Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple asztali gépek
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen széket vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
prime_adam
aktív tag
Igazából úgy van most, hogy ez egy házi szerver.
A lanos gépek backupjait tartalmazza + megosztott dokumentumokat. Az egészről meg fél évente készül egy külső másolat. Ezek közül most a legsebezhetőbbre, a megosztott dokumentumokra kerestem megoldást, mivel azok csak egy helyen/lemezen tárolódnak + egy fél évvel ezelőtti állapot, ami nem túl fényes. Újabb eszköz már extrémen paranoiás lenne, hogy a backup eszközt is backupolja valami. A külső mentés meg napi gyakorisággal felejtős.Így jutottam oda, hogy az egyetlen megoldás egy újabb lemez a gépbe
Ha viszont már benne van, az magában kockázat és elsődleges lemez meghibásodásán kívül amúgy sem tudna nagyon extra védelmet biztosítani (mondjuk ez a snapshotos dolog eddig nem jutott eszembe), az előbbit meg a raid1 is lekezeli. De ahogy említetted a snapshotot, ha napi vagy 2 napi szinten lenne gépen belül egy copy készítve az elsődleges lemezről, akkor a törlésből/esetleges vírusból eredő károkat is tudnám kezelni. Már ha nem fertőzi meg a backupot is. 
Csak kéne valami jó program hozzá, esetleg Windows backup. Egész lemezről nem csináltam még snapshotokat.
-
prime_adam
aktív tag
Köszi a válaszokat! De sajnos ez a törlés nélküli mirror rebuild nem akar nekem összejönni. Sőt, már más hibám is van. Ha bármelyik disket, ami eddig a mirrorban volt disconnectelek, akkor megjelenik egy új lemez, ami hibát ír ki.
De már nincs is köztük mirror, mert mikor a foreign lemezt betettem átalakultak sima lemezzé. Ezért nincs már sync sem. Egyébként, ha az erroros lemezt reaktiválom nem történik semmi.
(ez alapján próbálkoztam: https://technet.microsoft.com/en-us/library/ff601861.aspx)
OFF: kezd elegem lenni ezekből a raid dolgokból , de egyelőre nem találtam jobb módot arra, hogy a munkákról és dokumentumokról naprakészen legyen 2 kópia.
Gyakorlatban külső adattárolóra jó ha fél évente történik egy mentés, és azért 1 hétnyi munka is elég fájdalmas, ha elveszik. -
prime_adam
aktív tag
Akkor lehet elszúrtam. Mikor újra onlineba tettem a lemezt, kiírta, hogy érzékel egy foreign disket. (pipa) Utána viszont nem tudom mit csináltam, de végül lett 2 egyforma lemezem, csak tükrözés nélkül...

Most meg már hiába kattintok a forrás lemezre tükrözés miatt, nincs "üres" lemezem, csak az amire már rászinkronizálta az adatokat előzőleg. Persze ha törölném nem lenne semmi, de elég pocsékolásnak érzem azt a 2 terát csak azért törölni, hogy ugyan azt ráírjam.
-
prime_adam
aktív tag
Helló!
Kezdő kérdés, de ha a szoftveres raid1 egyik diskjét disconnecteltem, és nem történt semmi változás, akkor sem tudom visszaállítani a raid1-be, anélkül, hogy formatálnám? (gondoltam visszacsatolom, felismeri a raid1-et, szinkronnal megvizsgálja minden stimmel-e és megy tovább, de úgy tűnik nem jól gondoltam)
-
prime_adam
aktív tag
Helló!
Asus CS-B-s alaplap raid vezérlőjéről van valami tapasztalatotok? Kis házi szervert (Windows szerver) használok NAS-nak, amiben jelenleg egy wd red-es vinyó gyűjti az adatokat. Viszont szeretném, ha erről lenne egy folyamatos másolat, egy tükör, ha meghalna a red.
De ha azt mondjátok inkább csináljam szoftveresen és ez nem befolyásolja drasztikusan a sebességet, akkor nekem az is megfelel.
Ráadásul olyan sok adat van, hogy egészében nem is tudom kimenteni, szóval a forrás hdd adatai számomra fontosak, hogy megmaradjanak.(Teljes külső backuphoz jövőben majd Seagate Archive-ot tervezek venni)
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- arabus: 256GB-os DDR5 memóriamodul 5700 USD.
- Tőzsde és gazdaság
- Lexus, Toyota topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple asztali gépek
- PlayStation 5
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4203, 94% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
A lanos gépek backupjait tartalmazza + megosztott dokumentumokat. Az egészről meg fél évente készül egy külső másolat. Ezek közül most a legsebezhetőbbre, a megosztott dokumentumokra kerestem megoldást, mivel azok csak egy helyen/lemezen tárolódnak + egy fél évvel ezelőtti állapot, ami nem túl fényes. Újabb eszköz már extrémen paranoiás lenne, hogy a backup eszközt is backupolja valami. A külső mentés meg napi gyakorisággal felejtős.