-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
válasz
bozsozso
üzenetére
mysql, postqresql, Microsoft sql, oracle, és akkor a kismillió nosql-ről még nem is beszéltünk. Bármelyiket választhatod, noha ilyen célre, én nosql-el nem szopatnám magam, inkább hagyományos tranzakciós sql-t választanék.
Webes rendszernél egy webes rendszerre gondolok, ami egy szerveren fut, és böngészőből lehet elérni, és használni. Itt kelleni fog neked valamilyen szerver oldali nyelv, lehet az php, JavaScript, java, c#, Python tudomisén bármi.
-
bozsozso
őstag
válasz
bozsozso
üzenetére
Itt gondolom létre kellene hoznom egy termékek táblát, ami tartalmazza az adatokat amibe majd írni tudom az értékeket, kellene az anyagok tábla amibe szintén írnom kellene. Úgy esetleg létrehozható a termékek tábla, hogy az anyagokat figyelembe vegye ami alatt majd rögzítem a felhasznált mennyiséget
Termékek táblában mezőnévbe kellene:
Termék kód
Termék név
Termék ár
Anyag kód1
Anyag kód2
sorban folytatva ami megjelenik az anyagok táblábanAnyagok táblában mezőnévbe:
Anyag kód
Anyag név
Anyag árRendelt tábla mezőnév:
dátum
Termék kód1
Termék kód2
stb.
ezt is automatikusan kellene vennie a termékek táblábólSzállított tábla mezőnév:
Egység
dátum
szállítólevél száma
Termék kód1
Termék kód2
stb.
ezt is automatikusan kellene vennie a termékek táblábólVagy esetleg ezt másképpen javasolnád megtervezni?
-
Silεncε
őstag
válasz
bozsozso
üzenetére
A mysql jó lehet. Én a Pascalt nem biztos, hogy erőltetném, inkább ahogy martonx is mondja, valami webes irányba nézelődnék. Szerintem PHP-ban viszonylag egyszerűen össze lehetne rakni, feldobsz egy XAMPP-ot, az hozza magával a mysql-t meg a PHP-t, PHP-ból egyszerűen lehet kezelni a mysql-t. Ha jól értettem, ez egy belső használatú cucc lenne, szóval cicomázni sem annyira kell, minimál css (vagy raksz rá egy bootstrap-et, ha akarsz) és kész. Hátránya a webes cuccnak, hogy valahol nyilván hostolni kell, de ez akkor is állna, ha Lazarusban írnád, mert a közös db-t tenni kell valahova.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Autós topik
- Videószerkesztés
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Nagyon nem szokványos módon ment tönkre egy ASML gép Kínában…
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Szólánc.
- SSD kibeszélő
- Nikon DSLR topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Alkatrészt BESZÁMITOK! / ASUS TUF GAMING B550M-E alaplap Garancia: 2026.07.11
- Apple Watch ULTRA 2 49mm fekete titán GPS + Cellular nagyon szép, akkumlátor 99%! Apple.hu céges.
- Logitech G29 kormány és pedál szett, hibátlan állapotban 3 hó garanciával üzletből eladó!
- Zotac RTX 2060 AMP 6GB GDDR6
- PlayStation VR2 szett, töltőállomással és merev hordozótáskával, Bp-i üzletből eladó!
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DXRACER Prince L gamer szék
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÚJ AKKU!!! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest