- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED TV topic
- RAM topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bundli
tag
Igazából azt szeretném csinálni, hogy jön egy REST üzenet, amelynek a Headerjében benne van az, hogy honnan jött. Ennek a REST üzenetnek a bodyját szeretném betenni egy HashMap-be, de aszerint szeretném ezeket szétválogatni, hogy honnan jött.
Tehát ha A-tól jött az üzenet, akkor az A nevű HashMap-be akarom tenni, ha B-től, akkor B nevű HashMapbe.
Ezt hogyan lehet értelmesen megcsinálni?
-
bundli
tag
Ezt a problémát hogyan lehet szépen megoldani?:
Kapok egy üzenetet, ami egy String. Ezután deklarálnom kell egy változót, amelynek a neve ennek a String-nek az értéke kéne, hogy legyen. Ezt hogyan lehetne szépen lekódolni generikusan? Java nyelvben főleg, de akár általános megoldást is szívesen várok.
Példa:
result = whatIsMyString();
String result.value = "sampletext"; -
bundli
tag
Sziasztok!
Milyen külföldi fórumot tudnátok javasolni, ahova egy programozással kapcsoaltos kérdést tehetnék fel? Lenne egy probléma, amit meg kéne oldani és azt szeretném valahogy körüljárni nyelvfüggetlenül. Természetesen nem konkrét megoldást, csak ötleteket várnék ott.
Stackoverflownál kicsit kmolyabb oldalra gondoltam.
Köszönöm!
-
bundli
tag
Sziasztok!
Bash script programozást szeretnék tanulni. Milyen oldalakat ajánlanátok?
Köszi!
-
bundli
tag
Sziasztok!
Java, Python és általános programozási tudásomat szeretném felfrissíteni interjú előtt. Tudtok javasolni ilyen oldalakat, amivel át lehtene nézni a szintaktikát és az alapokat?
-
bundli
tag
Inkább matek mint programozás, de meg kéne találni az elvi hibát benne. Kép. Ezen a képen minden megtalálható. Tehát annyit kellene eldönteni matekkal/programozással, hogy a "Q" pont a "t" egyenes alatt vagy felett van.
Amit ismerek: P1,P2,P3
Ha valaki rájön, hogy mi az elvi hiba benne azt nagyon szépen megköszönném!
-
bundli
tag
Sziasztok!
Az alábbi problémát szeretném megoldani C++-ban, mindenféle külső függvény használata nélkül.
Adott egy Idle függvény, ami akkor hívódik meg amikor nincs dolga a programnak.(tehát elég sokszor) Itt kéne elszámolni valahogy egy másosdpercig(nagyjából) úgy, hogy ebben az idle függvényben mindig le tudjuk kérni a program futtatásától számított időt egy külső függvénnyel. Ez a függvény minden egyes meghívásnál ms-ban adja vissza az eltelt időt.
Erre szerertnék valami egyszerű, de működő megoldást, nekem nem sikerült rájönnöm ilyenre.
-
bundli
tag
válasz
Sk8erPeter #8594 üzenetére
Tehát akkor csak simán futtatható kódrészlet? Szerintem ennél kicsit pontosabb definíciója is van, neten nem igazán találtam rá jót.
-
bundli
tag
A script szót hogy jellemeznétek magyarul pár szóban? Esetleg: rövid futtatható kódrészlet?
-
bundli
tag
Köszönöm mindkettőtöknek a választ!
A push bullet nagyon tetszik, ismerem és használom is, tök jó hogy azt ilyenre is lehet használni.
Melyik tárhelyt ajánljátok erre? Nem vagyok jártas ebben, lehet nem mindegyik enged ilyesmit futtatni.
Egyébként prog nyelvből a következőkben vagyok járatos: C, C++, Java, C#, Python, Matlab, SQL, Ezek közül melyikkel kéne nekifutni?
JavaScriptet ismerem, nem szeretem, de ha az a legjobb erre a feladatra, lehet megemberelem magam kicsit
-
bundli
tag
Sziasztok!
A következőt szeretném megcsinálni valahogy:
Van egy oldal, ami rendelkezik egy kereső funkcióval, legyen ez most a Hardverapro.hu, a könnyebb szemléltetés miatt. Annak a keresőjébe beírok egy kifejezést és utána kidob ugye X találatot.
Na erre akarnék egy figyelőt beállítani, hogy egy adott keresőszóra kijön 10 különböző találat, és X percenként lefutna ez a lekérés, ami jelezne ha változna ez a 10 elem. És itt természetesen nem csak a darabszámot kéne nézni, mert az is előfordulhat hogy valaki levesz egyet majd feltesz valaki más egy újat és akkor nem jelezné változásnak.
A következő elképzelésem lenne:
Valami olyan figyelő script kéne ami mondjuk egy ingyenes tárhelyről tudna futni. Nem tudom hogy az ilyen megoldható lenne és ha történt változás e-mailt küldene, de akár azt is lehet, hogy saját gépről futna a dolog, de az nyilván kényelmetlenebb lenne.
Egyelőre még csak megoldási javaslatokat kérnék, semmi specifikus, részletes megoldást.
-
bundli
tag
Köszönöm a válaszokat! Kicsit több segítséget is kaptam, mint kértem, de ez legyen a legkisebb gond.
Assemblyn belül látszódik az osztály.
Ez mit jelent? Ismerem az assembly nyelvet, tudok is programozni benne, de ettől még nem hiszem, hogy sok köze lenne hozzá
-
bundli
tag
Úgy általában mi értelme van láthatóságot tenni osztályok elé? Mit befolyásol? Ha nem írom ki milyen láthatósága lesz? Főleg C# / Java érdekelne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- One mobilszolgáltatások
- Milyen légkondit a lakásba?
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Suzuki topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Valve Index VR Kit
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Esport PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest