Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ViZion

félisten

LOGOUT blog

válasz qqcqqc #4194 üzenetére

atyagatya :Y
    Jah, ezt én is bemartam méretezésnél és nem is volt fizikailag hely. Eredmény: srinkelés megölte. Opnsense-nek rohadtul nem kell ekkkora, 15 GB nálam elég.
    Ne foglalkozz a csökkentéssel, opnsense gyönyörűen ment mindent és helyre is állítja.
    Csinálj új VM-et, mint a mostanid. opnsense telepít, semmit nem konfigolsz, csak telepíted. Régi opnsense konfig lement. új opnsense-be feltölt. Restart helyett csak leállítod, mindkettőt. Újről a disk leválaszt, átrak a régire, SCSI1 lesz ott, réginél SCSI0 leválaszt (hmmm... lehetne fordítva is és akkor az új lenne a 0-a, de ez csak most ugrott be :B ). Boot sorrend átállít, VM indít, konfig betölt.
    Esetleg a macaddress-el lehet macera, akkor interfaces beállít, vagy a konfig xml-ben javítod és feltöltöd. Sírni kezd, h hiányoznak pluginok, azt visszarakod, restart, kész.
    Leírni és olvasni hosszabb, mint megcsinálni.

B-terv: ha van mentésed PVE alatt, akkor visszarakod azt, a jó tárhely mérettel és abba töltöd a friss konfigodat. Nekem ezt 2-3 naponta menti, nem tudom minek, de menti HDD-re, elfér.
    A lényeg: a jelenlegi opnsense konfigod legyen mentve, akkor minden beállításod, szabályod megvan.

Új hozzászólás Aktív témák