Aktív témák
-
Jester01
veterán
A kérdésed a RAID topikban tedd fel, nem kellett volna új témát nyitni.
-
clorid
csendes tag
Sziasztok!
Egy teljesen új helyzettel találtam magam szemben, amihez egy kis segítségre van szükségem.
A helyzet az, hogy a HDD-men lévő adataimat szeretném biztonságba tudni, ezért vásároltam egy új HDD-t és így már van lehetőségem adatmentést csinálni. Anno használtam adatmentő programokat (pl acronis), de nekem egy olyan kellene ami folyamatosan automatikusan ment, nem pedig tömböket csinál, stb. Ezért gondoltam a RAID1-re, de mivel még soha sem csináltam ezért van pár kérdésem. A gépben egyébként most egy 3TB-s seagate HDD van, 3 egyenlő részre particionálva. Ezt szeretném tükrözni.1. Az első az lenne, hogy win alatt vagy inkább biosban kellene megcsinálnom a RAIDET? Mindkettőről olvastam előnyöket és hátrányokat, azonban talán bios alatt praktikusabb.
2. A második kérés már az elsőhöz kapcsolódik. Ha biosban csinálom a raidet, akkor a már használatban lévő HDD minden adata átmásolódik automatikusan vagy előtte nekem kell létre hozni a partíciókat és felmásolni az adatokat. Amikor pedig ezzel kész vagyok csak akkor kezdhetem a RAID megcsinálását?
3. Harmadik kérdés, hogy ha nekem nincs dolgom, hanem a RAID-be kötéssel automatikusan elkezdődik a másolás, akkor érzékeli e azt, hogy a seagate HDD GPT-ben van és az új HDD-t is ilyenre csinálja-e?
Nagyjából ezek lennének a főbb kérdések. Ha van valaki aki otthonosan mozog adatmentések terén, kérem jelezzen. Előre is köszönöm a hozzászólásokat!
Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple HomeKit smart home / okos otthon
- Teclast Tablet Topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Parfüm topik
- Háztartási gépek
- World of Tanks - OFF topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Huawei Watch Fit - hajtás, kartárs!
- MIUI / HyperOS topik
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Plus Black Használt, karcmentes 256 GB tárhely 3 hónap garancia!
- Samsung Galaxy Tab S8 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - HONOR 400 Lite 5G Velvet Grey Vékony, könnyű, AI-kameragomb 8/256 GB- 2027. 07. 01
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest