Hirdetés
- Lassacskán fenyőfát állítanak a hardverek
- Tudjuk, de nem tesszük: a magyarok többsége nem törődik adatai védelmével
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Irodát kért, de gyárat kapott Elon Musk a Samsungtól
- Nyílt forráskódú lett a legegyszerűbben használható AI tartalomgeneráló
- Több száz játékban kezdi meg karrierjét az FSR Redstone
- iPad topik
- Milyen házat vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Akciókamerák
- Lassacskán fenyőfát állítanak a hardverek
- Ha a koreaiakon múlik, még évekig ingünk-gatyánk rámehet a memóriákra
- Milyen notebookot vegyek?
- Az ötlet jó, de milyen a kivitelezés? Teszten a Chieftec Kockája
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Geriman25
csendes tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Köszi a válaszodat

Amiket beraktál linkeket nem bírom megnyitni(egyiket se), azt írja Nem megbízható kapcsolat
-
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
UML: Több nézet van. az én szempontom az, hogy az UML arra jó, hogy utólag - vagy előre, de fenntartásokkal - olyanok, akik nem értenek a kódhoz (rendszerszervezők, projektvezetők) láthassák, milyen folyamatok, esetek, stb. fordulhatnak elő az alkalmazásban.
Egy fejlesztőnek az UML lényegtelen. Ha előre megrajzolt, akkor úgyis változik, ha meg utólag generálom, azt nem magamnak teszem.
Éppen ezért szerintem egy fejlesztőnek igen kevés haszna származik az UML-ek olvasgatásából. (persze ha egy nagy rendszer csatlakozási pontjait, szervereket akarok látni, az más, most a kódra, alkalmazásra értek mindent). Én így látom.
Sőt! Kicsit tovább is megyek és azt mondom, nem adat és adatszerkezet alapú szemléletben kellene már gondolkodni. Ha én egy másik fejlesztővel beszélek, rajzolunk ugyan, de nem UML-t, hanem dobozkákat, folyamatokat, ahogyan az a kódban vagy felületen meg is lesz valósítva. Ebben az UML inkább hátráltatna, mint egy gyors skiccelés. A gyakorlat nálam nem igazolja az UML vélt erejét. 
A sikerélmény szükséges az érdeklődés fenntartásához, de ha rögtön nekiáll valaki superclassokat írni és később akarja megtanulni az elveket, nehezebb lesz. Mellette lehet mórickázni, de ugye ismert a mondás: elmélet nélkül nincs gyakorlat és fordítva. Legalábbis akkor, ha az ember komolyan foglalkozik valamivel. Garázs szintű fejlesztéshez, meg számológéphez nem kellenek nagyon elvek, de nem szabad ott ragadni.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Le Mans Ultimate
- Kuponkunyeráló
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- LEGO klub
- Diablo IV
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hogwarts Legacy teszt
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Samsung S20 Ultra 5G + Galaxy Watch 5 Pro egyben, tokokkal, dobozokkal
- Eladó macbook pro 16 M1 Max 10 CPU/32 GPU 64GB 1TB
- Nálam már kapható a jelenlegi leggyorsabb brutál notebook: Samsung Galaxy Book 5 Edge 5G!
- Sony WF-G700 White- INZONE Buds vezeték nélküli zajszűrős(ANC) fülhallgató - Fekete, 2 év gari
- High-End AMD Ryzen 9 9950X3D, ASRock X870E Taichi + Dell AlienWare AW2725DF + ajándékok
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Airmsen YW500 ablaktisztító robot / 12 hó jótállás
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W with combo cable (3TR87AA)
- Samsung Galaxy S23 Ultra Green 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, 200 MP kamera, beépített S Pen
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 48GB RAM 4TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest