Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Milyen videókártyát?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- VR topik
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
Új hozzászólás Aktív témák
-
mylastage
csendes tag
válasz
velizare
üzenetére
Valami hasonló fapados volt igaz
de eltelt 30 év és még mindig nincs megoldás.
Függvények, eljárások, modulok, metódusok próbálnak segíteni az alap_problémán: miszerint nem tud számolni az istenített programnyelv.
A kérdés még mindig ugyanaz:
Hogy(an) írnak nem egyszerű scripteket ebben a programnyelvben, mikor nem tud számolni szegényke...?! -
mylastage
csendes tag
Köszönöm a linkeket és az infót... de...
"Pascalban az int változó sose vett fel tört értéket. Szerintem az emlékeid ködösítik a múltat. Persze ettől függetlenül a Real így működött, de az már a régmúlt."
És mégis működött két integer használatával, és erre homályos foltok nélkül is emlékszem. Az egyik egész számokat, a másik a tört részét tárolta.
"...mivel a 0.5 mindig felfelé kerekítése mérhető mértékben eltolja a kerekített számok eloszlását."
OK, de hol marad a következetesség?! Van egy matematikai rendszer, aminek nem tudok megfelelni.
A másik, hogy 0.5 kerekítése "a páros szám " irányába az miért is nulla?"The Python 3.0 approach eliminates this issue."
...és mégsem...Mint mondottam volt vala... csak egy értelmes megoldást keresek, vagy egy következetes választ...
Az építőipar meg túltekint a www.malter.hu portálon, és már a tervezés is beletartozik, ahol nem mindegy fél cm eltérés sem. Kinek a papné, kinek a vakolat... -
mylastage
csendes tag
Sajnálom, de nem tudom elfogadni "a számítógépes számábrázolás egyszerűen ilyen",
"a lebegőpontos ábrázolás így működik" stb. kijelentéseket - mert ez nem magyarázat.
15000 évvel ezelőtt (infotech szinten) mikor a Turbo Pascal volt a gyakorló nyelv az oktatásban, két 'int' változó megoldotta a helyi problémát - ami nem volt látható.
Valós időben 25-30 év nem elegendő egy ilyen kulcsprobléma kiküszöbölésére??!
Az ASM szintén 'két' változóban tárolja a tört kifejezést, ha ezt adom meg neki regiszter szinten.
A kérdés még mindig ua. : egy változó értéke hogyan kap értéket az "X" milliomodik helyen, mikor nem adtam meg semmit sem...
(Szeretem a pontosságot; az építőiparban fontos lehet 1-1 cm - szerintem) -
mylastage
csendes tag
Köszönöm a válaszokat, de nem lettem meggyőzve...
Egy változóban tárolt érték, miért vesz fel vhol az 'X' milliomodikon bármilyen értéket is?!A "klasszikus példa" esetén még szorzásról-osztásról sincs szó, csak összeadás és kivonás; de nem tud számolni... a miértje lett volna a kérdés, de a kuzinomnak ez nem ment át.
A kerekítéstől mit várok??!
Nem ennek a futási eredményét...x = 0.5
x2 = round (x, 0)
print (x2)A Python nyalókáknak gondolom nem szimpatizál a kérdés - miért kell egy programnyelvet isteníteni, mikor alapvető múveleteket nem tud megoldani?
a MIÉRT érdekel, és a hogyan kerüljük ki a hibákat válaszok leginkább...
A Decimal-t ill. a sympy-t megnézem mit kreálnak - köszi az infót - -
mylastage
csendes tag
-
mylastage
csendes tag
Sziasztok,
egy kezdő Python könyvben volt egy árfolyam átváltó gyakorló feladat. Blender-hez akarok írni egy scriptet, ami a "padlóra" helyezi az objektum alját, ezért néztem bele a programnyelvbe (többek között a Blender scriptnyelve is a Python).Gondolom ismeritek...
# EUR to CAD
arfolyam_eurtocad = 1.57
szamlalo = 1
while (szamlalo < 21):
cad = arfolyam_eurtocad * szamlalo
print (szamlalo, " EUR = ", cad, " CAD ")
szamlalo = szamlalo + 1Valamiért nem tud számolni a Python, mert az 1.57-nél az 5.,10, 19. 20. sornál az X milliomodik résznél ad valamennyi értéket a változóhoz.
Utánanéztem, hogy a round() függvénnyel lehet kerekíteni pl. 2 tizedesjegyig.
Csak az a baj, hogy nem tud kerekíteni sem. Előfordul, hogy az 5-öt lefelé kerekíti - és két tizedesnél ez 1%.
Ha 100 millió EUR-t váltok CAD-ra (a példa alapján), akkor buktam 1 millát CAD-ban a Python miatt.
Azt rebesgetik, hogy komoly scripteket lehet vele írni - biztos van megoldás - csak nem tudom hogyan lehetne kivédeni ezt a kellemetlenséget.Ha valakinek van megoldása és megosztja, köszönöm szépen - érdekelne a miértje is...
Tegnap kezdtem a Pythont - szóval csak bonyolítás nélkül.
Köszi előre is...
Új hozzászólás Aktív témák
- Getac F110 - Ipari / Katonai tablet - I7 8665U 16Gb rammal - több db
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Rog Ally Z1 Extreme 512GB SSD/16GB RAM, szép állapotban, üvegfóliás, garanciális
- Lenovo laptop i3-8130U / 4GB RAM / 256GB NVMe SSD / GeForce MX110 / Win10 hibátlan esztétika
- ChatGPT Plus, Előfizetések
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Thunderbolt Dock WD22TB4 (210-BDTD)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Keresek Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3996
- Garmin USB ANT Stick jeladó eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
de eltelt 30 év és még mindig nincs megoldás.