Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• djyuri

őstag

válasz mr_ricsi #255 üzenetére

Pill. Előszőr word-ben megírom,mert két óra után egyszerűen kilépett a ph.
    Ebben igazad van. Az MI a maradék szabad processzorra van hagyva. Ha az túl kevés,akkor kezd akadni vagy kihagyni az MI.
    Amit ezzel akartam mondani,az hogy az intelnél lévő HT miatt erre az MI kidolgozásra több hely marad és így ugyanolyan alkatrészek mellett (vga,ram..) jobb teljesítményt fog nyújtani az intel. (persze most az új technológiákról van szó mind az intelnél és mind az amd-nél)
    Uhh,még valami: ha egy játéknál úgy jön,hogy hirtelen az átlag procihasználat fölött kell teljesítenie a procinak,akkor az intelnél a HT miatt erre van mód,míg a nem Ht-nél nincs.

A grafikai szinten a fixtv és egy számtek tanárom szerint az amd processzoroknak több közvetlen grafikai számító alapkódec-e van beintegrálva. Erről többet nemtudok.

A többit télleg worben meg kell írnom,mert mégegyszer nem akarom,hogy eltünjön.

És igazatok van abban,hogy felelőtlenül cselekszem. Gondolom azért mert eddig még nem volt belőle gond. Viszont feltételezem általában,hogy az aki nekifog az ilyesféle bütyköléseknek,az tudja az érintésvédelmi előírásokat és szigetel rendesen. Amúgy nekem még nem volt olyan szilárdtest reléhez szerencsém,amin valaha is kijutott volna az alsó hűtőfelületéhez valamilyen potenciálkülönbség az érintkezőkhöz képest. Eszerint nekem csak szerencsém volt. Erről még sehol nem találtam leírást,de ha ti mondjátok,akkor jobban utána megyek.
    A végzettséghez csupán annyit mondok,hogy csak érettségi és előadások és kb egyfolytábani gyakorlat. Persze nem olyan szinten,mint Tisztelt Stol-nak. Nekem papírom csak érettségiről van,de lelkes elektonika bulvár vagyok. Tehát,amit egyes külön előadásokon és tanórákon lehetett megtudni,azt megtudtam,meg persze sok elektronika újság,de tömör betanulás szinten nem foglalkoztam vele annyit,mert sok más tantárgy ezt nem engedte időben.

A honnan szedett dolgok: Mivel látszik,hogy keveset vagyok itt fent és ez necsak a hugom állandó chat-elése miatt van,hanem szinte mindennap vájkálok,kutakodok olvasmányokban,persze nem mindig elektronikab. És mielőtt valami eszköz készítését írom le vagy vázolom fel,azelőtt természetesen átrágatom műszakibb barátaimmal. Viszont abban igazatok van még mindig,hogy nem számolok azzal a lehetőséggel,hogy ezt egy totálisan amatőr fogja kipróbálni és esetleg megsebesül. De amúgy kellő szigeteléssel és odafigyeléssel minden baleset megelőzhető.

A pc tápkról is úrja le kell írnom mindent,mer elveszett az is. De azokat úgy tekintettem,mint közönséges kapcsüzemü áramátalakítókat. Azzal nem számoltam,hogy már van bennük védelem. Azt viszont figyelembe vettem,hogy egy év használat után stabilabbnak tűnnek atápok,hogyha eleve relével kapcsoljuk(én a barátaimmal) őket. Az ups-em sem szereti,hogy ha a hosszabbítót csak úgy rányomom,azt jóvan. Olyanokat csattan,hogy fénylik a hátulja:Y . Majd azt is ''orvosolom''.
    (egy hsz-be nem akarom sűríteni mindet,mert csúnya az,ha a teljes oldalt elviszi)

Új hozzászólás Aktív témák