Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• kovisoft
    őstag

A képlet, amit használ, szerintem jó, hiszen korrekt módon írja le az adatbevitelnél.

Én is tettem egy próbát a feladattal, bár más megközelítéssel: egyszerű osztályokba szerveztem az egyes alakzatokat. Ezt aztán lehet bővíteni rogyásig különböző trükkökkel, ellenőrzésekkel, összevonásokkal.

Nem szűnök csodálni továbbá, hogy milyen sok összetett és praktikus program és eszköz érhető el a neten. Például a fent említett próbálkozást Jupyter notebookban implementáltam, súgóként a képleteket is odaírva - természetesen LaTex formázással:C ... és mindezt simán feltettem a Google Colab platformra, így ti is láthatjátok, sőt, szerkeszthetitek is: [link]

How cool is that? :R

Biztos, hogy jó? Ez van nála: a gömbréteg felső sugara q1, a gömbréteg alsó sugara q2.
    Először kiszámolja a q1 és q2-höz tartozó szeletek magasságát, ez még jó:

m1=r-sqrt(r**2-q1**2)    # Felső szelet magassága
    m2=r-sqrt(r**2-q2**2)    # Alsó szelet magassága

Aztán jön a gömbréteg magassága. De az szerintem m2-m1 (a nagyobbik szelet tetejéből levágjuk a kisebbik szeletet). Amit ő számol, abban összeadja a két szelet magasságát és ezt az összeget levonja r-ből:

M=r-(m2+m1)              # Gömbréteg magassága

Persze lehet, hogy valamit rosszul látok, de Janos46 is azt írja, hogy bizonyos input adatokra nem jól működik.

Új hozzászólás Aktív témák