Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
PH-User
addikt
Felteszem itt a kérdésem, Ti úgyis nagy merevlemezhez értő emberek vagytok.
Ahogy Brekk ajánlotta fentebb az én winyómhoz a Hitachi Feature Tool programot (amit sikeresen kiírtam CD-re, bebootoltam róla és használtam), na ilyesmi program kellene nekem egy Seagate winyóhoz. Sea Tools nem jó, mert nincs benne beállítási lehetőség csak teszt.
Konkrétan az a problémám, hogy egy Seagate ST3750330AS winyó 10 perc kihasználatlanság után lekapcsolja magát. Egyfolytában leáll. Nem Windows beállítás, mert hiába kapcsolom ki, akkor is ezt csinálja.
Hogy lehetne kiiktatni ezt
Előre is köszi, nagyon fontos lenne!
-
PH-User
addikt
-
-
PH-User
addikt
válasz
El Kebir
üzenetére
Ha erre gondolsz, hogy ez be volt-e kapcsolva, akkor azt kell mondanom, hogy igen.
Szünetmentesem nincs, azt nem értem, miért lehet alkalmazni otthoni gépekben is ezt a RAID0 dolgot, ha bármikor elveszhet az összes adat, ami a gépen tárolva van

Az elérési időm 19 szólóban és RAID0-ban egyaránt.
AAM így néz ki.Brekkk Szia! Az Intelesen volt. Gigabyte féléhez a drivert nem is tudtam telepíteni.
Azon gondolkodtam én is, hogy ez csak a sima SATA sebessége. Jumper nincs egyik winyón se, BIOS-ban esetleg van valami fontos, amit állítanom kellene?Jakuu Oké, leszedtem onnan a drivert, csak nem tudom belevágjak-e. Ugye, ha most szétbombázom a partíciókat, és nem fogadja el a drivert a Win7, akkor rakhatok fel egy XP-t, hogy leszedjek másik drivert... Szóval érted.
-
PH-User
addikt
Az Intel vezérlőjét használtam, a JMicron-t.
A Gigabyte vezérlőjét nem engedte felrakni, mikor particionálni akartam, akkor nem látott merevlemezt és bekérte a drivert. Beadtam neki, ellenőrizte és kiírta, hogy nincs digitálisan aláírva. Próbálkoztam 3 féle driverrel, ekkor bedühödtem és áttettem a két winyót az első két SATA portra, és az Intel RAID-et bekapcsoltam. Megcsináltam a tömböt, betettem a Win7 telepítőt, kérte a drivert, beadtam neki, egyből felismerte és elfogadta.
Ezután megcsináltam a két partíciót. 50GB-osat meg a maradék 880GB-ot.
Így lett C és D. C-re raktam a rendszert és így jött ki a fenti képen látható eredmény.Ez az eredmény még így is sokkal jobb, mint mikor nincsenek RAID-be.
Mit javasolsz nekem, építsem újra RAID-be

-
PH-User
addikt
Az alaplapom hivatalos weboldaláról szedtem le az illesztőprogramot.
A Gigabyte saját RAID vezérlőjére akartam, de a hivatalos weboldalról leszedett illesztőprogramra azt írta ki a Win 7 telepítő mikor betallóztam, hogy nem jó, használjak digitálisan aláírt drivert. Ha már a hivatalos oldalon lévő drivert sem fogadja el a Win 7, akkor melyiket fogadja el
128KB csíkmérettel volt
1db RAID tömb egy 50-es és a maradék hely partíciókkal.
50-esen volt a rendszer. -
PH-User
addikt
Hali!
Újrahúztam a rendszert RAID0 nélkül, ez viszont nevetséges:
HD Tune Pro: Hitachi HDP725050GLA360 Benchmark
Test capacity: full
Read transfer rate
Transfer Rate Minimum: 49.1 MB/s
Transfer Rate Maximum: 91.0 MB/s
Transfer Rate Average: 78.0 MB/s

Access Time: 19.5 ms
Burst Rate: 211.9 MB/s
CPU Usage: 2.1%Mi a probléma a gépemmel?
Esetleg a P35 ennyit tudna? -
PH-User
addikt
válasz
Jester01
üzenetére
Pluszban leírom a részleteket:
1.HDD Hitachi HDP725050GLA360 (GEA554RJ3VM5WG)
2.HDD Hitachi HDP725050GLA360 (GEB531RE08ADWB)500GB, SATA-II, 16MB Puffer
A tulajdonságoknál van egy úgynevezett "Streaming" funkció.
Nos, ez az egyik lemeznél támogatva van, a másiknál nincs.
Gondolom a különböző firmware-k miatt.Inteles RAID vezérlőn van a két merevlemez.
Egy RAID0 tömb, egy 50GB-os és egy 880GB-os partícióval.
Az 50GB-oson van egy Windows 7 Ultimate x64 operációs rendszer.HDTune sebességteszt:

Azt sosem értettem, hogy miért nem jutok feljebb 150MB/s-nél olvasásban.

-
PH-User
addikt
Hali!
Ma akarom kipróbálni a RAID0 üzemmódot két egyforma 500GB-os Hitachi winyóval.
Firmware-re nem egyeznek, ez nem gond?
Esetleg hogy tudnám felrakni a régebbire az újabb winyón lévő fw-t?Sürgős lenne a válasz!
Előre is köszi!
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 12 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished - Garancia
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- iPhone 17 Pro Max Silver - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest