Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• opr

nagyúr

válasz kezdosql #10354 üzenetére

Lefordítom: azért utálod a programozókat, mert veled ellentétben nem lusták megtanulni a szakma nyelvét.
    Hát, nem muszáj programozónak lenni igazából.

Tudom, hogy morbid példa, de ez egy kicsit olyan, mintha az orvosra is haragudnál, hogy szakszavakat használ, és nem azt mondja, hogy a kedves páciens belülről halódik megfele, hanem azt, hogy leukémia.

A végére egy kis jó tanács, amit szerintem fogadj meg: Ha még az alap angol nyelv is gondot okoz, akkor szerintem gondold ezt végig, és inkább válassz valami másik szakmát. Vannak a programozáson kívül is kreativitást igénylő, jól fizető, érdekes szakmák, amihez más fajta készségek kellenek.
    Ha pedig lustaságból nem megy az angol, akkor pláne azt ajánlom, hogy máshol nézelődj, mert a programozás egy olyan szakma, amit nem lehet "megtanulni". Folyamatosan képezned kell magad, jó eséllyel angol forrásból, önerőből, valószínűleg egyedül, munka után, otthon, a szabadidiő kárára, vagy lemaradsz és elavulsz. :K

• disy68

aktív tag

válasz kezdosql #10354 üzenetére

A programozás nyelve az angol, ha tetszik, ha nem. A programnyelvekben használt parancsok/osztályok/nyelvi elemek is mind angolul vannak megírva, azokkal sem árt tisztában lenni.

Ahogy látod én is abba halmazba tartozom, akiket utálsz. Nem tartom célravezetőnek magyar megfelelőket ráhúzni szakmai kifejezésekre, amiket használni fog elenyésző magyar kezdő fejlesztő, akiknek később úgy is szükségük lesz az angol megfelelőkre, ha a szakmában akarnak maradni és fejlődni is szeretnének, mivel az angol megfelelőket használja az egész szakma. Lehet ezt nem szeretni, meg fujjolni rá, de nincs sok értelme.

És még annyit, hogy akikkel eddig találkoztam programozók közül, nagyon kevés tudott jól magyarázni - többek között én sem - pláne egy szakmán kívülinek magyarul. Ez nem szokott beletartozni a skillset-be (csak hogy egy kis hunglish is legyen ;) )

Új hozzászólás Aktív témák