- A Linux támogatását vágja meg leginkább az Intel leépítése
- SSD kibeszélő
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Változatos hardverbokréta
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jhonny06
veterán
válasz
Abysmal #5671 üzenetére
Azért nem ez az átlag. Ezzel nem a kollégát akarom minősíteni, de hajtani kell és lesz munkád. Lennie kell valami perspektívának, hogy nagyjából mit akarsz majd a későbbiekben csinálni és azzal foglalkozni a szabadidődben. Az egyetemen mindenbe csak kvázi belekóstolnak, úgyhogy abból nem lehet megélni. És ez nem lehet mentség egy esetleges állásinterjún.
Jim Tonic: Szerintem maradjunk annyiban, hogy BME/BMF/ELTE/SZTE/PPKE az elfogadható helyek; egyiken se végzel úgy, hogy tudsz valamit, ha nem foglalkozol vele magadtól. A BME-n se tanítanak többet, mint egy másik, rosszabbnak vélt egyetemen. És ezt a munkáltatók is egyre inkább tudják (szerencsére), hogy nem kerülsz be automatikusan csak azért, mert a BME-ről jöttél, mert segg hülye is lehetsz. Nem szeretem az ilyen álláspontokat.
-
_NCT
addikt
válasz
Abysmal #5671 üzenetére
BP-en tanultam a GDF-en. Természetesen megkaptam a diplomát, mindennel időben végeztem, sosem volt bukásom, egyszerűen az a lényeg, hogy aki nem programozói szak-ra megy, annak nincs sok keresnivalója a mérnök-informatikusok között. Mert gyakorlatilag az egész suli a programozás körül forog, szerettem volna Rendszergazdai körben mozogni, de erre nincs lehetőség, az iskola csak minimális gyakorlati és elméleti lehetőségeket biztosított (értem ezalatt azt, hogy feltelepítettünk egy Server-t, beléptettük tartományba + dhcp+dns server beállítás és ennyi, itt kifújt a dolog). Szóval engem inkább ez érdekelt volna, ezért a programozásból csak annyit tanultam meg, amennyi a vizsgákhoz kellett. Nem foglalkoztam vele tovább, hiszen örültem h elsőre sikerült, meglett minden. Aki pedig otthon tovább foglalkozott vele, mert ez érdekelte, nos ők könnyen el tudtak helyezkedni viszonylag.
Nem tudok általánosítani, és nem is akarok. Ez az én problémám is, és még ismerek jó néhány embert ( legalább 10-15-öt CSAK az én ismerettségi körömből) akik nem tudnak elhelyezkedni. Van barátom BME-ről, BMF-ről, ELTE-ről akik szopnak, mert nincs munka. Persze van akinek sikerül, de ez egy komplex dolog, egyrészt ismerettségen, másrészt szerencsén is múlik, ismerve a HR-es kollégák válogatási módszereit, van ahol az első 100-at shift+delete gombbal a Föld színéről is törlik, de ez már nem ez a topik, így nem offolnék tovább. Hidd el engem is idegesít h itt állok tele energiával, s sehol nem tudok kibontakozni. Teljesen nem vagyok elkeseredve, mert közeli hozzátartozóm Londonban dolgozik, így gyakorlatilag ha azt mondom h oké, intézzük el nekem, akkor következő hónapban már kint dolgozok, de én hülye szeretnék itthon érvényesülni + családom is itthon él. Nem akarok "menekülni", továbbá tényleg érdekelne az Android fejlesztés.
Bocsi a hosszú HSZ-ért, csak se türelem, se rózsa.... Az Off-ot befejezem, további kérdésekre PM-ben válaszolok
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A Linux támogatását vágja meg leginkább az Intel leépítése
- Linux kezdőknek
- Építő/felújító topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Autós topik
- SSD kibeszélő
- Battlefield 2042
- További aktív témák...
- Eladó 26 db Apple Watch óraszíj (45 mm-hez, kifogástalan állapotban)
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V11 - i5-12400F - RTX 3060 12GB - 16GB RAM - 1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V10 - i5-10400F - RTX 3060 12GB - 16GB RAM - 1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V54 - RYZEN 7 5700 - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB Fekete Színben,6 Hónap Garanciával
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Dell 14 Latitude 9410 FHD IPS 2in1 Touch i7-10610U 4.9Ghz 16GB 512GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest