értéket, hogy mikorra van az érkezés, indulás ideje. ezt akkor tudjuk módosítani, ha bepipáljuk az ébresztőórát, azaz időhöz kötött megállás legyen. a sárga visszanyilat érdemes kikapcsolni, az "allow reversing"-et, mert arra szolgál, ha tolatgatás van (pl. iparvágányról felszedős), akkor oda-vissza engedje a mozgást az adott helyen. ha a vekker be van pipálva, át tudjuk írni az időt, akár szűkebbre, akár lazábbra is.
piros zászló: kötelezően érintett pont, de nem kötelez megállásra, csak áthaladás, lehet szintén bármi az előbbi pontokból, főleg gate-knél érdemes bejelölni.
alatta többféle üzenetet lehet megadni, az első a sima üzenet, a második a teljesített, a harmadik a fail, nem kötelező ezeket kitölteni. ha megvagyunk ezzel, kattintsunk a kis X-re, hogy bezárjuk az adott megállás szerkesztését.
a következő megállókat ugyanígy hozzá tudjuk adni, vagy akár közbeiktatva üzemanyagvételezést önjáró erőforrású mozdonyoknál, ilyenkor egy drop off, benzinkút, add to back parancsokat kell beiktatni.
tegyük fel, hogy sorban beadagoltuk a megállókat, kb.ra meg is vannak a menetidők, tegyünk be forgalmat.
ez is úgy kezdődik, hogy lerámoljuk a szerelvény, teszünk rá fejet, és menetrendet választunk, majd a térkép felett kiválasztjuk a "service2"-t, mint itt az elején, annyi különbséggel, hogy nem ikszeljük be a player traint. akár később is tudjuk indítani az AI vonatot, a listában a sapkásra kell kattintani, és átírni a kezdés időpontját későbbre. jótanács: az AI vonatoknál érdemes egy portal-t megadni végcélnak, mert akkor eltűnik a pályáról, és az esetleg veszteglés nem következik be, ami megzavarhatná a menetrendet, plusz itt is a "reversible" visszanyilas pipát érdemes kiszedni az összes tételből, kivéve ahol szándékosan szerepelne így.
ezenkívül tudunk még extrákat beletenni, pl.:
trigger: vonat megállítása (vészfék), vagy kerékcsúszás, egy beállítható időtartamra, megfelelő üzenettel ellátva.
AI vonatok: a TS-hez hasonlóan ki kell sakkozni a kb.-ra találkozás idejét, annyi előnyünk van, hogy az RW folyamatosan számolja a menetrendet teljes hosszban végig minden módosításkor (!!), és rögtön vinnyog, ha valahol összeakadás van, pl. egyvágányú szakaszra egyszerre két vonat járna ki, és hasonlók. ilyenkor a vonat prioritásával érdemes trükközni, és a menetidőkkel.
-
subaruwrc
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
kifogás az van

oké, köszöntem

legalább legyen valami visszajelzés hogy soha többet eszembe ne jusson szerkeszteni ilyet vagy ne publikáljam vagy egész használható
-
subaruwrc
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
scenariom mester ?
valamelyikőtök próbálja már ki legalább ha ennyit dolgoztam vele

Lenry
üdv a klubban

-
Lenry
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
oks, köszi, alig várom, hogy hazaérjek, és megint vezessek. nem is gondoltam volna, hogy ennyire le fog kötni

-
Mr.Csizmás
titán
-
Lenry
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
olyan nincs.
1x1, 2x1, 3x1azért egy monitoron letoltam a tutorialt, meg egy teher és egy személyszállítós kört. fasza

de a villanymozdony unalmas. a dízel legalább üvölt a hátamba, amikor odatolom neki, de a villany ehhez képest mindig csak csöndben van...más: vannak ehhez mozdonypakkok? szívesen vezetnék magyar vagy orosz mozdonyokat
-
Lenry
félisten
ez a játék kezel két monitort

már imádom, pedig még csak a launchernél tartok
-
Mr.Csizmás
titán
Altenburg-Wildau 2.0, DZ414 act:
kis help a DZ414 acthoz:
P - szedő
W - pakettkulcs
O - főmeg
Z-S irányváltó
E-Shift+E dinamikus fék
B - napellenző
H - fények
U - kabinvilágítás
É-Ú mozdonyfék
M-Á vonatfék
L - töltőoldó állás(???)légyszi írjátok meg ha valami hiányzik belőle (bocs a szerzőktől, tesztjelleggel beleszórtam mindent)
-
subaruwrc
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
elektromos, 1000kw, és retro
egyik se adja ..
megnézed a scenariomat ? -
subaruwrc
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
-
Mr.Csizmás
titán
xml nélkül megnyalható, mert az az alapja mindennek....gyakorlatilag a config file-k

-
subaruwrc
félisten
válasz
Lechero1st
üzenetére
és a VOLUME CHANGES mappából átmásoltad pl a FULL-on belüli 3 db kis .xml fájlt ??
-
subaruwrc
félisten
válasz
Lechero1st
üzenetére
a scenariora hirtelen nem tudok mit mondani ahhoz meg kell várnunk hogy másnak se települ e be. lehet hogy az útvonal védettsége csinál ezzel valamit. a barstow útvonal eredetileg blokkolva van nem lehet pl scenariokat szerkeszteni benne, lehet emiatt nem is jelenik meg neked a scenariom, a hangoknál a full mappában lévő dolgokat is bemásoltad a helyükre? a három kis kiegészítő fájl nélkül nem fogja használni az új hangokat a game
-
Lechero1st
tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
attól függ milyen bor? ha nem kannás

-
subaruwrc
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
nem

-
subaruwrc
félisten
tolja valamelyikőtök a scenariot amit készítettem ?
-
subaruwrc
félisten
válasz
Lechero1st
üzenetére
hol akadtál el ?
ja vagy a hangokat beilleszteni ?
-
subaruwrc
félisten
válasz
Lechero1st
üzenetére
a rarban van egy readme file abban le van írva részletesen de a rövid lényege az hogy a megfelelő mappába be kell másolni a fileokat meg azokat a geopcx vagy miket és akkor működik.
-
subaruwrc
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
rájöttem hogy külön nincs is meg szóval ha akarnám se tudnám felrakni

-
subaruwrc
félisten
Morning In The Mojave - scenario
a feladat a barstow - san bernardino pályára készült, ez alapból bennevan a játékban
ami nincs, viszont kell hozzá az a horseshoe curve pack ( ha kell azt is feltöltöm ) illetve a 89 láb hosszú autorack-ek átfényezése
ezt mindjárt megkeresem a railworksamerica oldalán és linkelem
a játékból nem tudom visszaszedni mert jól elrejtette
addig töltögessétek eztjah még ami nem létszükséglet hozzá de nagyban dob a játék élményen az egy sound pack, ami élethű hangokkal tömi tele a játékot, ezt is mindjárt megkeresem esetleg linken vagy feltöltöm magamtól.
a véleményekre majd kiváncsi lennék
-
subaruwrc
félisten
kb 40% kész a scenario tesztelésből
érdekel amúgy titeket vagy csak magamat szórakoztatom vele ?
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
jozsi252
üzenetére
1. TSX = az új effektek, meg minden. (gyakorlatilag a high grafika)
1/a mindig pipáld bea röcögés nekem is jelentkezik, ez a program hibája, a memóriakezeléssel vannak gondjai, nem elég jól optimalizált.
a géped bőven jó..... a pálya töltési idő 1-1,5 perc nálam.
F1-nél kattints át, mert van több, asszem 4 lehetőség felül.
-
jozsi252
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Köszi ismét

Amúgy most néztem és lenne 2 dolog
1; Beléptem most játszani és nem megakadt a játék hanem érezhetően nemvolt teljesen gördülékeny a játékmenet mintha kevés lenne a gépem a játékhoz. Kiléptem vissza és a multi core nemvolt bepipálva pedig tegnap bepipáltam. Ezekszerint minden indítás elött kikell pipálni? Illetve settings-be van amit érdemes állítani szerintetek? pl mi ez a train simulator game engine - TSX ezt kipipálom akkor mértjó az nekem?
Gépem meg Corei5 2500 - 560ti - 8gb ram úgyhogy nemhinném hogy a gépem kevés inkább szerintem valami beállítás hiba lehet, amúgy medium-ra van rakva a beállítás. Nektek mennyi idő alatt töltődik be amúgy 1 pálya?
2; Illetve néztem amiket írtál de pl F1 -re a task jön be hogy milyen állomások jönnek, de semmi zöld pipás dolgot nemtaláltam. Illetve F3-ra nemcsinál semmitse F4-re pedig eltünik az irányítópanel ahol gázt tudok adni meg ilyenek.
Sry a sok láma kérdésért

-
Lenry
félisten
mennyire nehéz ez a játék olyannak, aki vonatbuzi vagyok, de sose játszottam még semmilyen járműszimulátorral?
pár napja 3 euro volt Steamen, és hirtelen felindulásból megvettem
de kipróbálni még nem tudtam a megfelelő hardver hiányában -
subaruwrc
félisten
válasz
Lechero1st
üzenetére
hát igen az kicsit illúziórombóló
nyugi a hó is beesik az alagútba a donner passon ..valaki próbálta a donner pass- southern pacific 5. scenarióját ?
grade crossing- bad weather a címe és nem lehet megcsinálni
első nekifutásra meg második nekifutásra feljutottam a hegyre mert csak a második mozdony kapart el de egy ideje az első is elkezd és esélytelen felkúszni akkora túlsúly van, meg esik a redva eső .. -
Mr.Csizmás
titán
válasz
jozsi252
üzenetére
a scenariot olyanra kell átállítani az editorban.
megnyitod szerkesztésre, kétszer kattintasz azon a....cukorkaformájú izén, ami fehér alapon egy mozdonyikon.
ott feljön a jobb oldalon egy panel, odaviszed az egeret, és ott van az időjárás, szabadon át tudod állítani

btw. az Altenburg-Wildau 2 feltesz pár új időjárást, esőből átmenetes, meg ködös, stb. nagyon jók
-
jozsi252
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Köszi

Esőt havat milyen módon tudok generálni? vagy milyen pályákon kell mennem hogy essen a hav
essen az eső 
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
subaruwrc
üzenetére
ja ja
többiek: az F3, vagy F4 gombbal lehet előhozni a segédablakokat, ott írja, hogy mennyivel lehet menni, meg hogy milyen jelző következik.
(#139) jozsi252 megnyomod az F1-et, és ott van egy zöld pipás dolog, ott van felsorolva, hogy mit kell megcsinálnod, és ha okés, kipipálja a progi. na ott csekkold ilyenkor. ha előbb nyitsz ajtót, az elvileg nembaj

-
jozsi252
veterán
válasz
Lechero1st
üzenetére
Köszi

A homokoló nem homokot szór a kerekek alá/elé?
-
Lechero1st
tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
homokoló az mire jó?
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Lechero1st
üzenetére
jól mondod

a változó idős az a standard scenario, a menetrendhez kötött a timetabled.
-
Lechero1st
tag
válasz
jozsi252
üzenetére
Az egyik idő az hogy mennyire kénne odaérned, a másik idő pedig, hogy mennyire fogsz odaérni, legalábbis sztem...az időt úgy tudod betartani amenyire sikerül, vmikor pirosat kapsz, és nem te tehetsz róla, hogy nem érsz oda időben...kinyitod az ajtót amikor megálltál, és megvárod még a gép magától becsukja és utána indulhatsz, van egy vörös csík, az végig megy utána csukódnak az ajtók és akkor indulhatsz a kövi állomásra...
A lámpáknál, a zöld az egyértelmű...sárga, azt jelenti hogy a következő piros lesz, tehát mindenkép lassítanod kell, vagy vágány váltás, stb, a váltókat neked kell átváltani, ha például hard nehézségű küldetést csinálsz, a tolatgatásnál...
-
Lechero1st
tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
a homokolónak mi a lényege igazából?
-
Lechero1st
tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
már megtaláltam köszi...asszem a class 166osal mentem

-
jozsi252
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Köszi, de ezeket tudtam énis, nálam igazából a gond a következőkkel van.
1; indulási érkezési időpont betartása - megyek pl standard-en és ugye kiír 1 db időt ami változik állandóan, ez miakar lenni? illetve mennyire kell az időket betartani? pl beérek az állomásra 15:45 kor de csak 15:48 kor kellett volna akkor álljak 3 percet a peronnál majd 48 kor nyissam ki az ajtókat fél perc alatt ki be szállnak, becsukom az ajtót és 49 kor meg induljak tovább?
2; gond a lámpák lennének nemnagyon vagyok tisztában a lámpákkal.
3; ugyanez igaz a váltókra is.
-
subaruwrc
félisten
scenario work 100% done
testing 5% done
-
subaruwrc
félisten
ahelyett hogy rendesen beállítgatná az útvonal szerint a váltókat inkább elkezd crashelni ez a köcsög

kb 97% ba kész lenne ez a nyamvadék scenario ha nem szivatna

-
Mr.Csizmás
titán
válasz
jozsi252
üzenetére
alap dolgoknál:
W-S irányváltó
A-D menetszabályzó
É-Á vonatfék
Ő-Ú mozdonyfék
Z motor
P áramszedő
1-2-3.... kameranézetek
F1, F2.....segédablakok
X homokoló
H/shift H világítása nemgyári cuccoknak külön kiosztásuk van, pl. az SNCF BB4700 mozdonyon totál más a fenti kiosztás + van műszervilágítás, főmegszakító....
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Megvásároltam steamen a railworks 3-at. Viszont nemtiszta 1-2 dolog. És láttam hogy van Driver Manual. Viszont Angol

Nemtudnátok küldeni egy olyan PDF-et vagy bármit ahol ugyanez levan írva magyarul?
köszönöm előre is.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Lechero1st
üzenetére
shift + y vagy z a kabinváltás
ablaktörlő a V.mivel mész?
-
Lechero1st
tag
sirály
...am azt nem tudjátok h lehet a kamerát beállítani h belső nézetből menjen, amikor visszafele kell menni?
rájöttem csak az ablaktörlő nem müködik
semmi gond

-
Mr.Csizmás
titán
14 fps problem solved
albula 2-höz kijött a patch
link hamarosan. -
Lechero1st
tag
sztem a motorja a game-nek nincs jól megcsinálva, kíváncsi lennék a Trainz Simulator h futna...konkurencia game... full highon, szaggatva van nekem is 10 körüli fps...
-
subaruwrc
félisten
válasz
Lechero1st
üzenetére
ja trükközni kell mert a bika vgaból nemsokat profitál a cpu meg a mediumnál több számítást nem igen visel el. full highon van 14 fps-em úgy rémlik
-
Lechero1st
tag
nekem is 6 giga ram, úgy kisérleteztem hogy kinti beállítást mediumra raktam, játékon belül meg highra...akkor úgy élvezhető...
-
subaruwrc
félisten
válasz
Lechero1st
üzenetére
gtx 480
40-70% közötti gpu terhelés
proci 3.46g / 6 g ram -
subaruwrc
félisten
válasz
Lechero1st
üzenetére
nálam a 920 asnál a 8 szálból 5-t kimaxol a maradékot meg 50% on járatja ..
-
subaruwrc
félisten
na dobott valamit a multicore opció ?
-
Lechero1st
tag
azért nem semmi
mind a 4 mag 79% hoppá
ja és nekem a felberpass kiegészítőre azt mondja h hibás 
-
Lechero1st
tag
megtaláltam, kívűl van oks thx

-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Lechero1st
üzenetére
2.
-
Lechero1st
tag
options / multi core be van pipálva ? ez hol van? bent a játékon belül vagy az indító panel/ settings?
-
subaruwrc
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
az egy kenyérpirítón is elfutna

-
Mr.Csizmás
titán
jók vagytok ám, hogy az mw3-hoz hasonlítjátok, az egy kenyérpirítón is elfutna

a TS2012 azért igényel számolást, mert van fizika, időjárás, és grafika...
-
subaruwrc
félisten
válasz
Lechero1st
üzenetére
options / multi core be van pipálva ?
-
subaruwrc
félisten
válasz
Lechero1st
üzenetére
a ts-nek proci kell ..
-
-
szállitó
senior tag
válasz
Lechero1st
üzenetére
én is tolom a mw3 at és ott nics semmi gondom
-
Lechero1st
tag
Helyes
...már várom 
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Lechero1st
üzenetére
fullon.
néha beröccen, de jön már a patch hamarosan (már bétateszten van)
-
Lechero1st
tag
Ezt vágom, hogy a vinyó nálam is éjjel-nappal torrentre tölt fel, de akkor a MW3nál, meg a komolyanbb grafikájú gameknél miért nem szaggat, ezt nem értem?

-
szállitó
senior tag
válasz
Lechero1st
üzenetére
szerintem a vinyó probléma mert nekem is elég erös a holmim a vinyot kivéve és amikor megakad hallom avinyot eszeveszettül keresni kb1mp et
valoszinüleg ssd n vel nem lenne ilyen gondom...

-
subaruwrc
félisten
válasz
Lechero1st
üzenetére
-
Lechero1st
tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
és a grafika mediumon?
-
Lechero1st
tag
ja látom, nekem core i7 870eske hajtja, meg gtx 270es karika, meg 6 giga ram
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

- ÚJ HP HyperX Cloud II Bolti ár:40k INGYEN FOXPOST
- MSI P4MAM2-V Retro félkonfig, 1 GB DDR RAM, Pentium 4 2,8 GHz CPU, Windows XP
- Creative Sound Blaster 16 (CT2230) Retro ISA hangkártya
- ÚJ HP HyperX Cloud Alpha Bolti ár:30k INGYEN FOXPOST
- Garanciális FiiO SR11 Roon és Airplay bridge / hálózati lejátszó / streamer
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3338
- CSX DDR4 16GB 2666MHz ram, számlával!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Apple iPhone 13 Mini 128GB / 12 hó jótállás
- Asus 15 TUF FHD 144Hz G-Sync Ryzen7 7735HS 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4050 6GB 140W Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest