Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen egeret válasszak?
- Androidos tablet topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bemutatkozott az In Win legfrissebb, AR szériás kompakt AIO-ja
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
totron
addikt
A kifejezéseken túl kell látni, papíforma és gyakorlat különbségeivel mindenképp szembesülsz, jobb esetben tanulópénzeket megspórolva.
Céges-HR-s kamuzsargontól függetlenül: hogy kinek jobb ha misztikus terület marad és ki ugorjon bele, az eltérő. Van, akiben ott a potenciál, de teljesen átellenes, eltérő kultúrkörből jön, másnak meg kezdetektől a PC-je a szőranyája, mégsem lesz több közepesnél soha.....(#20311) cucka, .....persze így többen labdába rúghatnak, ami mondjuk, hogy jó. Tömegek szintjén viszont már ott van a script kiddie-hozzáállás, amire már nehezebben mondom rá ugyanezt. Semmi elitizmus nincs ebben, egyszerűen a csaj téves világképet közvetít saját maga és a nézői felé is. Lehessen antipatikus az az attitűd amikor valaki nem látja saját korlátait, egyben a szakma távlatait/mélységeit, mivel nincs akkora tudása, hogy láthatná azokat. Nekem inkább ez jött le a videóból, mintsem az, hogy korrekten helyezte volna el magát - mert azzal nem is lenne semmi gond.
Nem a kezdeteiről van szó, pont nem: fenntartható cselekvésről, megél belőle, visszaigazolást nyer ezáltal. Van, akit soha nem érdekel mit miért kell csinálnia, nem lát túl a saját szalagmunkáján, nem is igénye, nem is várják el tőle, leéli az életét. Ide ez nekem nem passzol, még ha van is ilyen része.
Pont az ilyen kürtölések, videók vonzzák aztán azokat a kérdezőket, akikről süt, hogy betanított munkakörben tolták addig lefele műszakjaikat, egyiket a másik után. Felesleges megvezetni őket, reményt adni ilyen irányban. Nem a fizu miatt kell csinálni, sem nem fizu miatt buzdítani bárkit.Arrül is lehetne vitatkozni, hogyan alakulnának a script kiddie-k nélkül a fizetések, de talán ez egy fals felvetés lenne. Szükség van a szintekre, de legyen önlátás és ne akarja senki a legegyszerűbb szintjén eladni az egész témakört.
Van egy másik, Gina nevű kóderlány, ott van hasznos, kifejezetten tud amúgy is jó drop lenni a magyar szó a témában, de van videó, amiben AI által e-könyvvel való pénzkeresés lehetőségát ajánlja, amiben hát miért is lenne érték ha egyszer bárki meg tudja lépni, a végeredmény minőségéről nem is beszélve, könnyen belátható. Így aztán nem értem őt, valahogy összeegyeztethetetlen a logikátlanság bármilyen formája egy ezt a területet űző emberrel, inkább nem adnék a kezébe projektet mint igen.
(#20310) Vision, ne kérkedjen vele legalább. Még ha nem is annak szánta. Ez a hozzáállás zavar, a világ zajlik ahogy zajlik úgy is.
-
totron
addikt
[link]
Klasszikus rossz üzenet: a megalapozottság, mélység hiányának bólogat, hiszen azok hiányában is megél webfejlesztőként. -
totron
addikt
Nyár van. Nyaralni indulj el
Ütköztök kihívásba jóidő esetén? Könnyebb fókuszálni egy borongós közegben amikor nem pezseg minden? -
totron
addikt
válasz Drizzt #19157 üzenetére
Nem kevés ifjonti munkavállaló gondolta-gondolja azt, hogy a C++ egy holtnyelv. Általános vélekedés és egyébként is a Javába/C#-ba születettek és tanultak bele, minek turkáljanak a múltban. Főleg, ha megélnek a jelen tudásukból. Ettől függetlenül meredeknek érzem a szakmán belüli ilyen mértékű fogalmatlanságot, de oda se neki. Akikkel én beszéltem a "nem is gondoltam volna, hogy még használják"-féle személyiségtípusok voltak zömében, tehát nincs ebből harag.
-
totron
addikt
válasz axioma #19119 üzenetére
A Python is bonyolítható, nem is kicsit. Aki egyszer látott kimaxolt Python kódot, az nem feledi. Sokan a startkövi mivoltából indulnak ki, arról van az említés. Megosztó volt amúgy mindig is, talán kevésbé önmaga okán, inkább olyan helyiértékbe született bele ahol tudták és akarták focilabdaként használni a témát tárgyalók.
Valószínűleg beragadt a világlátásom, de végül is ki mit ajánlana, C/C++ vagy inkább .NET/Java/C# tengelyt?
Talán lesz elemző a kérdést feltevő lányból. Meg hogy látjátok a ServiceNow intézményét? Az nagyon megy mostanság, nem rossz pénzekért.
-
totron
addikt
Érzek némi szubjektivitást a véleményben. Épít-épít, van is logika az ajánlásodban és értem én, hogy az alapos tudást reklámozod, de ilyet ma nem találsz, aki a "latinnal" kezdi. A leány is csak hallotta, hogy frontend felől egyszerűbb a történet, így gondolta megnézi (amivel nincs is semmi baj). Ám ahogy el is hangzott, nem úgy van az, hamar kisül, hogy nem betanított munkakör lesz a jussa. Ma a skript kiddie-ség felől közelítendő a téma: esetleg beles-beleesik valaki, aztán ha nagyon úgy van szakosodik valamilyen irányba, ami persze a te vagy az én szememben dicséretes, gondolom te sem ma kezdted. De ha kerekedik is kedv, akkor is a töredék töredéke lesz az, aki beágyazott-assembly mélységekbe merül el 2023-ban, amit én őszintén szólva meg is értek.
A C++ miért szemétdomb? Jó középútnak gondolom az érdemi tudás és a gugliprogramozók között az előbbi javára és az életkedv is könnyebben megmarad. Az meg nem lehet - a logikád mellett sem - vezérelv, hogy majd könnyebb lesz átnyargalni egy másik, elvárt nyelvre - egy programozói munkakörben nem, ez eleve magolásra való támaszkodást feltételez. Pár szintaktikai különbség menjen már, ez a legkisebb része. De aki billegő, tehát szereti az egyszerűbb utat választani, de van esze különben, annak sem tesz jót ha úgy csap bele, hogy azt lesi hol tud összevonni, egyszerűsíteni már az elején - annak később lehet helye.
Eleve olyanra kell élezned magad, hogy ne szívathassanak soknyelvvel, juniorként sem, úgyhogy valahol egyet mondunk. Akárhogy is, nagy falat belevágni.
Szerk.: az egyik fajta örökséget nagyon pártolod, a másik fajtát szemétnek látod. Az igénytelen elődök munkásságát szerintem felesleges az adott nyelv számlájára írni... Túrtam elég szemetet, de sosem a C++-ra haragudtam.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Apple iPhone 7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Rpaspberry PI 4 8GB RAM, X825-C8 ház, X735 Tápvezérlő Hat, X862 m.2 SSD Hat, WD 240 GB m.2 SSD-vel
- Samsung Galaxy Note 10.1 tablet vezeték nélküli billentyűzettel, tokkal, egyéb kiegészítőkkel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest