- ZIDOO médialejátszók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Dell notebook topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Protezis
őstag
Semmi gond!
Igen, én is a rendezett állapotot érem el az algoritmusommal. Azon a rúdon lesznek a korongok, ahol a legnagyobb korong van. Vagyis a végén újra rendezni kell az egészet arra a rúdra amit a felhasználó ad meg. Ez teljesen megegyezik az alap Hanoi problémával.
Látható, hogy bár működik a programom (megírtam és jó), csak rengeteg felesleges lépést hajt végre. Nem rekurzívan hogy csinálod meg? -
rdi
veterán
Most nézem, és nálam is csak a hagyományos Hanoi megoldás van, rekurzívval.
Ha a feltételezésem jó, és a korongok véletlenszerűen kerülnek kihelyezésre,akkor azt az állapotot kell elérni, amikor a nagy korong már a C rúdon van, és a többi pedig vagy az Á-n vagy a B-én, vagyis két részre osztanám a programot. Az első részben rekurzívan eléred a z általam leirt állapotot, utána pedig az ismert rekurzívval leprogramozod a második részt.
Viszont a rekurzív megoldások soha nem takarékosak, végrehajtási idő - tárterület kérdése. -
Drótszamár
őstag
Hát így első nekifutásra nem.
Elősször ülj le, és seggeld be az alap programozási tételeket, aztán a rendezési algoritmusokat.
Ha megvan még cd-n amiket a középiskolában kaptunk feladatokat, akkor azt oda tudom adni. (hogy megvan, annak kb 20% esélyt adok.) Ha nem felejtem el, még a héten utánanézek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Tesla topik
- ZIDOO médialejátszók
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Horgász topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest