Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
nem az író, hanem inkább adott kétrétegű lemez a hiba forrása; a ritek a legkényesebb és legproblémásabb médiakód - amit az olcsósága is jelez egyben -, ha az újabb szériás imgburn sem tudja/akarja megírni rendesen, akkor jobb/minőségibb kétrétegű lemez után kell nézni, például verbatim vagy ricoh!
-
koliz1
tag
Sziasztok
Az AD-7260s ezzel a midd-el rendelkező DL lemezeketI 06:16:38 Destination Media Type: DVD+R DL (Disc ID: RITEK-S04-66) (Speeds: 4x; 6x; 8x)
nem hajlandó lezárni power calibration error és a lemez mehet söralátétnek gariztassam vagy mi legyen ?köszi
-
válasz
piadex2 #5447 üzenetére
erre így nincs konkrét válasz, mivel több összetvő függvénye az eredmény;
- kétrétegű lemez típusa és médiakódja?
- író típusa és firmware verziója?
az esetlegesen csak régebben volt igaz, hogy a lomhább sebességű írás feltétlenül jobb minőséget eredményez, mostanság inkább már a gyorsabb sebességre optimalizálják az írást, és nem ritka, hogy a gyorsabb sebesség jobb minőséget eredményez! -
piadex2
senior tag
sziasztok!
van egy duplarétegű lemezem:
szeretném, ha biztosan olvasná minden dvd lejátszó.
milyen sebességgel írhatom meg max?kösz:
piadex2
ps: úgy tudom ugyanis, hogy az alacsonyabb sebesség megbízhatóbb lemezzel kecsegtet (de túl sokat meg nem akarok szórakozni a lemezzel)
ps2: igazából 10 lemezt kell írnom, azért teszem fel a kérdést
-
Henicica
tag
Most már tényleg nem tudom mihez kezdjek ezen a téren...
Mindenesetre köszönöm a válaszokat. -
válasz
Henicica #5443 üzenetére
pedig - mint sok más gyártónál - nem minden szériája problémás, csak elvétve némelyik!
nekem az egyik notimban például matshita dvd-ram uj870qj író van, és egy rossz szavam nem lehet rá, nagyon szépen írja a lemezeket - még a kényesebb és/vagy gyengébb minőségű korongokat is! -
King Unique
titán
válasz
Henicica #5443 üzenetére
Hááát.....igen az író lehet nem a legjobb,bár én konkrétan nem ismerem,ill a Kodak DMD alapanyaga az MBI se a legjobb,de normális íróval azért jól megírható,de ezzel...
Más lehetőséged nincs,mármint író fronton, pl.asztali PC be lévő íróval?
V esetleg veszel egy normál méretű jó írásminőséget produkáló NEC AD-7260 írót pl. ezt ,7261-7263 is lehet,belsőnek,v egy lemez minőség tesztképes ASUS, .Liteon IHAS 624,ill. még veszel hozzá egy külső házat pl.ezt,így tudod belső-külsőként is használni ,notira rákötni - ha megér ennyit a minőségi lemez mellett a minőségi író is..
Vagy egy jó noti író,de az drágább picivel.
-
Henicica
tag
Időközben utánaolvastam ennek a DVD - író márkának ( Matshita ) és elég rossz vélemények vannak róla. Érdemes vele írni ilyen drága lemezt?
http://www.argep.hu/popup.asp?pid=115710709&pnr=10001&foto=1
Csak mert azért vettem ilyen tartós lemezt, hogy tényleg tovább elálljanak rajta az adatok, de ha ezt egy rossz minőségű íróval írom, akkor nem sok értelme volt. -
Henicica
tag
Köszönöm szépen a tanácsokat, megpróbálom a 8x - os írást.
Ez az író egyébként még csak néhányszor volt használva, remélem, hogy jó minőségben megírja a lemezeket. -
hugoo
aktív tag
Megnézem majd akkor más lemezekkel, most a megírt lemezeket teszteltem főleg az asztali gépen, úgy néz ki használhatóak. Van olyan, amit a noti írt meg, de utána nem tudja olvasni..
Képfájlokhoz poweriso-t használok, de az sem fut állandóan, főleg nem írás alatt. Nod32 megy csak, tűzfal nincs is a gépen. A gépen WinXp SP3 van, megpróbálom majd megnézni a drivereket, ha más lemezekkel is hasonló lesz a tapasztalat.
Köszönöm szépen a segítséget, tippeket! Az a helyzet, hogy sosem szerettem cd-t, dvd-t írni, mert macerás, de ha néha szükségem van rá, jó lenne, ha azért használható lenne a gép erre is, ill ne kelljen ezért az asztalit használni..
Nemrégen próbáltam megírni pár DL lemezt, de több gépen, több íróval próbálva képtelen voltam használható végeredményt elérni (azóta olvastam, hogy Ricoh, Verba lemezekkel érdemes csak foglalkozni DL esetén). Ezekről letettem, de azért egy sima dvd-t még jó lenne, ha ki tudnék írni..
Még annyit, hogy mihez érdemes gyártói illesztőt keresni? Nem nagyon emlékszem, mihez kellett a driver CD-ről telepíteni, és mi az, amit alapból telepített a rendszer.
(gondolom azokról lehet szó, ahol az illesztőprogram szállító mellett MS 2001 július szerepel)üdv
-
szerintem próbáld ki először más típusú/médiakódú írható lemezzel is az írást, ha több típussal is jelentkezik az említett probléma, akkor biztosan nem a lemez a hibás, lehet más hibák után kutatni! szoftveresen nem foghatja valami az írást? aktív klónozó/emuláló/virtuális alkalmazások, védelmi programok...stb! az illesztőket úgy értettem, hogy adott szériás eszköz/hardverek alá telepítve van a gyártói specifikus illesztés? gyakran okoz gondot, hogy például a win 7 felhúzásával minden hardver kap egy minimális illesztést - ezért az eszközkezelőben látszólag minden rendben -, de ez nem mindig elég, gyakran kellenek a gyártói specifikus illesztések!
-
King Unique
titán
válasz
Henicica #5437 üzenetére
Így röviden,slim noti írók max 8x-osan tudnak DVD-t írni,Kodak DMD természetesen írható 8x,akár 16x tempóban is ,de oda már normál méretű,gyorsabb,asztali PC-be való író kéne. (egyébként a lemez,MBI mides, max 16-18x-osan írható - írója-azok fw-re válogatja - ,de inkább lassabban ajánlott)
Noti íród valszeg (tuti) tudja a 8x írást,szal minden további nélkül menni fog. Kodak-nak még csomagolásán is rajta van "szinte minden íróval kompatibilis",gondolom sebességek terén is stb.
(Az más kérdés,h milyen sebességen pl.4-6-8x lesz legjobb a minőség,de ahhoz már tesztelni kéne,ált. 8x írás jó szokott lenni) -
Henicica
tag
válasz
IRON STORM #5436 üzenetére
Köszönöm szépen az infót!
Igazából ezt a lemezt szeretném írni vele:
http://www.argep.hu/popup.asp?pid=115710710&pnr=10001&foto=1 -
IRON STORM
őstag
válasz
Henicica #5435 üzenetére
Így a pontos típus ismerete nélkül nehéz megmondani. Nagy valószínűséggel Matshita UJ-8xx típus van benne. Az biztos hogy a 8x sebességet támogatja, kérdés milyen lemezzel.
Szerk: Az íróprogramban (pl ImgBurn) a jobb oldali oszlopban feltünteti a támogatott írási sebességeket az adott lemeznél.
-
Henicica
tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó helyre írok - e azzal kapcsolatban, amit szeretnék kérdezni.
HP Compaq Presario C792 laptop Dvd - írójának írási sebességéről szeretnék többet megtudni. A termékismertetőjében csak az van feltüntetve, hogy milyen lemezeket ír, de hogy hányszorosan ajánlja az írást, azt sehol nem találom.
Az érdekelne, hogy a 8x - os írási sebességet támogatja-e. -
-
-
hugoo
aktív tag
sziasztok,
Egy Dell D630-ban lévő Sony DW-Q58A optikai meghajtóról lenne szó.
TDK lemezeim vannak itthon (dvd-r, dvd+r) és sajnos nagyon nem komálja ezeket.
Legkevesebb 2,4* írási sebességet állít be az imgburn progi, aztán íráskor 0,5-1-szeressel szenvedi végig az egészet bő 2 óra alatt. Ráadásul végül nem is nagyon olvassa ill sérült, bad sectorral teli lemezeket csinál.
Elképzelhető, hogy más lemezzel jobban menne? Nincs nagyon más itthon, de a másik gép sokkal jobban boldogul ezekkel is.
FW jelenleg UDS1, ezt érdemes lenne frissíteni?üdv
hugoo -
Kofler
tag
válasz
kicsirigó7 #5427 üzenetére
Úristen ! Ez igen ! Nem kell több író, volt már LG, Samsung, Pioneer, Asus, nem bírták a kiképzést talán majd ez.....
Meg elég a kettő is
Már letöröltem a gépről a progit, köszi !
-
kicsirigó7
senior tag
Akkor op-telepítés oldotta volna meg a problémát.
Szélsőséges esettben, 4 Plextor-ból kettő maradt volna így, kettőből csináltunk volna LiteOn iHAS 324B/524B tipust.Ebből is látszik, ha előbb kérdezel most lehetne 4db író a gépedben.
Mert a két Plextor árán, vehettél volna négy Asus 24B3ST írót.
Az egyikből csináltunk volna, Plextor 890SA-t,a másikból LiteOn 324B-t, harmadikból 524B-t.
A negyediket meghagytuk volna Asus-nak, vagy lehetett volna LiteOn iHAS 124BSzk:
A Plextor Utilities programot, szedd le a gépedről, mert ha automatán ráfrissít a másik régebbi fw-s meghajtóra, akkor vissza fog térni a problémád. -
Kofler
tag
válasz
kicsirigó7 #5425 üzenetére
Na sikerült, ezer hála !
Feltelepítettem a Plextor Utilities programot, amivel elvileg automatán firmware-t frissít, de nem talált hozzá 1.03-asat, szóval külön kellett letölteni a Plextor USA honlapról, de lényeg hogy sikerült !
Csak puszta kíváncsiságból, mi lett volna ha nem 2, hanem 3-4 írót veszek ? Akkor mi a szitu ?
-
kicsirigó7
senior tag
Ha gyári fw verziót raksz rá, akkor semmiképp.
Frissítés közben nem árt az emuláló progikat, és a víruskergetőt kikapcsolni nehogy bekavarjanak. Mint már előzőleg is írtam, csak az egyik meghajtó legyen bedugva.
Aztán már csak imádkozni kell hogy ne menjen el az áram flash közben. De ez nagyon ritkán szokott előfordulni.Lehet a problémád windows hiba is. Talán egy újra telepítés megoldhatja a gondot.
De előbb próbáld ki, az fw frissítést. Szerintem kisebb macerával jár mint egy új win. -
Kofler
tag
válasz
kicsirigó7 #5423 üzenetére
Na ezt kipróbálom, köszönöm a választ !
Viszont ha fw frissítek és nem sikerülne jól a dolog, akkor nem vesztem el a garanciát ?
Az előző dvd íróim is tök egyformák voltak, abból is kettő volt (Pioneer DVR-212D) és azok elsőre működtek. Akkor ezek szerint azoknak különböző volt az fw verziójuk ? Amúgy meg besz*rtak azért vettem most Plextort, remélem ezek már tovább bírják
-
kicsirigó7
senior tag
Erre van egy egyszerű megoldás. Az egyik meghajtón maradjon a gyári (ha 1.02 van rajta), másikat frissítsd be a 1.03 fw-vel. Így a win két különböző meghajtónak fogja látni, és simán betölti a két hardver illesztőprogramját
Amíg elvégzed a fw frissítést, addig csak az egyik 890SA legyen csatlakoztatva. -
Kofler
tag
Sziasztok !
A minap vettem 2 db Plextor PX-L890SA típusú dvd írót. A problémám az hogy ha mind a kettő dvd író be van dugva egyszerre az alaplapra, bár a BIOS felismeri, a Windows XP már nem, vagy csak egyet "lát". Próbáltam már össze-vissza dugdosni a kábeleket, de az eredmény mindig változó, vagy csak az egyiket látja vagy egyiket sem. Volt olyan eset is hogy bár nem láttam egyiket sem, az eszközkezelőben mégis megjelent a dvd író, de csak az egyik és az is egy kis sárga felkiáltójellel az ikonon. Ilyesféle hibaüzenetet írt ki hogy "A windows nem tudja betölteni a hardver illesztőprogramját mert azt, egy másik ugyan ilyen hardver már használja !" vagy valami hasonló.
Szerintetek mi lehet a probléma ? Remélem nem a vadonatúj dvd írók a hibásak, amik ráadásul tök egyformák.....
Az alaplap Asus P5K Deluxe, ha ez segít valamit :S
-
llp
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Xbox360 játék kiírásánál a második réteg írásánál-változó helyeken- írási hibát ill.I/O eszközhibát kapok az Imgburn-től(rétegváltás beállítva).HL-DT-ST Gt30n meghajtós Toshiba laptop(fél éves),Win7 op.r eddig simán írta a Verbatim DL-re a játékokat.A lemez és a kiírando ISO rendben(másik gépen próbáltam szintén friss Imgburnnal).CD-t és DVD-t hibátlanul ír.Optikát is tisztítottam.Daemon toolst töröltem.
Nemrég telepítettem a legújabb Win7 javítócsomagot,az esetleg bezavarhat?
Asszem mindent leírtam.Köszönöm szépen előre is,ha valami ötletetek lenne.
-
Sityu1990
csendes tag
válasz
IRON STORM #5416 üzenetére
Na tegnap este újra telepítettem a gépemet, utána is csak 2x sebességgel engedett lemezt írni... na mondom akkor egy gyors firmware frissítés, sajna az se segített. Még 1 hónapig garis a laptop szal sztem már csak az segíthet...
-
lancer77
tag
Sziasztok,Nekem van egy Eszköz leírása: TSSTcorp CD/DVDW TS-H653L ATA Device
Dvd Íróm.
Szeretnék firmwaret frissíteni rajta,jelenlegi Firmware revíziója HA03
.Samsung updater azt mondja nem az ő írója így nem talál rá.
A hp oldalán is van egy program,az meg azt irja a gép nem felel meg a követelményeknek,hát az vicc (core2)
Van egy jó flash program,viszont ahhoz kéne az f/w bin fájl,nincs meg valakinek vagy nem tudná nekem lementeni valaki?
Előre is köszönöm. -
Sityu1990
csendes tag
Semmi más lehetőség csak a 2x írás... Neronál és Ashampoo-nál is:S Mikor utoljára írtam gond nélkül ment minden... lövésem sincs h miért csinálja pedig a tippeket is átnéztem már párszor.
-
Sityu1990
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Acer Aspire 5542G tipusu laptop és a benne lévő DVD író (Optiarc DVD RW AD-7580S ATA Device). A probléma a következő lenne: Eddig nyugodtan tudtam vele 4-8szorosan írni lemezeket, de a mai nap folyamán már csak 2szeresen engedi pedig ugyan abból a hengerből amiből tudtam gyorsabban írni. Valakinek valami ötlete hogy miért lehet ez?????
-
cintula187
addikt
válasz
IRON STORM #5413 üzenetére
Köszi a választ! Tudnál válaszolni a milyen dvd írót vegyek topikban?
-
IRON STORM
őstag
válasz
cintula187 #5412 üzenetére
Elgyengült a lézerdióda.
Ezzel az íróval nem sok értelme lenne tesztelgetni. Nero cd-dvd speed- benchmark fül sima visszaolvasási teszt, de valószínű nem is futna le a teszt. -
cintula187
addikt
Sziasztok!
Rengeteg régi dvd-met nem tudom már olvasni az írómmal. Megvan vagy 5 éve kb. NEC ND-3550A. Lencse tisztitás után is rengeteget el se kezd olvasni. Karcmentesekről van szó pl. Maxell DL, verba tdk.. Most. pl. DVD+R DL lemezeket arhiválnék vinyóra és minden harmadikat ha beolvassa. HA mázlim van. 200kbps el elkezdi másolni és csigalassuan kúszik folyamatosan fel a sebesség. Van amikor pont 50%-nál tehát rétegváltáskor ír ki hibát. Hangsúlyozom karcmentes lemezek. MIlyen konkrét tesztet javasoltok pl. nero -val?
Előre is köszi
-
katalin888
aktív tag
Windows XP SP3 alatt a Pioneer 205 nem latja PS3-as blu-rayeket! Mi lehet a gond?
A tobbi blu-rayekkel nincs gond!
UDF 2.5 driver telepitve van! -
Flashget
félisten
Jó számtech bolt lehet az is ahol ilyeneket mondanak
LG gyenge író a mai Piok pedig valójában QSI írók.
A 118/218 tipus gyenge vagy éppen csak közepes mínőségben írt.
Samsung 223C szintén zsákutca.
Ezek az írók a nem ajánlottak kategória.Optiarc 726x jó lenne neked ha nem zavar, hogy hangos.
Pio 119/219 már jobban sikerült a QSI-nak.
Samsung 223L/F széria is jó ráadásul a 223L halk is csak már neheéz beszerezni. (árgép segíthet)
Drágább írókból az Asus, LiteOn a jó. -
Pengn
csendes tag
Oks, értem. És az LG-hez mit szóltok ebben a helyzetben? Hallottam róla ezt is azt is.
Csak azért kérdezem mert ma bementem egy számtek boltba és csak az volt. 5E Ft-ért.
Kérdeztem a csávót azt mondta megír mindent hibátlanul. Csakhát ugye hallottam hogy van nála jobb is. Pl a Pioneer. Azzal meg csak az a gond hogy már nem gyárt dvd írót. Szal akkor maradt a NEC meg a LG. Melyik jobb? -
King Unique
titán
Nekem is pont ilyen van régi gépbe,hasonló tünetekkel,bár nálam nero-val (8.3.20 microt használom) megírja,de vele v. más íróval készült DL-eket nem nagyon olvassa be,ill.ahogy IRON STORM írja szinte ez a legsz@rabb Optiarc-NEC széria. Meg a Fuji Labelflash DVD-t címkefelülettel lefelé beletéve - ahogy gravírozáshoz kell - be sem olvassa,pedig a legsrissebb 1-04 firmware van rajta.
Lehet újat kéne venni,bár régebbi (ATA) IDE írókból szűkebb a választék,de 5-6k körül,v olcsóbban beszerezhetők.Illetve SATA-ba legújabb AD 7260 (7261,7263) nagyon jó,DL-re főleg.
-
Pengn
csendes tag
Sziasztok.
Van egy optiarc dvd rw ad-7173a típusú dvd meghajtóm. Nem mai darab már és hát semmi pénzért nem akar megbarátkozni a dupla rétegű dvd-kel. Imgburn-nel írók, mivel xbox360-ra azzal kell, csakhát 10 dupladvd-ből 6-ot biztos elront. Frissítettem a drivert is, próbáltam ügyködni az IDE vezérlőknél is, de semmi nem oldotta meg a problémát. Többféle márkát próbáltam (Verbatim,maxel,TDK) de mindet elrontja.
Ezt írja ki az ImgBurn: http://kepfeltoltes.hu/110330/417578660hiba_www.kepfeltoltes.hu_.jpgSzerintetek meglehet ezt oldani valahogy, vagy új írót kéne venni?
Előre is kösz. -
Zoelee
csendes tag
válasz
IRON STORM #5402 üzenetére
Valóban bonyolultabb
-
IRON STORM
őstag
Igazából Pityesz problémájára írtam a win7 problémát, de általánosságban is igaz lehet.
Emuláló progiban nem tudok segíteni, mert egyáltalán nem használok olyat. Egyszerűen fogom ami .iso-ban van és kicsomagolom majd telepítem. Tudom ez bonyolultabb megoldás, de a fenti problémák is elkerülnek. -
Zoelee
csendes tag
válasz
IRON STORM #5400 üzenetére
Most amikor részlegesen megoldottam a gondot pár hete, Virtual clonedrive-ot raktam fel. Jelenleg inaktív ez a program teljesen.
Amikor ezt az írót betették a gépbe, az Asus szervízben látniuk kellett, hogy win 7 fut a gépen, bár nem tudom, hogy érdemben foglalkoznak-e ezekkel a dolgokkal, vagy csak kicserélik aztán jöhet a következő.
Ellenben szívesen veszem javaslataid, hogy szerinted melyik emuláló programot használjam a továbbiakban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Házimozi belépő szinten
- Android szakmai topik
- PlayStation 5
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- Samsung, WD, Micron 2TB Gen4 NVMe SSD!
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- Hozz a Nyuszi Tárolót? Hozzon! Yó áron érdekel? Persze! WD 2TB LILA (WD20PURZ) INGYÉ FOX-al mégjobb?
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- Így lehet neked Teljes Magyar Logitech Craft Billentyűzet
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L15 Gen2 Magyar - Ryzen 7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest