Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Ha windows 10 alatt csinálunk egy szoftveres raid 0 tömböt, és ha megkotlik a win, és újra húzzuk, akkor a friss rendszer felismeri a tömböt gond nélkül? Vagy ez így felejtős?
B450-es lapban, hibáa állítjuk raid-re a sata módot, a CTRL+R menüpont nem jön be sehol sem.
PEdig elvileg kellene. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
HUfantom
üzenetére
Okaj, köszönöm a segítséget!
Kíváncsi leszek a sebességre.

Kérdés, mi van abban az esetben, ha újra kell tenni a randszert? Felismeri automatikusan a raid tömböt? Vagy csak az egyik HDD-t, és utána újra kell építeni a tömböt?
Ha esetleg úgy döntök, hogy szét szeretném szedni, akkor egyszerűen szétbontható, adatvesztés nélkül?
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
radi8tor
üzenetére
Ez a kijelentés még mindig érvényes? Win10 alatt ez, hogy mint működik?
Tényleg ennyi az egész, és innentől a windows intéz mindent?
Lehet, hogy 2 darab 3TB-s HDD-t betennék Raid 1-be. Úgymond mindent csinálok, vagyis, játék, adattárolás, stb.. Lenne ennek létjogosultsága?
Ebben az esetben, az olvasás érezhetően gyorsabb, vagy minden marad úgy mint eddig, csak lesz biztonsági másolat?
Ha mondjuk az elsődleges vinyó esik ki, akkor, hogy mint tudom elérni azon a vinyón az adatokat, amire tükrözik a windows?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Felmerült bennem egy kérdés, gondoltam felteszem.

Szóval, adott egy AMD raid vezérlővel használt raid0-s tömb, ebből adatvesztés nélkül lehet raid5-öt csinálni, ha beteszek egy 3. vinyót?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Egy érdeklődő kérdésem volna!

Mégpedig, AMD vezérlővel használok Raid0-t, ha frissítek BIOS-t, akkor bukom a raid kötetet?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
janos666
üzenetére
Hm..Az Én is keveslem egy kicsit..
És akkor ezt okozhatja a strpe méret? Vagy ennyit tudhat a vezérlő?
Plusz ugye van még a tömb létrehoznásnál két dolog, az egyik az a Gigabyte Boundary: ON, a másik pedig a Initialization: Fast
Most mértem újra a Raid-en, ~220MB lett az olvasás.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
janos666
üzenetére
A fontos a tárhely volt, nem jöttem volna ki tárhely szempontjából jól, ha SSD-t veszek, ezért lett vinyó.
Öhm.. És akkor külön-külön megoldható, hogy egy adott partícióra 4k-s stripe-ot csinálok, a maradékot pedig 64k-st? Vagy csak a szektorméretre gondolsz? Az szerintem 4k-ra teszi a win alapból.
Segáz, akkor kezdem előröl.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
janos666
üzenetére
Alaphelyzetben rendszer megy róla, plusz erről lesz játék is.
Tudom, adatmentés, fontos adatok külön lesznek tárolva, plusz nem pont a legjobb ez miatt rendszerhez sem, de 1db sata2-es vinyóról váltottam.
Ha ezekkel lesz valami, annyira nem vészes, a fontos adatok meglesznek. Gép mögött van szünetmentes, egy része ellen véd.A stripe méret 64k, a formáskori szektor méret pedig az, amit a win telepítő megadott, mert biza windows telepítő alatt formáztam.

Páros, 2 db 1TB-s WD Red.

-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Érdeklődve kérdeznék, hogy, úgy hoztam létre a raid0-t, hogy:
Read policy: Read Ahead, write policy: writeback.
Ez jó így, vagy elrontottam?
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok !
Lenne egy olyan érdeklődő kérdésem, hogy egy működő XP-s egy vinyós gépen lehetőség van-e esetleg szoftveres raid-del RAID1-et csinálni? Vagy ez lényegében felejtős?
Ugye a lényeg az lenne, hogy van most 1 rendszer vinyó, azon vannak az adatok, és erről kéne valahogy úgy raid1-es másolatot csinálni, hogy a rendszer túlélje, ne kelljen újratelepítés.
A szoftveres csak azért kérdés, mert a lap nem biztos, hogy tud hardveres raid-et.
Válaszokat előre is köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung 990 PRO 4TB (MZ-V9P4T0BW) PCIe 4.0 NVMe M.2 - Garancia: 2028.12.03 -ig
- ÜTÉSÁLLÓ 1TB-os SSD: ADATA HD710 100/100 csak 13 nap működési idő
- Számlával, Garanciával! Samsung 860 PRO 2.5 256GB
- 100/100% 500GB SSHD, 500GB HDD - több db - 2,5"
- ÁRESÉS! ÚJ! BONTATLAN! Külsők SSD 500GB,T5-T7Samsung,SandiscExtreme,Seagate,Adata480GB
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- Xiaomi Poco x7 Pro 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Google Pixel 10 Pro XL Moonstone Super Actua 120 Hz, Pro kamera 5 zoom 256 GB Használt,Gari
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Skull&Co. kemény tok Asus ROG Ally és Ally X gépekhez
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

PEdig elvileg kellene.