Hirdetés
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Apple MacBook
- Videós, mozgóképes topik
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- Milyen notebookot vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
BG*
csendes tag
válasz
spkkill
üzenetére
Jelenleg erre jutottam: Létrehozok egy 100-as array of struckt-ot a retain területen.
Ebben fogom tárolni a nyitott vizsgálatokat, számontartom mennyi nyitott vizsgálat van. (retain változóban) A ciklus elején lefuttatok egy for-t annyiszor ahány nyitott vizsgálat van. (nem tudom máshogy kikeresni van-e egyező kom. szám)
Ha mondjuk 10 nyitott vizsgálat van és a 6. megegyezik a megadott kom. számmal,
- betöltöm a tömb 6. elemének az értékeit egy aktuális változóba.
- áttöltöm az utolsó (10.) elem értékeit a 6. helyre hogy ne legyen "lyuk" a tömbben
- a 10. elem értékeit nullázom
- a nyitott vizsgálatok számát csökkentem egyel.Teszek a képernyőre egy kilépés gombot, ha kilép mielőtt végzett volna a 8 alkatrésszel, az aktuális értéket beírom a tömb következő helyére (aktuális+1)
A kész vizsgálatokat logolom, így utólag át lehet nézni mi készült el, akár web serveren keresztül.
Ha kilépés nélkül lekapcsolják a gépet az utolsó befejezetlen vizsgálat elveszik.
Nem fogom tudni kiszűrni az ismétlődést, ha korábban szereplő kom. számot ír be ahol teljes volt a vizsgállat azt nem fogom tudni kiszűrni, csak a log-bal lesz látható.
A log fájlok szerverre mentését meg kell valahogy oldani különben megtelik a tárhely.Elég macerás lesz de jelenleg nem tudok jobbat.
-
BG*
csendes tag
válasz
spkkill
üzenetére
Üdv!
A legfontosabb a visszaolvashatóság lenne. A ciklus elején amikor beírja a kom. számot ellenőrizni kell van-e nyitott viszgálat. (nincs levizsgálva mind a 8 féle alkatrész)
A data log funkciónál úgy tűnik nem lehet vissaolvasni a PLC-vel. (megnyitni és folytatni lehet, de nem ad vissza értéket)
Legjobb lenne kirlátlan ideig megőrizni az adatokat, ami PC szinten nem is lenne lehetetlen, de ennél a PLC-nél nem tűnik megoldhatónak. -
BG*
csendes tag
Üdv!
A következő folyamatábrát kellene megoldanom,
Siemens S7 1200 PLC, Basic panel.
A logolást kellene valahogy megoldanom.
Gondoltam használom a data log funkciót, ki is lehetne írni az adott komesszához tartozó értékeket, de úgy tűnik visszaolvasni ezzel a funkcióval nem lehet.
Hogyan lehetne ezt megoldani ezzel a PLC-vel?
-
BG*
csendes tag
S7 1200 / Tia Portal -nál a távoli elérést hogy lehet megoldani? (mármint pár száz Km-ről)
-
BG*
csendes tag
Üdv!
Használt már valaki Simtach RTELLIGENT szervohajtást ( [link] )Siemens S7-el?
EtherCAT vagy Modbus RS485 verzió van, melyiket lenne egyszerűbb programozni Tia Portal-al? 6 db szervo lenne a redszerben. Létezik elvileg Profinet/EtherCAT gateway, de nem tudom mennyire lenne egyszerű programozni. A hajtás forgalmazója nem sokat tudott segíteni Siemens ügyben. -
BG*
csendes tag
válasz
FPeter1991
üzenetére
Én ezeket ítam be pl:
620104 - Számítógépes programozás m.n.s.
331201 - M.n.s. egyéb általános gép, berendezés javítása
331912 - M.n.s. egyéb ipari eszköz javítása
620201 - Egyéb számítástechnikai szakértés, tanácsadás
749001- M.n.s. egyéb szakmai, tudományos, műszaki tevékenység
749035 - Műszaki tanácsadás
Ezekbe sokminden belefér.
Konkrétan PLC programozást nem találtam. -
BG*
csendes tag
Üdv!
Nincs valakinek eladó programozó kábele S7-200-hoz? (PPI)
Sürgős lenne, ma mindenképp kell rendelnem egyet. -
BG*
csendes tag
válasz
spkkill
üzenetére
Üdv!
Néztem ezt az oldalt, csak a leírás alapján nem voltam biztos benne hogy ezzel meg tudom oldani.
Kaptam egy mintafájlt, ami egy hasonló gépen készült, de más típusú PLC-vel. Ez 116 KB, a starter kit plc numkanemoriájába nem fér el ennyi adat egyben.
Siemens SD kártyám jelenleg nincs. A linkelt oldalon található megoldáshoz mindenképpen kellene SD kártya és a SIMATIC Automation Tool program, ami úgy tűnik szintén fizetős.Ezért kérdeztem, nincs-e egyszerűbb megoldás, esetleg valaki találkozott-e már ezzel a problémával, és hogyan sikerült megoldani?
Ezt a blokkot találtam korábban egy Siemenses fórumon, ez jó megoldásnak tűnt, egy Filezilla kell fusson a szerveren, és közvetlenül ott hozza létre a fájlt. Ha létrehozta, lehet hozzáadni adatokat.
Meg is írtam egy tesztprogramot a starter kit-re, létrehoztam egy fájlt, a fájlnév az aktuális dátum, megcsináltam a fejlécet, és elkezdtem feltölteni adatokkal. Tesztelésképpen a dátumon és időn kívül a többi adat nem változott, csak a sorszám, amit minden sornál növeltem eggyel. Jónak is tűnt a dolog, de néha nem adja hozzá a sort, kimarad egy (vagy több) sorszám, tehát vesztek adatot. Nem tudtam kiszűrni mi okozza, ekkor írtam ide a fórumba, hátha van jobb megoldás.

-
BG*
csendes tag
A következő feladatot kellene megoldanom S7-1200-al, TIA portal-al:
Adott egy már kész, működő gép, S7 1200 PLC, KTP700 Basic HMI, TIA Portal V14 Basic.
A gépen elkészült darabokról kellene naponta egy csv fájlba menteni az adatokat egy szerverre a következőképpen:Dátum; Idő; Típus; Sorszám; Státusz.
Naponta k.b. 5000 db készülhet.Hogyan lehetne ezt a legegyszerűbben megoldani?
-
BG*
csendes tag
Üdv!
Siemens S7-1200 PLC-vel, (TIA portal V14) hogyan tudok legegyszerűbben adatokat menteni (a program data blokkjában található adatok, dátum és idő szerint)
szerverre, mondjuk CSV-ben?
Ha helyben szeretnék adatot menteni, csak a PLC-be rakott SD kártyára lehet? (Ami cak Siemens lehet?) -
BG*
csendes tag
Üdv!
S7-1200 hoz melyik lehet a legolcsóbb használható SD kártya 12-24MB méretben?
-
BG*
csendes tag
Üdv!
Hogyan lehetne megoldani Siemens S7-1200 sorozatú PLC-vel, TIA potral Basic-el, adatokat szerverre menteni csv-be, naponta, dátum jelöléssel.
Meg lehet ezt oldani a Basic licenszel?
Érdekelne példaprogram, vagy bármilyen segítség. -
BG*
csendes tag
Üdv!
Nincs valakinek véletlenül egy Logo!-hoz való programozó kábele olcsón?
(Elvállaltam egy munkát, de a kábelt elkeverték és nem érné meg újat venni teljes áron.) -
BG*
csendes tag
-
BG*
csendes tag
válasz
crucified
üzenetére
Üdv!
Ennek a segítségével veszi fel a referenciapontot, amiből tudni fogja hol van, ehhez képest számolja az elmozdulást ha inkrementális az útmérő, vagy ha nincs útmérő és az léptetés alapján számolja az elmozdulást. Többféle metódus van a referencia felvételére, ezeket a leírásban feltüntetik.
Valahogy így működik: nagyobb sebességgel megy ameddig az érzékelő nem kapcsol, ha kapcsol, lassabban elindul visszafele, és ha már nem kapcsol, ott a referencia pont. -
BG*
csendes tag
Közben visszatértem ehhez a problémához, Job mailbox Area pointer használatával lehet egyszerűen felhasználói csobortba belépni a HMI-n, még password-öt sem kell beállítani, csak a csoport számára hivatkozni, és Plc_user felhasználónévvel belép a kívánt csoportba. Így a problémám ezen része megoldódni látszik. Köszönöm a segítséget!
-
BG*
csendes tag
Úgy néz ki találtam egy egy megoldást, bár nem túl elegáns.
Egy Zebra címkenyomtatóról van szó. Megvan a cimke kódja ZPL-ben, 12 sornyi String.
Egy String tömbbe raktam, egy eleem egy sor, hogy átláthatóbb legyen.
Ha String-ként küldöm át, nem nyomtat. próbáltam összefűzni őket és egy String-ként átküldeni, de nem működött. (A teljes címke nem is fér bele egybe.)
Végül Strg_To_Chars -al karakter tömbbe raktam, az első sornál 0 pozícióból indítva, a második sornál a kezdő pozíció az előző műveletnél visszakapott CNT, a harmadik sornál az első kettő összege és így tovább.
Az Array of Char kerül a TSEND_C Data-ra.Így működik, de kell lennie ennél egyszerűbb megoldásnak.
-
BG*
csendes tag
Üdv!
S7-1200-as PLC-ről szeretnék nyomtatni címkenyomtatóval, TCP-IP kommunikációval.
Megvan a kapcsolat, megvan a formátum is amit át kellene küldeni. Jelenleg 12 string sorból áll a címke.
A sorokat egy 12 tagú string tömbbe rakom, és el szeretném küldeni. El is küldi, de minden sor elején van két karakter (ha a nyomtató helyett a saját laptopomra küldöm és Herculessel fogadom akkor látom) így kezdődik az első sor: ţE^XA~TA000~J a következő: ţ#^FH\^FD12
Az első két karakter nem szerepel a küldendő adatban, csak itt kezdődne a hasznos rész:^XA~TA00
Így nem is nyomtat. Ha Herkulessel átküldöm a sorokat, akkor nyomtat. csak a PLC-ről nem sikerül.
Korábban más típusú PLC-nél úgy emlékszem nem volt plusz átküldött karakter.Valaki találkozott már ilyen problémával?
-
BG*
csendes tag
Üdv!
Sajnos még nem sikerült megoldani az FTP problémát, és közben újabb akadályokba ütköztem.
Ha valahogy össze tudom hozni az FTP kapcsolatot, hova tudom menteni a file-t?
Azt hiszem a PLC-ben nincs annyi saját memória, SD foglalat van ugyan, de úgy tudom csak Siemens-es SD- vel működik, ami horrorisztikus árban van. A HMI kezel USB pendrive-ot, aod tudok menteni a PLC-n keresztül?Sajnos a forrás CSV is más formátumú mint amit a HMI exportál. Ami az egyikben oszlopokban következik, a másikban sorban. Ezt is át kéne valahogy formázni.
-
BG*
csendes tag
Igen, Tia Portal V14 Basic, S7-1200 (1214C DC/DC/DC)
KTP700 Basic HMIA licensz külön kb 70-90K, mi Starter Kittel vettük 260K körül, ebből a HMI-t (KTP700) fel is használjuk, van hozzá Basic licensz és egy alap PLC ami jó teszteléshez.
Amúgy a tapasztalataim jók, ami gépet most csinálok, ennél is a működéssel nem lesz gond, csak a felhasználókezelést bonyolították kicsit túl. Eddig általában elég volt 1-2 biztonsági szint, felhasználónévvel és jelszóval, de itt RFID olvasó van, a leolvasott azonosítót a szerverről letöltött csv-ben levő adatokkal kell összehasonlítani, és ez alapján beállítani a jogosultsági szintet.
LAD, FBD, SCL használható a PLC-ben.
-
BG*
csendes tag
Üdv!
Tia Portal Basic-el meg lehet oldani hogy FTP serveren levő .csv-ből olvasson adatot, és ezzel töltsön fel egy tömböt?
(A szerveren található csv alapján kellene eldönteni az RFID-ben levő Tag hozzáférési szintjét, és ez alapján beállítani a jogosultságokat a HMI-n)
-
BG*
csendes tag
Üdv!
Kipróbáltam, meg lehet oldani, de nekem csak úgy sikerült hogy a HMI tag "Logon" esetén "Value change"-re
lehet "Events"-t beállítani, és ha a User és a Password megegyezik a HMI-be beállítottal, akkor belép az adott felhasználó.Először arra gondoltam lehet kapcsolni közvetlenül a jogosultsági szinteket, de erre nem találtam megoldást.
Esetleg még azt tudom tenni, hogy a PLC változóihoz kötöm a HMI-n a funkciók megjelenését, és az a funkció eltűnik amihez nem akarok hozzáférést engedni.
-
BG*
csendes tag
Üdv!
Azt meg lehet valahogy oldani ( TIA Portal, S7-1200, KTP700Basic) hogy a HMI jogosultsági szintjeit a PLC-ről változóval állítom nem a HMI felületén beütött felhasználó/jelszó-val? (RFID-val azonosított felhasználóhoz kellene rendelni jogosultsági szinteket)
-
BG*
csendes tag
válasz
moseras
üzenetére
Ezen a cikkszámon érkezett:
6AV6651-7DA01-3AA4
S7-1200+KTP700 BASIC STARTERKIT CONSISTING OF: CPU 1212C AC/DC/RLY, HMI KTP700 BASIC, INPUT SIMULATOR, STEP7 BASIC CD, MANUAL CD, INFO MATERIAL, SYSTAINER
A leírás alapján nem egyértelmű, de előtte megkérdeztem, és kimondottan V14-el kértem, hogy ne kelljen később frissíteni újabb összegért. Adják hozzá a V13 telepítőjét is, biztos ami biztos.
-
BG*
csendes tag
válasz
moseras
üzenetére
Üdv!
Én felraktam Win10/64 re a V14-est, egyelőre úgy tűnik működik.
Mondjuk még sok mindent nem csináltam vele, Starter Kit-el együtt vettük, az ahhoz kapott PLC-re kapcsolódtam és töltöttem rá programot, ez működött.
V13-ról ingyen nem lehet frissíteni, Upgradelni lehet, ez kevesebbe kerül mint egy újat venni. (azt hiszem olyan 30.000 körül van Basic license esetén) -
BG*
csendes tag
Üdv!
Csak érintőlegesen tartozik a témához, de tudna segíteni valaki milyen vezeték szín szabványok vonatkoznak vezérlés kisfeszültségű részére? (+24VDC, 0V, kapcsolt 24VDC)
-
BG*
csendes tag
Üdv!
A következő esettel találkozott-e már valaki:
Átadtunk egy gépet k.b. 1 évvel ezelőtt. S7-1200-as PLC és KTP700 Basic HMI-vel.
Bizonyos paraméterek felhasználói szinthez vannak kötve. Már másodszor történt meg hogy nem tudták átírni a paramétereket, hiába írták be a kódit, nem engedte megváltoztatni. Előző alkalommal csak újra letöltöttem a HMI programját és jó lett. Fél év eltelte után megint előjött a hiba.
Megnéztem, be is lép a kóddal, a megfelelő felhasználó marad belépve, de az átírást mégsem engedi.
A program újra letöltése után megint jó. Más nem nyúlt a programhoz.Másnál előfordult már ilyen?
-
BG*
csendes tag
Üdv!
Tia Portal-ban (V13) ha több plc van egy project-ben, Profinettel összekötve, mi a legegyszerűbb módja hogy az egyik PLC változóját lássa a másik?
-
BG*
csendes tag
Regisztrálva vagyok, beszéltem is az itthoni képviselettel, ők mondták hogy még új, később valószínűleg letölthető lesz, de ugye nekem sürgősen dönteni kellene. Adathordozón megrendelhető a trial verzió, de Németországból küldenék, költsége is van, és k.b. egy hét múlva lehetne itt.
-
BG*
csendes tag
Üdv!
Nem tud valaki egy letölthető
STEP 7 SAFETY ADVANCED V13 SP1 TRIAL -t?
A Siemenstől még nem lehet letölteni, csak CD-n rendelni, de viszonylag gyorsan kéne, hogy ki tudjam próbálni szimulátorral, össze tudom-e rakni a biztonsági kört 1214FC PLC-vel.
Esetleg használt már valaki ilyet? -
BG*
csendes tag
Üdv!
S7-1200 -al kellene megoldani egy programozott indulást, a beállított műszak kezdete előtt elindítani a fűtést, hogy meglegyen a hőfok kezdésre.
Van erre valami előkészített megoldás? (funkcióblokk) vagy le kell programozni az egészet a dátum és idő változók alapján? -
BG*
csendes tag
Üdv!
Meg tudná mondani valaki hogy az S1200-ast lehet-e a Structured Text nyelven programozni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Anime filmek és sorozatok
- Battlefield 6
- Arc Raiders
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Yettel topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- LEGO klub
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- További aktív témák...
- IBM TS3200 48-Slot Tape Library (45E1330), 2x LTO-4 FC Tape Drive (35P2510)
- IBM TS3100 Tape Library (3573-L2U), 1x IBM LTO Ultrium 4 FC 4Gb/s Tape Drive (95P5817)-without Tapes
- Nintendo Switch 2 Mario Kart edition Gyári tok Gyárli fólia
- Apple watch Ultra 2 aktiválatlan új 1 év Apple jótállás
- HP Omen
- Apple iPhone 12 Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3527
- Újszerű Sony PS4 500GB + 1db DUALSHOCK 4 kontroller
- HP EliteOne 800 G5 All-in-One i5-8500 32GB 1000GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- Eladó Asus GT730 SL 2GB videokártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest