Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
boripityu
csendes tag
Üdv!
Szeretném jelezni ha bárkinek hasonló jellegű problémája van keressen meg bátran! Végig jártam a kanasztát az EK és az ASUS-nál több heti levelezés után ma hirtelen ajándékot hozott a posta!
Az ASUS oldotta meg végülis a problémát amit senki sem akart elismerni.... kaptam egy "hibrid blokkot" ami "elméletileg" már hozni fogja az elvárt minőséget!
Szeretném jelezni hogy az ASUS Magyarországot és az ügyem intézőjét maradéktalanul dicséret illeti! Gyorsan és korrekten intézték az ügyet!
1; Cserélik a lapot bármit is jelentsen.
2; Javítják a Cseh szervízben, ez hetek hónapok lettek volna.
3; vissza kapom a pénzt.
Végül ezek szerint elfogadták a javaslatomat hogyha kapok egy VRM blokkot akkor kicserélem magamnak saját felelőségemre.
Kicseréltem egyenlőre még műxik! A többit majd az idő megmutatja!
Nagyon röviden ennyi.....Ne tégy olyat a másikkal, amit nem akarsz, hogy veled tegyenek és Ne ítélj, hogy ne ítéltess !!!!
-
eldiablo
addikt
Az 1. képen lévőnél szét kell szedni a Full Cover CPU blokkot, hogy kiszereld az RGB-t amiért ugye külön kell fizetni, hogy be tudd tenni a RAM-ot a foglalatba.
A 2. képen a VGA SAJÁT RGB csatlakozóját nem lehet használni, hanem az alaplapra kell kötni.
"Felkészültünk a télre, de hóra nem számítottunk... "
-
Gomez86
őstag
Kényelmes dolog ha hülyékkel veszed körbe magad, mert akkor te mindig okosnak tűnsz
Kb 8 éve építettem az első vizes gépemet totál matt hozzáértetlenként. Azóta többször átalakítottam, legutóbb tavaly év végén. Soha nem jutott víz ahova nem kellett neki, és a vrm is remekül van.
Ha zsákutca lenne (nem csak nekem) már régen befejezték volna gyártást/vásárlást az emberek.
Nem akarom megváltoztatni a hozzáállásod mert azt biztosan nem lehet egy kommenttel, de néha legyél szkeptikus
"A man is a success if he gets up in the morning and gets to bed at night, and in between he does what he wants to do." Bob Dylan
-
Pikari
addikt
Vízhűtés... Az "it top 10 legértelmetlenebb dolog" listájának immáron több évtizede visszatérő oszlopos versenyzője. Eddig akárhány ismerősöm vízhűtéses gépet épített, vagy leállt+kigyulladt neki, és szétégett az egész gép, vagy kilyukadt, és a processzorfoglalat szétolvadt, vagy a vrm főzte magát zárlatosra, de olyan még nem volt, hogy 1-2 évnél többet bírt volna
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
törölt tag
Véleményem szerint ebben az árkategóriában pofátlan fillérbaszás alut használni. Az ilyet kerülném, részemről pénz visszakérés lenne.
-
Moby
addikt
válasz Dragon3000 #33 üzenetére
Én ezzel most itt nem fogok vitatkozni, vannak erre vonatkozó topikok. Ha valakit ez érdekel, ott talál róla elég tapasztalatot.
-
Moby
addikt
válasz Dragon3000 #28 üzenetére
De ezat azért Te is elismered, hogy nem ez az általános tapasztalat?
-
Astroboy
őstag
válasz Dragon3000 #30 üzenetére
-
Astroboy
őstag
Miért, a fagyállós keverék sem jó?
Frankón kérdezem, nem értek hozzá. De ha pl. a kocsiknál sok-sok évig elvan a hűtőrendszerben korrózió nélkül, miközben réztől kezdve alun át folyamatosan sokféle fémmel érintkezik, és nagyobb hőmérsékletek játszanak, akkor itt ezzel mi a gond? -
Moby
addikt
Egy adaléák a sztorihoz: amikor ez a hűtés megjelent, az asus úgy hirdette, hogy nem kell félni a réz környezetben használatól, mert olyan technológiával van nikkelezve, hogy nem okoz problémát a használata. Ők is, az EK is, minden tudta, hogy a bordák benne alu. És ezt alátámasztandó volt egy teszt (amit az EK csinált) hogy nemtudom hány ezer órán keresztül sincs galvanizáció. Ezt az oladlt mára eltüntette az Asus, de szóval itt az van, hogy egyrészt volt az egész mögött egy erős (de mostanra kamuszagú) vállalás az EK-től a technológiára. Amit mi felhasználók eghyébként ismerünk az EK más termékeinél, hogy szar. A másik, hogy ez ami most megy, hogy ne használd rézzel, meg használj fagyállót, meg a hasonló okosságok már csak tűzoltás, de abból is rosszabbik, és inkább nem kellene mondani semmit.
-
Moby
addikt
válasz Dragon3000 #24 üzenetére
Ott sem nyújt tökéletes megoldást, a vizes rendszerekhez meg a ultrtafinom finek miatt nagy tisztaság kell. Pontosan ezért döglenek meg az AIO-k pár hónap alatt, mert eltömődnek a finek. Az EK maga felhívja a figyelmet arra, hogy a kapható alkatrészeit tilos alu környezetben használni (nem, megfelelő folyadékkal sem). Sem a folyadék nem jó megoldás, sem a használdcsakalukörnyezetben nem kivitelezhető. A gyakorlatban halálra ítélt mindkettő, ezt szerintem pontosan tudják a résztvevők is.
[ Szerkesztve ]
-
Moby
addikt
válasz Dragon3000 #22 üzenetére
Ezt azt feltételezné, hogy a fittingektől kezdve minden más is alu ezen az izén. Arról nem beszélve, hogy aluhoz az átlaguser össze sem tud rakni rendszert, mert szinte senki nem gyárt hozzá semmit (régebben volt az EK-nek aluhoz pl. pumpája, mára az sincs). Ilyen rendszereket ma már csak ipari célra használnak, egyedi alkatrészekből, ilyet értelmetlen legyártani. De van rá egy komoly tétem, hogy a totál kommersz EK fittjei vannak rajta, ami meg nikkelezett réz(emlékeim szerint nem is gyártanak már alu fittnget).
[ Szerkesztve ]
-
Moby
addikt
válasz Dragon3000 #19 üzenetére
Ez is lehet igen. Viszont a rosszul működő alkatrészt továbbra is az EK gyártja, neki kötelessége lett volna jelezni, hogy ők ezt nem tudják működőre legyártani. A felelősségük kivonhatatlan a történetből.
-
zooliii
tag
Van nekem is 1-2 Asus cuccom, alaplap is, általában nem is szokott gond lenni velük, de az ebben az ügyben érintettek helyében olyan csoportos pert indítanék ellenük, hogy örökre elmenjen a kedvük a vevők becsapásától, ráadásul ez egy vagyonokba kerülő csúcsdeszka, elmehetnek a búsba, én azt mondom.
-
-
őstag
Úgy tűnik a minőséget képviselő neves márkák megbizhatósága mára csak legenda lett. Talán emlékezetes a z690 hero alaplapok rosszul forrasztott kondis fiaskója is, ami 2021 év végén jött elő. arról ph-s cikk itt: [link] Ezek után a "csúcs" asus lapokban már nem igazán lenne bizalmam. De más termékgyártók is sajnos igen sokat vesztettek nálam a renoméjukból, mint pl. az Apc, vagy a Dell. Utóbbinál a legutóbb eladott 3 gépünkből 2 alaplapos lett, pedig drága munkaállomás masina volt. Szóval a korábbi nagy név=minőség mítoszoknak annyi. Mostanság lassan minden gagyi vacak, még a felső kategóriában is. Az igazi minőséget kifogni kb. olyan, mint az átkosban az autóvásárlás, szerencse kérdése volt.
[ Szerkesztve ]
izé
-
Moby
addikt
Szóval ez sajnos nem az a piaci szegmens, ahol gigavállaltok futnak versenyt a hatalmas megrendelésekért, és szabadon lehet választani a jó de drága, meg az olcsó de szar közül. Kínaiak jönnek fel az elmúlt években, de ők inkább lefelé tolják a minőséget, az árat meg hozzáigazították ehhez a maroknyi főleg európai céghez.
-
Moby
addikt
Mert messze ők a legnagyobbak. Gyakorlatilag uralják a vizespiacot. Ennélfogva a legnagyobb kapacitással is rendelkeznek tervezés és gyártás területén. Ez a piac relatív kicsi, nagyon kevés cég létezik. A vizes cuccokat forgalmazó márkák vagy tőlük, vagy az alphacooltól vásárolnak, és más nagyon nincs is, aki ehhez elég nagy, de az alphacool típusspecifikus alaplapi megoldásokkal már nem is foglalkozik, pk is inkább mára csak vga blokkokak adnak el a gyártóknak. Viszont ezt a maroknyi manufakturális céget is nagyon megviselte az elmúlt pár év pc-s gyengélkedése, a elszálló réz árak, a covid, és minden is. A nagyrészük inkább leépít, meg optimalizál (az EK egyébként nem kevés dolgot gyártat idehaza), aminek sajnos a minsőég zuhanása az eredménye.
[ Szerkesztve ]
-
Tutti Georg
csendes tag
Nekem sem volt sosem gondom vele! Nagyon jó
-
Chaser
legenda
fordítsuk meg
ha én vagyok az asus, mért tőlük rendelek?
én nem követem a vizeket, de nyilván ilyen árkategóriás lapnál azért illene a "nagyoknak" megválogatni ki lesz a partner és mivel
ez a tipikus pfffffffffffff, pláne ha valid ami a cikkben volt, egyszer már sikerült nekik hasonlót eljátszani :d_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Moby
addikt
Az EK nikkelezett réz dolgairól is ugyanígy feljön a nikkel pár hónap alatt. Nem kell nekik az Asus, meg senki ahhoz, hogy szart gyártsanak drágán. Arról nem beszélve, hogy ha én vagyok az egyik legnagyobb név a szakmában, és tudom, hogy az a valami nem működik, akkor tőlem rendelhetnek bármi, nem szállítom le, mert úgyis visszajön. Nem, én azt gondolom, hogy nem az Asus kérte, hogy gyártsatok nekem olyan terméket, amit az utolsó darabig vissza fogok kapni.
-
Chaser
legenda
30+8 napjuk van a gart elintézni, utána kp vissza
mindegy mit mondanak, a jogszabályt nem a kisker vagy nagyker hozzaMoby
jah, és nyilván nem specifikálták milyen anyagból legyen
te se gondoltad komolyan_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
ledgeri
nagyúr
Hát ha lapkompatibilitás vam akkor a frissrecsere jobban megérheti (pénz vissza opció).
A lapcsere opció milyen lapot ad? Már rezest vagy "szerintünk jó lesz" alust?// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Moby
addikt
Deeee ez itt nem az Asus sara, hanem az EK-é. Az Asus megbízta a legnagyobb vizescéget, hogy készítsen az alaplapjára blokkot. Ezt kapta. Sok más gyártó is az EK-gyártatja a top tier komponensükhöz a blokkokat, illetve maga az EK külön megrendelés nélkül is gyárt típusspecifikus blokkokat (MSI-hez, Asus-hoz, Asrockhoz, stb).
-
stewe2
aktív tag
-
Alveus
tag
Én is Asus alaplappal szivok lassan 2 hónapja, ide-oda kuldozgetik garanciális ügyintézés címszó alatt, ha egyszer végre visszakapom és nem lesz jó, szemrebbenés nélkül fogom ketté törni.
-
Rayyy
senior tag
Nem akarok fölöslegesen hangulatot kelteni, nincs is ilyen alaplapom (TUF X570-PLUS-om van), de az utóbbi években – mondjuk 5 évben – az összes hibás alaplap Asus volt, akár a cégnél, akár otthon fordult elő hiba. Persze lehet véletlen is, nem vitatom.
Minden a legnagyobb render!
-
BaJaZo
aktív tag
válasz fatpingvin #2 üzenetére
Ez gyakorlatilag ugyanaz, mint a török társasházak esete a földrengéssel...
Magyarul: profitmaximalizálás. -
fatpingvin
addikt
alut vízhez, 300 IQ...
tudom, lehet olyan hűtőfolyadékot amivel bírja. meg lehet azt is hogy nem spórolod ki belőle a rezet és nem lesz sz*r.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
zsolt501
nagyúr
Közel 400e Ft-s alaplappal ezt eljátszani elég nagy szívás és szívatás az Asustól.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest