- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Az Enermax tényleg nem viccel, ha az új tápjának garanciaidejéről van szó
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós kamerák
- Gaming notebook topik
- Milyen lézer nyomtatót vegyek?
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
kezdosql
üzenetére
Lefordítom: azért utálod a programozókat, mert veled ellentétben nem lusták megtanulni a szakma nyelvét.
Hát, nem muszáj programozónak lenni igazából.Tudom, hogy morbid példa, de ez egy kicsit olyan, mintha az orvosra is haragudnál, hogy szakszavakat használ, és nem azt mondja, hogy a kedves páciens belülről halódik megfele, hanem azt, hogy leukémia.
A végére egy kis jó tanács, amit szerintem fogadj meg: Ha még az alap angol nyelv is gondot okoz, akkor szerintem gondold ezt végig, és inkább válassz valami másik szakmát. Vannak a programozáson kívül is kreativitást igénylő, jól fizető, érdekes szakmák, amihez más fajta készségek kellenek.
Ha pedig lustaságból nem megy az angol, akkor pláne azt ajánlom, hogy máshol nézelődj, mert a programozás egy olyan szakma, amit nem lehet "megtanulni". Folyamatosan képezned kell magad, jó eséllyel angol forrásból, önerőből, valószínűleg egyedül, munka után, otthon, a szabadidiő kárára, vagy lemaradsz és elavulsz.
-
disy68
aktív tag
válasz
kezdosql
üzenetére
A programozás nyelve az angol, ha tetszik, ha nem. A programnyelvekben használt parancsok/osztályok/nyelvi elemek is mind angolul vannak megírva, azokkal sem árt tisztában lenni.
Ahogy látod én is abba halmazba tartozom, akiket utálsz. Nem tartom célravezetőnek magyar megfelelőket ráhúzni szakmai kifejezésekre, amiket használni fog elenyésző magyar kezdő fejlesztő, akiknek később úgy is szükségük lesz az angol megfelelőkre, ha a szakmában akarnak maradni és fejlődni is szeretnének, mivel az angol megfelelőket használja az egész szakma. Lehet ezt nem szeretni, meg fujjolni rá, de nincs sok értelme.
És még annyit, hogy akikkel eddig találkoztam programozók közül, nagyon kevés tudott jól magyarázni - többek között én sem - pláne egy szakmán kívülinek magyarul. Ez nem szokott beletartozni a skillset-be (csak hogy egy kis hunglish is legyen
)
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- BONTATLAN Új iPhone 17 PRO 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 17 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- TP LINK AX3000 Wi-Fi 6 PCIe kártya.
- GAMER PC - R5 5500/RX 5700 XT 8GB/16GB RAM/500GB SSD/600W/W11 PRO
- GAMER PC - 5 5500/RX 6600 XT 8GB/16GB RAM/512GB SSD
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI GF63 Thin 10SC Gamer - i5 10500H 16GB DDR4 1TB SSD GTX 1650 4GB Max-Q W11
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 16GB 512GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- HP ProDesk 600 G4 i5-8100 16GB 512GB 1 év garancia
- iPhone 15 Pro 128GB 100% (1év Garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

)