- Csillagfelhő áztatná el Elon Musk űrkarneválját
- AMD-s AI-ra építenek az ASUS üzleti portfóliójának új egybegépei
- Rejtély az űr csendjében: ezért kellett kimenekíteni az Űrállomás csapatát
- Kipukkadt a videós AI lufi? A Sora elkaszálása csak a kezdet
- A jövőben egy új foglalat több CPU-generációt is kiszolgál majd az Intelnél
- Windows 11: miért nem vált mindenki?
- Hobby elektronika
- Milyen nyomtatót vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple MacBook
- 3DMark (2013) eredmények
- OLED monitor topic
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
pacman_123
tag
"Ez mondjuk MDF-re pont adja de mi van a bútorlappal, ahová 60m/s kellene ajánlás szerint legalább is? De ha én laminált bútorlappal dolgozok (márpedig csak olyannal) akkor a 40-60m/s a mérvadó? "

Jézusmária ...
Ezt már kezded kicsit nagyon túlgondolni. Ennyire nem kéne ...Én már azért nem akartam hozzászólni, mert oldalakat, regényeket írtam neked, többek között a fűrészlapokról is.
Hogy a GTS10 meg a Maki SP6000 merülő lassú lenne bármilyen anyaghoz ... hmmm?? Én nem tapasztaltam. Hidd el, te sem fogod. Ne agyalj már ezen ennyit plíz. A végén még jönnek majd a brit tudósos cikkek is, és kiderül, minden anyaghoz külön fűrészt kell majd venni

~3 éve csináltam magamnak meg a másik fórumnak egy tesztet. "Puha" és kemény (melamin) laminálású bútorlapokat vagdaltam, különböző fűrészlapokkal. Lehet neked is hasznos lesz.
Röviden: bútorlapot bútorlapvágóval lehet szépen vágni. Trapéz-egyenes fogalak, negatív fogszög, csókolom. Ilyet már linkeltél te is, jó lesz az. Ugyanaz fogja neked a rétegeltet és az MDF-et is vágni (utóbbit sosem próbáltam, nem volt dolgom vele).
Laminált parkettát folyamatosan emlegeted, de még mindig nem írod (pedig kérdeztük
) vmi spéci felhasználása lesz (tehát a vágásvonal látható lesz?), vagy padlóburkolat. Utóbbinál akár baltával vagy láncfűrésszel is vághatnád, ezt már tisztáztuk korábban. Arra írtam hogy NE a drága Freud lapjaidat használd hanem vmi legolcsóbb szirsz*rt. Linkeltem is neked egy példát.Írtad hogy deszkát is vágnál. Hosszban, keresztben, milyen vastagot, mi az elvárás a vágási képpel kapcsolatban? A bútorlapvágó a sűrű fogazása okán pl hosszvágáskor nem túl optimális, arra a ritka fogazású. Ilyenre is adtam már példát. Amit itt írtam lapot, azt most is tartom hogy "mindenre" jó, amit vágni szeretnél, kivéve a laminltra. Illetve ha nem bánod hogy kimegy az éle, akkor arra is.
Kérdezted a Ultimax lapot. Nekem nincs tapasztalatom velük, biztos jól vágják a fémet, fát, gondolom a lamináltat is. De hogy egy univerzális lap hogy tud szépen vágni minden anyagban ... azt nem tudom. Néha érdemes a fórumkeresőt is használni. Másnak van tapasztalata. Írj neki privátot, azt lehet hamarabb észreveszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Windows 11: miért nem vált mindenki?
- Samsung Galaxy S26 - szeret, nem szeret
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Csillagfelhő áztatná el Elon Musk űrkarneválját
- Battlefield 6
- LEGO klub
- További aktív témák...
- 200 x 60 cm Ikea Lagkapten / Alex asztal
- i5 14400F/MSI RTX 5070 GAMING TRIO OC/Corsair 32GB DDR5 6000Mhz/Samsung 980 Pro 1TB/Be quiet650WGold
- Tamron 24-70mm f2.8 Di VC USD G2 (Nikon F) eladó!
- Steelseries Arctis 9X Wireless for xbox + Xbox dongle for PC
- ASUS ROG STRIX GeForce RTX 4090 WHITE OC EDITION 24GB - Alza garancia 2027.03.19 - BESZÁMÍTOK!
- Akció! Felsőkategóriás Gamer PC! I9 14900K / RTX 5080 16GB / 32GB RAM / 2TB Nvme SSD
- Arany János - Kapcsos könyv
- Lenovo ThinkPad L13 Gen 3 13,3" - i3 1215U, 8GB RAM, SSD, jó akku, Thunderbolt 4 - számla, 6 hó gar
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E6410, E6440, E5450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Macbook Air M2 15" 8GB 256GB 100%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ezt már kezded kicsit nagyon túlgondolni. Ennyire nem kéne ...
) vmi spéci felhasználása lesz (tehát a vágásvonal látható lesz?), vagy padlóburkolat. Utóbbinál akár baltával vagy láncfűrésszel is vághatnád, ezt már tisztáztuk korábban. Arra írtam hogy NE a drága Freud lapjaidat használd hanem vmi legolcsóbb szirsz*rt. Linkeltem is neked egy példát.