Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
justmemory
senior tag
válasz
EQMontoya
üzenetére
Sziasztok!
Szerintem sincs szükség arra, hogy ha már "else", akkor a "kerdes" változónak másik értéket adjunk...
Illetve nem tudom, hogy a sys miért van importálva, használva nincsen
A fájl mentését én valószínűleg gtk-val oldanám meg, mert így ha terminálban adja meg a fájlnevet a user, akkor két dolog van, szerintem: vagy az abszolút elérési utat gépeli be (macera), vagy abba a könyvtárba fogja menteni a txt fájlt, amelyben a script fut...
Tennék bele egy olyan apróságot is, hogy az "i" és "n" betűkön kívül mást ne tudjon megadni a user, mert ebben a formában ha nem "i"-t nyom, azt "n"-nek fogja érzékelni a program.
Az elejére valószínűleg betennék még annyit, hogy
#!/usr/bin/python - nem feltétlenül szükséges, csak könnyebb futtatni;
#-*- coding:Utf-8 -*-; nem tudom, hogy ez utóbbi feltétlenül kell-e; python 2.5-öt használok (régi, tudom, de ez van), ott az ékezetes karakterek miatt kell; nem tudom, hogy a 2.7 vagy akár a 3 tudja-e kezelni alapból az ékezetes karaktereket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- OLED TV topic
- Xbox Series X|S
- Autós topik
- Futás, futópályák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Elemlámpa, zseblámpa
- World of Warships
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 8/256 Aurora Purple
- Eladó PDP Riffmaster Wireless Guitar Controller PS5, PC
- Acer Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i9-13900H RTX 4060 16GB 512GB NVMe gar
- Nintendo Switch utazó, puha, kemény tokok gyári, Mario, Splatoon, Hori, Spigen
- P1 Gen4i 16" 4K UHD+ IPS i7-11850H RTX A2000 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Apple Watch Series 10 42mm Jet Black 96% (1év Garancia)
- Akció! ÚJ akku! Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen2 i7-9850H 16GB 512GB GTX1650 500nit 4K UHD 1 év gar
- Lenovo ThinkPad X1 Active Noise Cancellation fejhallgató
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest