- A frissített, béta verziójú NVIDIA Apphoz készült az új GeForce driver
- Gondnokság alá helyeztetnék a Google Chrome böngészőt
- Megerősíti a platformfüggetlen sugárkövetéses tesztjét a 3DMark
- A Seenda ollós klaviatúrája a Microsoft Sculpt Ergonomic Keyboard nyomdokain jár
- Gamescom 2025: Itt a legújabb Gaming NUC
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Gamescom 2025: Harminc évnyi VGA
- TCL LCD és LED TV-k
- Megerősíti a platformfüggetlen sugárkövetéses tesztjét a 3DMark
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Home server / házi szerver építése
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ispy
nagyúr
válasz
bambano #17742 üzenetére
Miért foglalna sok helyet? Annyit foglal, amennyit belepakolsz. Nem mintha az elmúlt 10 évben találkoztam volna valaha tárhely kapacitás gondokkal.
Egyébként sem egy új dolog, az msnek is megvolt erre 100 éve a technológiája, VM-nek hívták...persze olyan microsoftos volt.
Appok esetében lokális gépen én sem látom minden esetben az előnyét, arra ott az op rendszer, hogy kezelje az appok futtatását. De ezek a beszélgetések annyira általánosak, hogy ebben a formában tényleg semmi értelme, ez egy tool, ott kell használni, ahol ez adja a legtöbb előnyt a többi megoldással szemben, az ilyen minden legyen konténer emlékeztet egy kicsit a minden legyen class dologra, mert az a jó. Azt közben meg nem.
-
válasz
bambano #17742 üzenetére
> azért remélem, hogy a konténerizáció sosem lesz cél.
Te mit ertesz egyebkent kontenerizacio alatt? Marmint szerintem az cel a desktopon is, hogy kontrollaljuk az appok eroforrashasznalata. Tehat szerintem az jo, hogy meg tudjuk mondani, hogy pl. egy adott app nem ferhet hozza barmihez, amihez en hozzaferhetek. Vagy hogy nem kommunikalhat bizonyos halozati eszkozokon, vagy hogy nem foglalhat X%-nal tobb CPU-t. A kontenerizacionak ez a lenyege -- kezben tartjuk azt az interfeszt, amihez az app hozzafer.
Pelda: ha inditok egy bongeszot, akkor peldaul nem szeretnem, ha hozzaferne a dokumentumaimhoz. Vagy egy szamologep alapvetoen semennyire ne ferjen hozza a halozathoz, fajlrendszerhez, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Eladó Macbook AIR M1 2020
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 12/512GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Keresek: PGA processzor "kiemelőt".
- Samsung Galaxy A54 5G 8/128GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó szép állapotban levő Lenovo Tab M8HD 3/32GB / 12 hó jótállással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest