Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• thiclyoon

aktív tag

válasz instantwater #13681 üzenetére

(#13675) Silεncε: terminal, teljesen jogos. Megoldható winen is, de egy idő után én is át szoktam nézni mac-re

(#13676) dabadab: a sok c++ kérdést nem tudom hovatenni, nálam is volt ilyen korszak (c#, gimiben), de az meg érettségiig bezárólag. Lehet, hogy csak ilyen korúak kérdeznek :DD

(#13681) instantwater: eltúloztam, de általános ismeretet bőven kap az is, aki hallani se akar a dologról, és nem csak elméletet, hanem gyakorlati ismeretet is. Ismét a mobilfejlesztést tudom felhozni, ahol alapokon kívül tényleg nincs szükség másra a tapasztalataim szerint. BME egyébként, és persze itt is volt, mikor kézzel írtunk bubblesortot (quicksortot pl nem kellett), vagy stringkezelést, de ezeken hamar túljutottunk. A git pedig az egyetem fele körül már többedik tárgyban is alapkövetelmény (akár házik beadása, akár laborok során, vagy kiadott csoportmunka során elvárás, a tanár ott is követi a dolgokat, stb.) Magát a "git elméletet" (ha lehet így mondani) is tanultuk, volt tárgy amelyikben kvázi száraz anyagként adták le, másikban gyakorlatorientáltan mutatták be :)

• thiclyoon

aktív tag

válasz instantwater #13671 üzenetére

Bocsi a beleszólásért (biztos több tapasztalatod van, mint nekem), viszont ha olyan suliba megy, akkor igenis fog hallani a gitről, a js-ről, a docker-ről és a cloud-ról - bár valóban, go-val eddig nem találkoztam az egyetem alatt, ez nem zárja ki, hogy a későbbiekben / valamilyen válaszható tárgy keretein belül ne tanítanák. Felteszem van olyan suli, ahol talán az előadó se hallott a git-ről, de azt mondani, hogy "Nem fogsz hallani Gitről", az szerintem nagyon-nagy bátorságra vall :R

Szerintem (pl.) a c-c++-java tudás többet ér, mint "az IP, portok, tűzfalak" mélyreható ismerete - kinek mi, bár a saját véleményem szerint a docker se egy nagy találmány (tudom, nagyon sokan szeretik, biztos megvan az oka, és nem zárom ki, hogy a későbbiekben én is fogom használni, de eddig én csak a nehézségeket láttam vele). Az inputfájlos beolvasás se menő már, lehet, hogy mikor te jártál egyetemre, akkor sok ilyen volt, viszont a "beolvasás, rendezés" max 4 órát emésztett fel első félévben - és aki akart, az már c-ben is csinálhatott nem-konzolos dolgokat. Viszont akinek a portok jelentik a mindent, annak is jut legalább 2 tárgy, és specializáción is tud róla tanulni bővebben ;)

Azt viszont nem teljesen értem, miért szívás Win-en programozni (bár mostanában egyre felkapottabb az a nézet, hogy a win az szar, linux-ubuntu a menő a programozók körében) - nekem eddig egy dolog volt, ami nem igazán ment win-en, az az ios programozás :) bár hallottam már több helyről is, hogy a mobil programozók nem is igazi programozók, aki így gondolja az részemről így járt :DD (és persze linuxot is tanítanak, ennek ellenére eddig az összes egyetemi nem-mac gépen rajta volt a windows)

• thiclyoon

aktív tag

válasz instantwater #13594 üzenetére

Fordítva, én lennék, aki dolgozik :)
    Jelenleg nem létszükséglet a pénz, viszont nincs is papírom a tudásomról (egyetemre járok egy rövid ideig még). Egyetem mellett tetszene egy ilyen dolog, de nem akarom, hogy lehúzzanak. (Vagy legalább ne nagyon :DDD )

• thiclyoon

aktív tag

válasz martonx #13592 üzenetére

Adott egy projekt, tegyük fel 10000$-ért tudja a menedzsment megszerezni, elvállalni (tapasztalat ott is van, tudják, mit mennyi idő, pénz lefejleszteni). Óradíj alapján, ha 100 óra alatt van meg a dolog, akkor 100 * 10$-t kap a programozó (egyszerűség kedvéért legyen 10$/ óra az órabér), de ha az előbb említett arányos rendszerben pl 50-50-ben egyeznek meg, akkor meg hiába van kész a projekt 20 óra vagy 200 óra alatt, akkor is 5000$-t kap.
    Sajnálom, ha idétlen a feltevés, valahol el kellett kezdeni. Majd egyszer talán belejövök

• thiclyoon

aktív tag

Sziasztok!

Azt hiszem, nem egy tipikus ideillő kérdésem lesz, de mint kezdő programozó - vállalkozó - freelancer - stb. szeretném megkérdezni a tapasztaltabbaktól, hogy nem óra alapú elszámolás esetén egy adott projekt költségét milyen arányban érdemes / szokás elosztani a programozók és a "menedzsment" között? Utóbbiak szerzik a munkát, előbbiek csinálják meg, nyilván egyik se menne a másik nélkül. 50-50? 30-70 valamelyik irányba? Gondolom gyakoribb az óradíjas megoldás (kvázi alkalmazotti státusz), de hátha erre is tud valaki valamit mondani.

Köszi előre is! :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés