- Melyik tápegységet vegyem?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Dell notebook topic
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- CPU léghűtés kibeszélő
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kompakt vízhűtés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
Jhonny06 #7784 üzenetére
nem tudom, milyen oprendszer, de linuxon úgy lehet, hogy végtelen ciklusban beleírod a dátumot a logba, majd pingelsz adott darabszámot és kezded újra.
a linuxos pingnek meg lehet adni, hogy hány csomaggal próbálkozzon, mondjuk 60-nal, akkor percenként beleírna egy dátumot a logba. de ez nagy shell script topic téma
-
modder
aktív tag
válasz
Jhonny06 #7567 üzenetére
Szerintem alapvetően a TCP/IP POSIX API-t értik ez alatt (vagy Windows API, ha az egyik már megy, a másikat is meg lehet tanulni). Értsd: tudj kódban listener portot nyitni, kapcsolatot fogadni, kapcsolódni másik géphez. Tehát papíron képes legyél ezeket leprogramozni.
Tudd mi a különbség a TCP, UDP, IP és más protokollok között (ICMP, TLS, DNS, alkalmazásszintű protokollok). Alapvető hibakezelési stratégiák a kommunikációban. Mit csinálsz, ha nem sorrendben érkeznek a csomagok (szintén UDP). Szálkezelés.
A Tannenbaum könyv egy referencia. Ha erre teszed fel az életed, akkor el kell olvasnod az általános részeket, de egyébként ha UDP kommunikációval foglalkozol, akkor fölösleges az ICMP csomagokat bit szintent ismerni. De az UDP-t pedig muszáj.
Példának okáért, hogy legyen fogalmad arról, miért kell a mély tudás (talán ezen az oldalon volt http://fabiensanglard.net/quake3/network.php)
Csak legfeljebb 1400 byteos UDP csomagokat küldözgettek a hálózaton annak ellenére, hogy elvben ~65000 byteos lehet egy UDP csomag, mert a default MTU a routereken általában 1500 byte. Sokkal nagyobb késleltetést okozna bevárni az összes slice-t a teljes UDP csomaghoz minden routeren, mint eleve kisebb csomagokat küldözgetni.
@bucsupeti Akkor sry
-
bucsupeti
senior tag
válasz
Jhonny06 #7572 üzenetére
Igen. És itt van ingyen, magyarul a MEK-en a TCP/IP - 1 óra alatt
A lényeg ebben is benne van. A hálózatokról, a hálózat különböző rétegein működő protokollokról szerintem a Tanenbaum könyv a "biblia". Biztosan vannak még jó könyvek és azt is el tudom képzelni hogy vannak jobbak mint a T könyv. Én is szívesen olvasnék ezek közül egyet-kettőt.
-
bucsupeti
senior tag
válasz
Jhonny06 #7567 üzenetére
Általában a Számítógép hálózatok című tantárgy (vagy hasonló) ismeretét jelenti.
Valóban az az 1600 oldal tudása szükséges és hát sajnos át kell látni.
Tömören az OSI 7 réteget kell ismerni illetve a köré kapcsolódó fogalmakat. A TCP/IP a jelenleg legelterjedtebb protokollok. Ezek működésének bitszintű ismeretét várják biztosan nem véletlenül. Csodálatos világ ez a technológia, ami a 70-es évek óta változatlanul működik és még sokáig működni is fog. Érdemes megismerni.
Tanenbaum könyv ajánlott olvasmány a témában -
bambano
titán
válasz
Jhonny06 #7567 üzenetére
gondolom alapvetően socket programozást jelent, meg az alsóbb szintű protokollok ismeretét debuggolási szinten. ezen kívül szerver vagy kliens oldali programozást is jelent, amikor adott felhasználói szintű protokollt kell leprogramozni, és érteni kell hozzá olyan szinten, hogy tudd támogatni. vagy felhasználói szintű protokollt kitalálni...
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Jhonny06 #6695 üzenetére
Fél éven belül kétszer is fel lehet készülni, csak csinálni kell keményen. Én (mi) fél évig ültünk egy vizsgán, feleslegesen. Végig kell venni a kapcsolódó könyvet, példákat is, aztán kicsit újra, majd feltúrni a netet kérdések után, és megértve átvenni mindent.
Egy vizsga nem elég, minél több kell; néha (mindig?) több vizsga tesz ki egy nagyobbat, értelmesebbet. Értéke mindenképp van, mert mutatja, hogy hajlandó vagy pluszolni, illetve, ha, egy cég ilyen (jelen esetben Microsoft) technológiára épít, akkor simán előrébb vesz a listán azzal szemben, akinek nincs (sokszor akkor is, ha neked diplomád sincs, ekkor már ajánlott több ilyen certificate).
Készülés során biztos lesz olyan session, hogy "ó, b+, ezmiez", de nincs ok a pánikra.
-
válasz
Jhonny06 #5705 üzenetére
Te pont azt mondtad, amit én. Hogy kb. egyforma tudással jönnek ki a hallgatók. És ezt a munkáltatók is tudják. Én megpróbáltam kiemelni egyet a sulik közül, azt is azért, mert sok a támogató, és van lehetőség támogatott munkákra. Ám nem ez volt a mondanivalóm lényege. Magam sem vagyok BME-s amúgy, félreértés ne essék. Az is tény, hogy láttam már gyengébb egyetemi infóst, mint GDF-est. Szóval tényleg kár bárkit is a suli alapján ítélni. Az elhivatottság sokkal többet számít.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- LEGO klub
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Windows 10
- Béta iOS-t használók topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Melyik tápegységet vegyem?
- 24 Hours of Le Mans
- További aktív témák...
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- GOPRO Hero 11 BLACK akciókamera - különlegesség!!! Labs fw 01.20.70
- DJI Mavic 3 Pro RC - drón szett új állapotban - 2 akkuval
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest